Skocz do zawartości

Aos I Kilka Pytań

Luko

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 468
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
  • 3 tygodnie później...
Napisano

Po przeczytaniu tego wątku wychodzi na to, iż do pakietu i-485 + i-765 + i-131 dołączamy tylko jedno i-94, marriage certificate, kopie wiz, paszportu i g-1145 tak? A co ze zdjęciami? Dołączamy 2 czy 6? A jesli 6 to wszystkie w jedym woreczku czy osobno 2x2x2?

Widziałam też, że niektórzy wysyłają pakiet AOS zawierający g-325a (biographic information) zarówno swój jak i małżonka. Czy na tym etapie konieczne jest wysyłanie tej formy dla małżonka? Nie spotkałam się z tym w żadnej z instrukcji, ale może coś przeoczyłam?

W aplikacji o AP proszą o wyjaśnienie na osobnej kartce, na jakich zasadach sie kwalifikujemy do uzyskania AP. Czy przy wysyłaniu aplikacji wraz z i-485 jest to konieczne?

I jeszcze jedno, jak zrobiłam sobie szczepienia pod wizę K1 to MMR nie było dostępne, ale zrobiłam sobie to szczepienie pózniej, z tym, że mam to udokumentowane jedynie na żółtej miedzynarodowej ksiazeczce szczepien. Czy mam teraz śmigać do lekarza USCIS by mi to przepisał na odpowiednią formę czy wystarczy jak załącze ksero żółtej ksiazeczki?

• 1 miesiąc później...
Napisano

New Card Is Being Produced

On September 19, 2015, we ordered your new card (...)

:D :D Mniej niz 2 miesiace po otrzymaniu Notice of Potential Interview Waiver.

• 3 miesiące później...
Napisano

Tak, ja byam w National Benefits Center (tak to sie chyba nazywa) i od zoenia papierw do otrzymania 2 letniej karty (wraz z interwiev) 3 miesiace:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...