jkb Napisano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2013 Po prostu mącisz ludziom w głowie Czytamy, że I-94 się wypełnia. Nie ważne, że elektronicznie. Teraz taki ludzik będzie jechał do USA i myślał co ma robić. A wystarczy napisać, że przeciętnego turysty I-94 obchodzi obecnie tyle, co zeszłoroczny śnieg. Informacje do I-94 są zbierane elektronicznie i jest to poza jakąkolwiek kontrolą pasażera. Turystę obowiązuje wyłącznie deklaracja celna, czyli wypełnia jeden niebieski formularz. To wszystko. Proponuję zakończyć temat I-94
KarolNOW Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2013 Czy w podręcznym mogę przewieźć coś takiego -->http://allegro.pl/monopod-xsories-u-shot-orange-do-gopro-krakow-i3274003060.html To wygląda trochę jak składana pałka stad moje obawy a to tylko uchwyt do kamerki ,jest to metalowe.
Big Napisano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2013 Mozesz. Kolego, Ty osiwiejesz, zanim tam dojedziesz! Wejdz na strone linii i tam znajdz info: czego nie wolno przewozic.
KarolNOW Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2013 Dobra Big , już luzuje z pytaniami Dziękuję wszystkim raz jeszcze za pomoc. Z Wami tylko osiwiałem , bez Was bym wyłysiał
ayona Napisano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2013 Obawiam się trochę odbioru samochodu z Dollara że będą mnie chcieli "naciągnąć" na jakieś dodatkowe ubezpieczenia... Jak poszło Wam w wypożyczalni? W sobotę odbieramy samochód na LAX z Dollara i zastanawiam się co nas czeka
KaeR Napisano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2013 W dolarze na LAX (który tak naprawdę nie jest na LAX tylko trzeba wziąć busa) robią to co w reszcie. Trzeba poprostu twardo odmawiać, nie zblokowali jednak $500 na karcie, jak np. to bywa czasem. Będą straszyć i przedstawiać czarne scenariusze. Ja jednak wziąłem assistance ($12/dzien), bo nie uśmiechało mi się stać na 6-ciu pasach w nieznanym miejscu.
ayona Napisano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2013 W dolarze na LAX (który tak naprawdę nie jest na LAX tylko trzeba wziąć busa) robią to co w reszcie. Trzeba poprostu twardo odmawiać, nie zblokowali jednak $500 na karcie, jak np. to bywa czasem. Będą straszyć i przedstawiać czarne scenariusze. Ja jednak wziąłem assistance ($12/dzien), bo nie uśmiechało mi się stać na 6-ciu pasach w nieznanym miejscu. Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. To na pierwszy wyjazd tego typu stąd wolę wypytać o wszystko Wstępnie zarezerwowaliśmy samochód typu ford escape ale zastanawiamy się nad czymś większym - czy korzystniej będzie zmienić to jeszcze w Pol czy na miejscu w LA?
kzielu Napisano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2013 A ile osob chcesz wpakowac do tego Escape ? To malutki samochod jest...
KaeR Napisano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2013 Wstępnie zarezerwowaliśmy samochód typu ford escape ale zastanawiamy się nad czymś większym - czy korzystniej będzie zmienić to jeszcze w Pol czy na miejscu w LA? Oni i tak mogą namawiać na większy za jakąś "minimalną" dopłatę. Pytanie jest czy dostaniecie dokładnie Escape czy samochód w tej klasie. Pamiętam, jak brałem z dollara samochód, to parking był dość pusty (te wypożyczalnie są dość oblegane), więc nie wiem czy będzie coś na upgrade, lepiej to zrobić z Polski, bezpieczniej choć może być drożej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.