AnaMik Napisano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 7 godzin temu, pelasia napisał: Bo on widnieje w bazie danych. Wklepia jego imię, nazwisko, datę urodzenia i im wyskoczy w systemie. A jak bedą miec wątpliwości to zapytają podczas rozmowy. Przynajmniej tak mi sie wydaje. A maz ma SSN? Z tego co wygooglowalam, pytasz o ubezpieczenie. Sadze ze nie, wyjechal jak nie mial jeszcze roku
kzielu Napisano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 5 godzin temu, AnaMik napisał: Z tego co wygooglowalam, pytasz o ubezpieczenie. Sadze ze nie, wyjechal jak nie mial jeszcze roku To jest (mniej wiecej) odpowiednik polskiego numeru PESEL.
andyopole Napisano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 Jesli urodzil sie Usa to raczej ma.
AnaMik Napisano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 W paszporcie tego nie ma, a jak go zapytalam to powiedzial ze pierwsze slyszy. Jesli ma to o tym nie wie.
andyopole Napisano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 SSN nie jest wpisywany do paszportu. Jest nadawany po urodzeniu. Nie wiem, wpisuje sie go na Birth Certificate moze?
kzielu Napisano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 2 minuty temu, andyopole napisał: SSN nie jest wpisywany do paszportu. Jest nadawany po urodzeniu. Nie wiem, wpisuje sie go na Birth Certificate moze? Nie. Wydawany jest przez Social Security Administration - przychodzi poczta w postaci karty.
andyopole Napisano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 1 minutę temu, kzielu napisał: Nie. Wydawany jest przez Social Security Administration - przychodzi poczta w postaci karty. Automatycznie czy trzeba dzieciaka extra do nich zglosic?
Xarthisius Napisano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 1 minute ago, kzielu said: Nie. Wydawany jest przez Social Security Administration - przychodzi poczta w postaci karty. To raz. Dwa, ze nie jest to wcale obowiazkowe. AFAIR przy wypelnianiu formularza do aktu urodzenia w szpitalu mozna bylo zaznaczyc czy chce zeby szpital wystapil za mnie do SSA. Jezeli sie tego nie zrobi, trzeba samemu bryknac do SSA z aktem urodzenia wlasnie.
AnaMik Napisano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 To partner na pewno tego nie ma, sadze ze jesli byla taka karta to zostala w Stanach. Wyjechal z USA jako dziecko z babcia a jego mama zostala.
kzielu Napisano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 23 minuty temu, AnaMik napisał: To partner na pewno tego nie ma, sadze ze jesli byla taka karta to zostala w Stanach. Wyjechal z USA jako dziecko z babcia a jego mama zostala. Tyle że numer może posiadać bo się dostaje jeden na całe życie...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.