sly6 Napisano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2014 Samsung to zalezy gdzie szukasz tych odpowiedzi na tym forum masz wiele odpowiedzi na swoje pewne pytania ,jedynie musisz lepiej sie wczytac Mozesz leciec turystycznie ,hm i tutaj zalezy od urzednika czy Cie wpusci,czy byles juz w USA,ile czasu itd Bo ze masz rozmowe-bedziesz miec to nadal starasz sie o wjazd jako osob ktora nie ma pobytu stalego wiec jako turysta
leszekny Napisano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2014 My zrezygnowaliśmy z wylotu po tym jak okazało się, że moja żona została wylosowana a wizy turystyczne mamy do 2021.
Kris2014 Napisano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2014 Samsung_71 jeżeli wizy zostaną Wam przyznane zostaną Wam wklejone nowe wizy z datą ważności 6 miesięcy do przodu od daty spotkania z konsulem (wizy turystyczne z automatu zostaną anulowane). Aktywować zilone karty można tylko poprzez przekraczenie granicy USA, w ciągu tych 6 miesięcy. Po przyznaniu wiz konsul zabiera paszporty całej rodziny, po kilku dniach są one do odbioru w punkcie firmy kurierskiej. Jak już masz paszport w ręku z "wklejką" to moim zdaniem możesz/możecie od razu wyjeżdżać bo dokument jest ważny
mick Napisano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2014 Data ważności wizy to nie 6 miesięcy od daty spotkania z konsulem, a 6 miesięcy od daty badań lekarskich
karolamo Napisano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2014 Data ważności wizy to nie 6 miesięcy od daty spotkania z konsulem, a 6 miesięcy od daty badań lekarskich Pierwsze słyszę...Wcześniej wszyscy pisali, że 6 miesięcy od daty na pieczątce. Skąd masz te nowe informacje?
Kris2014 Napisano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2014 mick ma rację. Wiza jest ważna 6 miesięcy ale badania lekarskie również są ważne 6 miesięcy więc do lekarza warto wybrać się na kilka dni przed rozmową.
Justi_87 Napisano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2014 Niekoniecznie. Moja wiza byla wazna od 26 marca 2013, czyli od dnia mojej rozmowy z konsulem. Badania mialam w styczniu.
mick Napisano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2014 Tak było bodajże do pażdziernika 2013. Badania lekarskie były ważne 1 rok. Teraz badania ważne są 6 miesięcy. Wiem to bo badania miałem 20 października, rozmowę w konsulacie 29 października. Wizę dostałem i jest ważna do 20 kwietnia 2014. Tak samo rodzinka.
karolamo Napisano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2014 Tak było bodajże do pażdziernika 2013. Badania lekarskie były ważne 1 rok. Teraz badania ważne są 6 miesięcy. Wiem to bo badania miałem 20 października, rozmowę w konsulacie 29 października. Wizę dostałem i jest ważna do 20 kwietnia 2014. Tak samo rodzinka. Dobrze wiedzieć.
mi0706 Napisano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 Wiza jest zawsze ważna od dnia wystawienia. W przypadku Justi był to ten sam dzień co rozmowa, ale na przykład w moim przypadku było to 7 dni później bo musiałem dostarczać dodatkowe dokumenty. Badania lekarskie nie mają nic do daty wystawienia wizy. One muszą być po prostu ważne na dzień rozmowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.