Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

a ja chciałam badania zrobić już w lutym, a rozmowa prawdopodobnie w maju. To w końcu jak?

Poza tym, czy to ma sens że wiza jest na 6m od dnia badania? Poza tym, nie piszą o tym na stronie dv

Napisano

Badania to w sumie prosta sprawa i możesz je zrobić na kilka dni przed rozmową, tym samym jeżeli faktycznie tak jest jak piszę kzielu to robiąc je krótko przed rozmową zabezpieczasz się, że wizę dostaniesz na maksymalny czas, czyli 6 miesięcy.

Napisano

Witam Was wszystkich !
Ślędzę to forum, gdyż mam nr 19xxx, z tego co wcześniej pisaliście, nieoficjalne numery na marzec są do 20050, więc pewnie i ja będę miała rozmowę w marcu. Odezwę się jeszcze pewnie, gdy dostanę informację o rozmowie :)

Napisano

Tak, czytałam że badania to prosta sprawa. Mam pytanie w takim razie - czy na tych badaniach możliwe jest dostanie od lekarza zwolnienia lekarskiego na dany dzień? Czy ktoś w ogóle prosił o to? Mi to jest do pracy potrzebne

Napisano

te badania nie zajmują dużo czasu i możesz je zrobić po godzinach pracy, chyba, że mieszkasz daleko.

Ja nie wiem, czy możesz dostać zwolnienie, najlepiej będzie jeśli zadzwonisz do lekarza.

Napisano

Badania lekarskie nie mają nic do daty wystawienia wizy. One muszą być po prostu ważne na dzień rozmowy.

Niestety tak nie jest.

Wyniki badań lekarskich ważne są sześć miesięcy, chyba że w związku ze stanem zdrowia osoby ubiegającej się o wizę ważność badań zostanie ograniczona do 3 miesięcy. W każdym przypadku ważność wizy zostanie ograniczona do okresu ważności badań. - http://photos.state.gov/libraries/poland/275705/cons_iv/IV-F11%20Medical%20examinations%20info%20POL%2012_2013.pdf
Tak teraz jest.
Napisano

widzę że w Warszawie jedynie dr Gajer może wykonać badania. Czyli ul.Okopowa odpadła, a szkoda

czy to ten lekarz który przeprowadza tak szczegółowe badania, również pachwin?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...