kzielu Napisano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 Maja, maja - w wielu miejscach ważność wóz imigracyjnych (nie tylko DV) jest liczona od daty badan...
serafina Napisano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 a ja chciałam badania zrobić już w lutym, a rozmowa prawdopodobnie w maju. To w końcu jak? Poza tym, czy to ma sens że wiza jest na 6m od dnia badania? Poza tym, nie piszą o tym na stronie dv
mi0706 Napisano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 Badania to w sumie prosta sprawa i możesz je zrobić na kilka dni przed rozmową, tym samym jeżeli faktycznie tak jest jak piszę kzielu to robiąc je krótko przed rozmową zabezpieczasz się, że wizę dostaniesz na maksymalny czas, czyli 6 miesięcy.
oliwia_oliwia Napisano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 Witam Was wszystkich !Ślędzę to forum, gdyż mam nr 19xxx, z tego co wcześniej pisaliście, nieoficjalne numery na marzec są do 20050, więc pewnie i ja będę miała rozmowę w marcu. Odezwę się jeszcze pewnie, gdy dostanę informację o rozmowie
serafina Napisano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 Tak, czytałam że badania to prosta sprawa. Mam pytanie w takim razie - czy na tych badaniach możliwe jest dostanie od lekarza zwolnienia lekarskiego na dany dzień? Czy ktoś w ogóle prosił o to? Mi to jest do pracy potrzebne
mi0706 Napisano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 te badania nie zajmują dużo czasu i możesz je zrobić po godzinach pracy, chyba, że mieszkasz daleko. Ja nie wiem, czy możesz dostać zwolnienie, najlepiej będzie jeśli zadzwonisz do lekarza.
serafina Napisano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 Dziękuję za odp. Faktycznie, zadzwonię do lekarza Miałam wrażenie że trzeba rano na badania bo na forum często było napisane że tak je robiliście
mick Napisano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 Badania lekarskie nie mają nic do daty wystawienia wizy. One muszą być po prostu ważne na dzień rozmowy. Niestety tak nie jest. Wyniki badań lekarskich ważne są sześć miesięcy, chyba że w związku ze stanem zdrowia osoby ubiegającej się o wizę ważność badań zostanie ograniczona do 3 miesięcy. W każdym przypadku ważność wizy zostanie ograniczona do okresu ważności badań. - http://photos.state.gov/libraries/poland/275705/cons_iv/IV-F11%20Medical%20examinations%20info%20POL%2012_2013.pdf Tak teraz jest.
serafina Napisano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 widzę że w Warszawie jedynie dr Gajer może wykonać badania. Czyli ul.Okopowa odpadła, a szkoda czy to ten lekarz który przeprowadza tak szczegółowe badania, również pachwin?
KasiaJT Napisano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 Jestem umówiona z dr Gajerem we wtorek, rozmowa w środę rano, dam znać co i jak jak już będę po wszystkim :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.