sly6 Napisano 12 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 troche jestes na tym forum i ..... w Ambasadzie dostaniesz wize na pobyt staly,na granicy dostaniesz aby stempel ktory sluzy jak GC . a GC-karta moze przyjsc na adres w pare tyg a mozesz czekac tyle ile terrorystka .juz dobrych pare miesiecy
AMABO Napisano 12 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 Na forum wprawdzie juz troche jestem, ale nie śledzę na bieżąco pojawiajacych sie wpisów. Mój plan póki co jest taki - po kwietniowej rozmowie wyjechać do USA pod koniec sierpnia na wakacje (na jakieś 1,5 tygodnia) - żeby zielona karta nie przepadła. Potem wrócę, bo do połowy grudnia muszę podomykać swoje sprawy (w tym sprzedać mieszkanie) i dopiero od początku 2015 zostaje na stałe. Ciekawe tylko, na jaki adres w takiej sytuacji przyjdzie ta GC? (polski czy amerykański)
sly6 Napisano 12 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 Jak nie podasz adresu amerykanskiego to nie dostaniesz wizy moze od tego zacznijmy Musisz miec adres na rozmowie,mozesz tez ten adres zmienic na granicy .
AMABO Napisano 12 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 To już przewidziałem. Podam adres znajomej Amerykanki z Los Angeles Ale i tak mam zamiar osiedlić się na wschodnim wybrzeżu (Georgia, Maryland albo DC chodzą mi po głowie).
uslow Napisano 13 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2014 W dniu dzisiejszym mieliśmy spotkanie w ambasadzie amerykańskiej - wizy przyznane Spotkaliśmy się też z andym w sali dla oczekujących na rozmowę. Pierwszą połowę rozmowy mieliśmy po angielsku, drugą zaś po polsku (miła Pani Konsul). Przykładowe pytania to: Co chcecie robić w USA? Czy może spodziewacie się dziecka? Kim jest osoba, której adres podaliście? Czym zajmujesz się w Polsce? Jakie studia ukończyłaś i jaki miałaś temat pracy magisterskiej? / Moja żona jest głównym aplikantem. Czy sami wypełnialiście wniosek loteryjny i pozostałe etapy aż do momentu wizyty w ambasadzie? Który raz bierzecie udział w loterii?
medeski Napisano 13 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2014 W dniu dzisiejszym mieliśmy spotkanie w ambasadzie amerykańskiej - wizy przyznane Spotkaliśmy się też z andym w sali dla oczekujących na rozmowę. Pierwszą połowę rozmowy mieliśmy po angielsku, drugą zaś po polsku (miła Pani Konsul). Przykładowe pytania to: Co chcecie robić w USA? Czy może spodziewacie się dziecka? Kim jest osoba, której adres podaliście? Czym zajmujesz się w Polsce? Jakie studia ukończyłaś i jaki miałaś temat pracy magisterskiej? / Moja żona jest głównym aplikantem. Czy sami wypełnialiście wniosek loteryjny i pozostałe etapy aż do momentu wizyty w ambasadzie? Który raz bierzecie udział w loterii? Gratulacje! Powodzenia w US
andym Napisano 14 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2014 Witam, zielone karty przyznane. Tak jak napisał uslow ( pozdrowienia dla kolegi) spotkaliśmy się wczoraj w ambasadzie Ta sama miła pani konsul, podobny zestaw pytań, analogiczna sytuacja. W naszym przypadku to była formalność. Nie chcieli dokumentów finansowych, ofert pracy, I-134 w zasadzie tylko dyplom magistra jeśli chodzi o kwalifikacje. ( jestem informatykiem) Rozmowa po angielsku i po polsku. Czas 7.30 wejście do ambasady ( z dziećmi wpuszczają poza kolejką ) na rozmow z konsulem czekaliśmy do 10.30 Niema się co stresować, do konsula podchodzić proszę pewnie, śmiało i z uśmiechem. Miałem numer sprawy 3XXX, papiery wysłałem do Kentacky na początku października 2013. Życzę powodzenia wszystkim zainteresowanym. Ja obieram w niedalekiej przyszłości kierunek Las Vegas. Pozdrawiam!
Angelo Napisano 16 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 mam pytanko, czy orientujecie się w jakiej porze dnia robią te badania na Waryńskiego, bo mam zamiar je robić w tym tygodniu i nie wiem czy o kazdej porze dnia mozna tam sie zglosić czy raczej rano, wszedlem na strone i pisze ze badania laboratoryjne robia od 9-12 i nie wiem, mi by bardziej pasowalo popoludniu a przychodnia do 18 otwarta?? dzieki za pomoc:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.