twilight_C Napisano 16 Maja 2014 Zgłoś Napisano 16 Maja 2014 a to kiszak... a jak zrobie ja u alergologa bo akurat w czerwcu mam wizyte to i tak bedzie musiala przejsc ja jeszcze raz ?
uslow Napisano 16 Maja 2014 Zgłoś Napisano 16 Maja 2014 a to kiszak... a jak zrobie ja u alergologa bo akurat w czerwcu mam wizyte to i tak bedzie musiala przejsc ja jeszcze raz ? Lepiej zadzwoń do przychodni i skonsultuj wszystko z nimi jakie badania z tych zrobionych zaliczą, a jakie nie. My zadzwoniliśmy by zorientować się też ile pieniędzy wyniosą nas te szczepienia.
NatiGrzes Napisano 16 Maja 2014 Zgłoś Napisano 16 Maja 2014 Witam wszystkich, czytam od dawien dawna to forum a zwłaszcza ten wątek. Biuletym sprawdzam co miesiąc z nadzieją spoglądam i wyczekuję dużego skoku dla Europy, gdyż mój mąż został wylosowany i ma numerek EU42XXX i od 1,5 roku mieszkany w USA. Oczywiście mam wielką nadzieję że w tym roku dojdzie do tak wysokiego numerku, bo tak jak ktoś już tu napisał, ci z większymi numerkami mają większe nadzieje ;P
Joanna30 Napisano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 16 Maja 2014 mój mąż został wylosowany i ma numerek EU42XXX i od 1,5 roku mieszkany w USA. Ale macie w USA legalny status, prawda? Może to śmieszne pytanie, ale w loterii biorą również udział ci, którzy przesiedzieli wizy, chyba nie zdając sobie sprawy, że w razie wylosowania nie mają szans na legalizację pobytu w Stanach.
golabek Napisano 16 Maja 2014 Zgłoś Napisano 16 Maja 2014 Jeśli ktoś ma wyznaczoną wizytę już u konsula to pod tym adresem znajdzie wszystkie potrzene dokumenty do wizyty http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_checklist_family.html Ja pytałem i jeśli ktoś ma małe dzieci to w 1 dzień nie załatwi wszystkich badan u lekarza bo wyniki dzieci są na 2 dzień
NatiGrzes Napisano 16 Maja 2014 Zgłoś Napisano 16 Maja 2014 Ale macie w USA legalny status, prawda? Może to śmieszne pytanie, ale w loterii biorą również udział ci, którzy przesiedzieli wizy, chyba nie zdając sobie sprawy, że w razie wylosowania nie mają szans na legalizację pobytu w Stanach. Oczywiście, wiem że zdarzają się takie przypadki i dokumenty takich ludzi są odrzucane. Przyjechaliśmy na wizie turystycznej i przeszliśmy na studencką, mąż chodzi do szkoły i jest na F1, a ja z 2,5 letnim synem na wizie F2. Dużo czytamy na ten temat, już papiery mamy w Polsce pozałatwiane. Pilnujemy się z każdej strony, ostatnio robiliśmy szczepienie dla syna ostatnie bo było potrzebne do przedszkola i zapłaciliśmy za nie 100% choć mogliśmy dostać za darmo od miasta, ale później nie chcę żeby ktoś mi zarzucił że korzystałam z pomocy jakiejś socjalnej. Przy okazji mam pytanie odnośnie zaświadczenia o niekaralności: zaświadczenie to było brane nie z Warszawy a z innego miasta i wygląda to tak, że na moim wniosku są nastawiane pieczątki - czy to jest w porządku? Bo wydawało mi się że kilka lat temu dostawało się takowe zaświadczenie na osobnym druku.
sly6 Napisano 17 Maja 2014 Zgłoś Napisano 17 Maja 2014 z innego miasta jest ok takie zaswiadczenie jesli papiery ,status macie ok,Twoj maz nadal chodzi do szkoly to faktycznie jest to prosta sprawa.
adrianomucha Napisano 17 Maja 2014 Zgłoś Napisano 17 Maja 2014 Witam ! jest to mój pierwszy wpis na forum, więc proszę o wyrozumiałość Moje pytanie brzmi, jeśli w formularzu do Kentucky, nie wysłałem mojego adresu, w którym zamieszkam w Stanach, lecz teraz go już posiadam, na rozmowę w Warszawie osoba u której mam mieszkać musi wypisać jakieś specjalne pismo, czy wystarczy zwykła kartka z adresem i imieniem i nazwiskiem danej osoby? Dodam, że rozmowę mam 29 maja. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
anka89 Napisano 18 Maja 2014 Zgłoś Napisano 18 Maja 2014 Chcialam zapytac jak jesy z paszportem ponewaz maz ma wazny paszport tylko do 22 lipca a rozmowe mamy 15 bedzie jeszcze szansa ze pojdzie na tym starym paszporcie bo teraz niema zabardzo jak złożyć wniosek, a dopiero po rozmowie by zmienil.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.