ewelajna Napisano 15 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 Hej, mam do was pytanie. zalogowałam sie walsnie na stronie: http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/index.html?firstTime=No wybrałam metode dostarczenia paszportu przez TNT. jednak platforma nie daje mi mozliwosci oplaty, poprostu nie wyswietla mi sie krok z platnosciami, po adresie dostarczenia paszportu wyswietla mi sie informacja ze skonczylam. Czy ktos sam dokonywał platnosci po prostu przez swoj bank lub na poczcie? czy potwierdzenie przelewu z internetowego konta bankowego wystarczy mi?
ewelajna Napisano 15 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 Hej, mam do was pytanie. zalogowałam sie walsnie na stronie: http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/index.html?firstTime=No wybrałam metode dostarczenia paszportu przez TNT. jednak platforma nie daje mi mozliwosci oplaty, poprostu nie wyswietla mi sie krok z platnosciami, po adresie dostarczenia paszportu wyswietla mi sie informacja ze skonczylam. Czy ktos sam dokonywał platnosci po prostu przez swoj bank lub na poczcie? czy potwierdzenie przelewu z internetowego konta bankowego wystarczy mi? Czy za wize place juz w ambasadzie? karta debetowa moze byc czy musi byc gotowka?
medeski Napisano 15 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 Jesli idziesz z loterii wizowej to placisz na spotkaniu w okienku. Rejestracja w TNT i dostawa paszportu do wybranego punktu jest bezplatna. Co do platnosci - lepiej zadzwonic - jak ja bylem akurat mieli karteczke ze chwilowo przyjmuja tylko gotowke - ale moze jakas awarie mieli.
tamczytu Napisano 16 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2014 Czy ktoś dostał mailowe zaproszenie na wrzesien?
karusek Napisano 17 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2014 A w pociągu też klaszczesz jak dojeżdża na stację? Na promie jak jest w porcie? Nie. W samolocie wynika wg. mnie to z bardziej prozaicznej przyczyny. Klaszczą przeważnie osoby które latają bardzo rzadko i taki lot to są dla nich emocje. Samo lądowanie jest dla nich czymś stresującym i klaskaniem dają temu upust . Latam dość dużo po Polsce i Europie i powiem szczerze że nie uważam że jest to cecha Polaków. Latając po Polsce nigdy klaskania nie widziałem. Przeważnie jest na lotach "turystycznych". To taka moja teoria .W pociagu to ja bym nie klaskal, trudno by bylo uslyszec maszynistom podziekowania z 6tego wagonu na koncu skladu, szczegolnie zwazywszy na fakt, ze lokomotywa jest oddzielona od reszty skladu "dyszlem". To taka moja teoria :-D
KaeR Napisano 17 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2014 Dlatego podstawa to jakis FF status i wczesny boarding ;-) Wrzucasz graty do pawlacza i siedzisz czekasz na reszte towarzystwa ;-) Mam w DL, ale czasem wychodzi mi inna linia, jak np. idzie przez prace i wtedy sa schody. :\ W pociagu to ja bym nie klaskal, trudno by bylo uslyszec maszynistom podziekowania z 6tego wagonu na koncu skladu, szczegolnie zwazywszy na fakt, ze lokomotywa jest oddzielona od reszty skladu "dyszlem". To taka moja teoria :-D Ze ludziom nie przychodzi do glowy poprostu powiedziec "dziekuje" wysiadajac. Czesto piloci stoja przy wyjsciu. :> Poza tym bardziej logiczne jest klaskanie przy "gejcie", bo ludzie klaszcza jeszcze na pasie, a co bedzie jak np. maszyna nie wyhamuje i w cos przywali? Cale to klaskanie bedzie na nic. Czemu nie klaskac po starcie a potem np. co godzine?
kzielu Napisano 17 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2014 Ze ludziom nie przychodzi do glowy poprostu powiedziec "dziekuje" wysiadajac. Czesto piloci stoja przy wyjsciu. :> Dokladnie zawsze to robie.
tamczytu Napisano 17 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2014 OK, myślałam, że wszystko przepadlo z GC, ale własnie się dodzwoniłam i dowiedziałam, że mam spotkanie 13.08!!! Nie czytałam ostatnio forum (planuje nadgonic), ale chciałam się na szybko Was zapytać czy badania lekarskie można zrobić w innym państwie np. GB? Dzieki za odpowiedz
franko Napisano 17 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2014 OK, myślałam, że wszystko przepadlo z GC, ale własnie się dodzwoniłam i dowiedziałam, że mam spotkanie 13.08!!! Nie czytałam ostatnio forum (planuje nadgonic), ale chciałam się na szybko Was zapytać czy badania lekarskie można zrobić w innym państwie np. GB? Dzieki za odpowiedz Badania musisz zrobic w kraju gdzie masz rozmowe. Ja mam rozmowe w Londynie i badania w poniedzialek robie w Londynie.
emzet83 Napisano 17 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2014 OK, myślałam, że wszystko przepadlo z GC, ale własnie się dodzwoniłam i dowiedziałam, że mam spotkanie 13.08!!! Nie czytałam ostatnio forum (planuje nadgonic), ale chciałam się na szybko Was zapytać czy badania lekarskie można zrobić w innym państwie np. GB? Dzieki za odpowiedz mam pytanko, jakiego rzedu jest Twój CN? Piszesz, ze się dodzwoniles do nich.. a nie dostales wcześniej zadnego maila?? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.