medeski Napisano 20 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2014 Dzis w skrzynce GC, SS i jeszcze auto nowe dzis. Nareszcie czuje ze cos sie ruszylo do przodu!
sly6 Napisano 20 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2014 a ile czasu czekales ? to gratuluje pisz jak dalej idzie
medeski Napisano 20 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2014 Dzieki, Czekałem 3 tygodnie, z tym ze po SS pojechalem do biura tydzien temu - nie mieli nas w systemie, po wypelnieniu formularzy dzis przyszla karteczka. Co do GC - zgodnie z poradami tutaj po przylocie uzupelnilem swoj profill online. Dam znac co i jak. Narazie moje 3 tygodniowe wakacje dobiegly konca i czas ruszac do dzialania.
Jagosza Napisano 21 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2014 Dzieki, Czekałem 3 tygodnie, z tym ze po SS pojechalem do biura tydzien temu - nie mieli nas w systemie, po wypelnieniu formularzy dzis przyszla karteczka. Co do GC - zgodnie z poradami tutaj po przylocie uzupelnilem swoj profill online. Dam znac co i jak. Narazie moje 3 tygodniowe wakacje dobiegly konca i czas ruszac do dzialania. Czy GC dostałeś już na nowy adres czy ten podany w formularzu wypełnionym jeszcze w Polsce?
medeski Napisano 21 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2014 Adres mailen ten sam, wpisywalem tylko wszystkie dane w tym systemie gdzie sie placi za GC.
karolamo Napisano 21 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2014 Słuchajcie, w ambasadzie każdy dostaje (przynajmniej powinien dostać) ulotkę, granatowo-białą "Welcome to the United States...". Warto tę ulotkę sobie zatrzymać i wziąć ze sobą do USA. Są tam najważniejsze numery telefonów, adresy www. W tym również adres www, pod jakim należy zgłosić zmianę naszego adresu. My po przyjeździe, jak już wynajęlśmy mieszkanie, od razu zmieniliśmy właśnie pod podanym linkiem swój adres i zielone karty już przyszły na nowy adres. Nie zmienialiśmy ani nie uzupełnialiśmy żadnego profilu.
kasia-125 Napisano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2014 Witam, Chciałam właśnie się pochwalić, że kupiliśmy bilety i na początku roku wylatujemy:-) Nie udało nam się wszystkiego ogarnąć i lecimy na ponad 2 tygodnie i wracamy, aby dokończyć sprawy. Czas bardzo szybko ucieka a tu tyle spraw. :-)
leszekny Napisano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2014 Witam po dluzszej przerwie Od przylotu do USA minelo juz 3 miesiace. Mamy bilety do Polski na 22 grudnia i tutaj problem, bo listoosz 27 wrzesnia odeslal mojej zony GC spowrotem do Texasu, moja juz kilka dni pozniej zostawil w skrzynce pocztowej. Caly czas do nich wydzwaniam a Ci ciagle przesuwaja termin. W ubieglym tygodniu dostalismy pismo z informacja ze GC wysla do 90 dni WTF Pytalem czy bez GC mozemy poleciec do Polski i wrocic do NY tylko na pieczatce w paszporcie, co wydawaloby sie mozliwe ale oficer z USCIS powiedzial, ze jesli by GC nie zostala do nich odeslana to nie ma problemu z powrotem, a w naszym moga takie wystapic. Czy ktos z juz Was mial podobny problem, czy mozemy leciec mimo wszystko?
sly6 Napisano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2014 takiego przypadku nie bylo na tym forum jak Twoj LeszekNY , a powiedzial Wam oficer co moze byc nie tak na granicy,dluzsza rozmowa,sprawdzenie czy tez nie wpuszczenie?>?
leszekny Napisano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2014 Oficer poradzil abysmy nie ryzykowali bo nie wiemy na kogo trafimy na lotnisku co moze sie zle skonczyc. Nie powiedzial o mozliwosci nie wpuszczenia, ale o wznowieniu calej procedury wraz z oplatami.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.