leszekny Napisano 12 Maja 2013 Zgłoś Napisano 12 Maja 2013 Potwierdzam Formularze z CN Zdjecia z imieniem i nazwiskiem i CN Wydrukowana strona z kodem kreskowym Jeżeli zmienił się twój status, np małżeństwo to tłumaczenie przysiegle odpisu zupełnego aktu ślubu Na kopercie w prawym górnym rogu nad znaczkami CN Przesyłka listem lotniczym Ps jaki masz numer?
pilkarzyk9 Napisano 12 Maja 2013 Zgłoś Napisano 12 Maja 2013 proszę o pomoc bo dalej nie wiem co jest poprawne. posiadam tytuł magistra, zaznaczyć więc university degree czy może advancet degree?
Joanna30 Napisano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 12 Maja 2013 Chyba chodziło o advanced Ale magister, to university degree. Przynajmniej według mnie.
serafina Napisano 12 Maja 2013 Zgłoś Napisano 12 Maja 2013 Też uważam że magister to university degree, tak zaznaczyłam. Advanced to dr, prof
Gość espe Napisano 12 Maja 2013 Zgłoś Napisano 12 Maja 2013 A może jednak zamiast zastanawiać się czy to advanced czy nie spojrzeć do google tak jak proponowałem? Po wpisaniu Advanced degree USA pojawiają definicje: "Masters Degree or higher" inne "http://www.thefreedictionary.com/advanced+degree".
Joanna30 Napisano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 12 Maja 2013 To w takim razie co to jest university degree?
ilya_ Napisano 12 Maja 2013 Zgłoś Napisano 12 Maja 2013 wg googla....zamotane to jest... master degree to master of arts lub master of science advanced degree [nie spotkalem sie z tym] to university degree tak jak master lub doctor, ktory jest wyższy niz bachelor maslo maslane
jkb Napisano 12 Maja 2013 Zgłoś Napisano 12 Maja 2013 Associate, Bachelor, czy tam nasz licencjat lub inżynier
serafina Napisano 12 Maja 2013 Zgłoś Napisano 12 Maja 2013 zaznaczajcie jak chcecie a ja upieram się ze magister to university degree. Po pierwsze - nasz magister niekoniecznie w USA będzie uznane za MA, po drugie - w formularzu najwyższy stopień to advanced więc logika wskazuję że należy tu wpisać ponad mgr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.