Anubis Napisano 6 Października 2013 Zgłoś Napisano 6 Października 2013 Kochani, Wypłeniacie standardową amerykańską ankietkę dot. wykształcenia z którą spotkacie się w USA jeszcze nieraz. A więc: Some university courses - zaliczone godziny kredytowe kilku przedmiotów, obojętnie czy aktualnie studiujecie czy było to 10 lat temu i studia przerwaliście/niedokończyliście University Degree (BA lub BS) - Licencjat Some graduate level courses - zaliczone przedmioty do magisterium (znów obojętnie czy teraz czy kiedyś) Master's Degree (MA, MS, MBA, MSW itd) - magisterium Some Doctorate Level Courses - przedmioty zaliczone do doktoratu Doctorate (PhD, JD, MD itd.) - doktorat
Dragony Napisano 6 Października 2013 Zgłoś Napisano 6 Października 2013 @Anubis - czyli dla ogłupiałych (wcześniej wydawało mi sie to bardziej oczywiste) - jeśli aktualnie jestem na II roku studiów i mam zakończone przynajmniej 4 przedmioty (zakończone egzaminem i juz ich nie będę wiecej miała) to zaznaczam Some University Courses - tak?
Anubis Napisano 6 Października 2013 Zgłoś Napisano 6 Października 2013 @Anubis - czyli dla ogłupiałych (wcześniej wydawało mi sie to bardziej oczywiste) - jeśli aktualnie jestem na II roku studiów i mam zakończone przynajmniej 4 przedmioty (zakończone egzaminem i juz ich nie będę wiecej miała) to zaznaczam Some University Courses - tak? Tak!
karusek Napisano 7 Października 2013 Zgłoś Napisano 7 Października 2013 Anubis dziekuje za szybka odpowiedz. Co prawda ja jestem już po rejestracji i losowaniu, a nawet i przed by mnie to nie dotyczyło, ale na przyszłość informacja się przyda. , pewnie z "nudów" w nocy bym cos poszukal na ten temat ale dobrze ze są ludzie na forum, którzy szybko i sprawnie udzielają wyczerpujących informacji. Pozdrawiam
sarenka12 Napisano 7 Października 2013 Zgłoś Napisano 7 Października 2013 Słuchajcie a ja mam problem ze zdjęciem. Zrobiłam specjalnie u fotografa według wytycznych, szczegółowo i skrupulatnie. Wrzucam je do instrukcji podanej na stronie loterii Photo Validator (https://www.dvlottery.state.gov/photo.aspx) zeby sprawdzić i mi nie przyjmuje. Skorzystałam wiec z automatycznego dopasowania zdjecia na stronie Departamentu ( http://travel.state.gov/_res/flash/cropper/FIG_cropper.html) i ona mi zdjecie dopasowywuje i przyjmuje ale nie zapisuje zmian. Czy ktoś z Was też tak miał? Sprawdzaliście Wasze zdjecia w Validatorze i były zgodne? Nie wiem co z moim jest nie tak. Próbowałam z innymi i jest podobnie.
leszekny Napisano 7 Października 2013 Zgłoś Napisano 7 Października 2013 Sarenka Wybierz zdjęcie powiększ delikatnie suwakiem przycisnij Cropp photo i wtedy zapisz
ix.ou Napisano 8 Października 2013 Zgłoś Napisano 8 Października 2013 i mój wniosek również złożony, może tym razem się uda . Pozdrawiam Was serdecznie !
sarenka12 Napisano 8 Października 2013 Zgłoś Napisano 8 Października 2013 Już mi się udało ... zmieniłam komputer i miałam nowszą wersje wtyczki graficznej.
pinang Napisano 8 Października 2013 Zgłoś Napisano 8 Października 2013 ja obecnie jestem przed obroná magisterki, ale zaznaczé chyba University Degree. Przeciez i tak jest to losowanie i nie patrza na wyksztalcenie (tylko czy minimum jest spelnione) a potem mozna zaniesc i dyplom licencjata i magistra jak sie uzyska i mysle ze to i tak nie zrobi im roznicy. A jak ktos zaznaczy te tajemnicze kursy to potem sie moze okazac ze to chodzi faktycznie o cos bez odpowiednika w Polsce i jak ktos zostanie ze swoim licencjatem to moze byc potem problem na rozmowie. Wydaje mi sie ze jak sie spelnia minimum to lepiej zanizyc niz zawyzyc w tym polu.
mi0706 Napisano 9 Października 2013 Zgłoś Napisano 9 Października 2013 No ale trzeba pamiętać, że podawanie informacji niezgodnych z prawdą jest uznawane za kłamstwo i podstawę do zdyskwalifikowania!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.