Skocz do zawartości

Dv2015 - Wylosowany / Nie Wylosowany

shmehr

Czy zostałeś wylosowany w DV2015?  

173 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zosta?e? wylosowany w DV2015?

• TAK
      41
    • NIE
      132

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 328
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Udalo sie, ale mam wysoki numer: 2013EU00044XXX.

Jak myślicie - zalapię się na rozmowę?

W Visa Bulletin patrzac na DV2013 w końcowych miesiącach cut-off number dla Europy jest "CURRENT" - czy to oznacza ze wszyscy wylosowani mieli rozmowy?

Napisano

W Visa Bulletin patrzac na DV2013 w końcowych miesiącach cut-off number dla Europy jest "CURRENT" - czy to oznacza ze wszyscy wylosowani mieli rozmowy?

Nie przejmuj się. Ja też mam wysoki nr z DV2014

41xxx.

Według mnie dostaniemy się na rozmowy.

Napisano

CURRENT oznacza, ze wizy do wydania skonczyly sie. CURRENT = NO BACKLOGS = Brak zaległości w wydawaniu wiz.

Powyzej 33 - 34 tys to jest przewaznie ten limit patrzac na przeszle lata. A numery rzedu 40 tys i wiecej to raczej sa bez szansy na rozmowe, tak z tego przynajmniej wynika.

EDIT: Oczywiscie odnosi sie to tylko do Europy. W koncu tylko polowa wylosowanych dostaje wizy, a tych co rezygnuja ze spotkania / dostaja z jakichs powodow odmowe po wizycie jest niewiele.

Napisano

CURRENT oznacza, ze wizy do wydania skonczyly sie. CURRENT = NO BACKLOGS = Brak zaległości w wydawaniu wiz.

Powyzej 33 - 34 tys to jest przewaznie ten limit patrzac na przeszle lata. A numery rzedu 40 tys i wiecej to raczej sa bez szansy na rozmowe, tak z tego przynajmniej wynika.

Na przeszłych latach nie było takich wysokich CN - jak i również nie rozdawano całej puli wiz.

W DV 2014 okaże się jakie mają szanse wysokie CN, jeszcze 2-3 miesiące.

Swoją ocenę opierasz o bardzo uproszczone statystyki. W dodatku nie bierzesz pod uwagę że DV 2014 i 2015 są inne od pozostałych.

Napisano

Na przeszłych latach nie było takich wysokich CN - jak i również nie rozdawano całej puli wiz.

W DV 2014 okaże się jakie mają szanse wysokie CN, jeszcze 2-3 miesiące.

Swoją ocenę opierasz o bardzo uproszczone statystyki. W dodatku nie bierzesz pod uwagę że DV 2014 i 2015 są inne od pozostałych.

Wysokie numery to ma Afryka, nie Europa. Wez pod uwage, ze do wydania jest ok 18 tys wiz dla Europy, nie wiecej. I druga sprawa: tylko polowa wylosowanych w Europie dostaje wize. Przebieg procesu DV2014 jest podobny do DV2013, jesli chodzi o numery, w DV2015 raczej bedzie podobnie.

Napisano

Wysokie numery to ma Afryka, nie Europa. Wez pod uwage, ze do wydania jest ok 18 tys wiz dla Europy, nie wiecej. I druga sprawa: tylko polowa wylosowanych w Europie dostaje wize. Przebieg procesu DV2014 jest podobny do DV2013, jesli chodzi o numery, w DV2015 raczej bedzie podobnie.

Teraz procesują 32900 dla EU.

Wizy są wolno wydawane, zostały 3 VB do wypuszczenia. - dla mnie nie ma innej możliwości żeby nie doszło do wysokich numerów ( biorąc pod uwagę liczbę wydanych wiz dla EU na ten moment i szybkość z jaką są wydawane)

http://forums.immigration.com/ - zapraszam na forum

Napisano

Masz na myśli DV2015 EU44XXX czy DV2015 EU44XXX?

Jeżeli DV2015 to dobrze wróży dla wysokich z 2014.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...