Skocz do zawartości

Dv 2015 - Co Po 1 Maja 2014? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj wziałem się za wypełnianie DS260 i mnie rozwaliło pytanie o adres w US. Nikogo nie mam w stanach - skąd do cholery mam wiedzieć gdzie będę mieszkał na 6 miesięcy przed wyjazdem?? Są jakieś organizacje w US na które można podać swój tymczasowy adres?

musisz pogłówkować mocno, bez tego nie dostaniesz wizy!

• Odpowiedzi 1,7 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Mam pytanie odnośnie formularza DS 260.

Na jednej ze stron trzeba podać adresy od 16 roku życia. I teraz mam problem, bo nie mieszkam pod adresem zameldowania od 9 lat, tylko wynajmowałem mieszkania w miescie oddalonym 500 km.

Co wpisac w tym formularzu? adresy w których wynajmowałem, czy tylko adres zameldowania? Myslałem zeby tylko zameldowania, ale jak zobaczy że pracuje w innym miescie to się domyśli że muszę tam mieszkać.

Napisano

Ok, załóżmy że znajdę adres i wypelnie ds 260- czy to do czegoś mnie zobowiązuje? Czy mogę zrezygnowac z wyjazdu bez poniesienia kosztów? Tyle z tym biurokracji że mam wrażenie że mam lecieć na księżyc. Chyba wrócę do UK;-)

Napisano

Na jednej ze stron trzeba podać adresy od 16 roku życia. I teraz mam problem, bo nie mieszkam pod adresem zameldowania od 9 lat, tylko wynajmowałem mieszkania w miescie oddalonym 500 km.

Co wpisac w tym formularzu? adresy w których wynajmowałem, czy tylko adres zameldowania? Myslałem zeby tylko zameldowania, ale jak zobaczy że pracuje w innym miescie to się domyśli że muszę tam mieszkać.

W Stanach nie ma rozróżnienia na meldunek i zamieszkanie, bo coś takiego jak meldunek nie istnieje. Zawsze podajesz ten adres pod którym jesteś obecny, czyli zamieszkania.

Napisano

Ok, załóżmy że znajdę adres i wypelnie ds 260- czy to do czegoś mnie zobowiązuje? Czy mogę zrezygnowac z wyjazdu bez poniesienia kosztów? Tyle z tym biurokracji że mam wrażenie że mam lecieć na księżyc. Chyba wrócę do UK;-)

Zrezygnować z wyjazdu możesz na każdym etapie procesu.

Nikt nikogo nie zmusza do emigracji :)

Napisano

Adres który wpisujesz w formularz, możesz zmienić podczas interview, albo podczas weryfikacji dokumentów przez immigration w momencie przekraczania granicy US. Na ten adres przychodza dokumenty: SSN, i PRC.

Jeśli zrezygnujesz z dalszej procedury zanim wniesiesz opłatę w kasie ambasady na Interview. Koszty są minimalne (zaswiadczenie z banku, zaswiadczenie o niefigurowaniu w rejestrze karnym, zupelny odpis aktu urodzenia, małżenstwa itp.)

Wszystko jest na forum opisane, troche wysilku i wszystko bedziesz wiedział.

Napisano

W dalszej procedurze, jak już będziesz miał zaproszenie na interview, bedziesz musial uzyskac swiadectwa o niefigurowaniu w rejestrze karnym z wszystkich miejsc, w ktorych mieszkałeś dłużej niż 6 m-cy. Jeśli mieszkałeś za granicą dłużej niz 6m-cy to z każdego z tych państw musisz mieć zaświadczenie o niekaralności.

Napisano

W dalszej procedurze, jak już będziesz miał zaproszenie na interview, bedziesz musial uzyskac swiadectwa o niefigurowaniu w rejestrze karnym z wszystkich miejsc, w ktorych mieszkałeś dłużej niż 6 m-cy. Jeśli mieszkałeś za granicą dłużej niz 6m-cy to z każdego z tych państw musisz mieć zaświadczenie o niekaralności.

Raczej przez ponad rok :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...