Skocz do zawartości

Dv 2015 - Co Po 1 Maja 2014? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam. Udało mi się wylosować zieloną kartę w dv2015 i mam dość niski nr bo 88xx ale nie wypełniłam jeszcze ds260. Chciałabym mieć rozmowę w późniejszym terminie, im później tym lepiej, nawet przyszły rok wchodzi w grę. Czy jak wypełnię ds 260 w październiku bądź listopadzie to już będzie za późno? A jeśli z podobnymi nr będą mieć rozmowy np w listopadzie a ja dopiero wtedy wyślę ds 260 lub nawet później to wszystko przepadnie? Nie chcę stracić szansy otrzymania gc.

Napisano

Zostało nam jeszcze 1,5 miesiąca do wylotu i zastanawiam się czy juz powinienem zapłacić na USCIS za nasze karty czy to za wcześnie?

Jako ze nie mam konta w amerykańskim banku poprosiłem znajomą o zapłacenie - czy mam miec dane jej karty? W jaki sposób mamy to zapłacic używając jej karty?

Napisano

Nie ma znaczenia czy zaplacisz 1,5 miesiaca czy 2 dni przed wylotem. Ja zaplacilam 2 miesiace przed i tak mam nadal status pending

Zaplacilam karta kredytowa wydana w Polsce

Napisano

Potwierdzam to co napisała Serafina. My płaciliśmy polską kartą kredytową chyba ze 2 tygodnie przed wyjazdem. Zielone karty dostaliśmy po miesiącu od wjazdu do Stanów.

Napisano

Potwierdzam to co napisała Serafina. My płaciliśmy polską kartą kredytową chyba ze 2 tygodnie przed wyjazdem. Zielone karty dostaliśmy po miesiącu od wjazdu do Stanów.

Zadam pytanie ktore juz zadawalam setki razy, ale co tam, kto pyta nie bladzi - czy wpisywaliscie sami recznie do konta uscis elis amerykanski adres?

Napisano

Heja

Tak, wczoraj wpisalem, dodalem też skany paszportu, a dzisiaj zmienil sie status na OPTIMIZED IN PROCES :)

Mam nadzieje, ze do konca nastepnego tygodnia karty powinny dojsc. SSN tez powinny przyjsc w nastepnym tygodniu. Road test 7 pazdiernika i to byl by komplet.

Napisano

Heja

Tak, wczoraj wpisalem, dodalem też skany paszportu, a dzisiaj zmienil sie status na OPTIMIZED IN PROCES :)

Mam nadzieje, ze do konca nastepnego tygodnia karty powinny dojsc. SSN tez powinny przyjsc w nastepnym tygodniu. Road test 7 pazdiernika i to byl by komplet.

Gratuluję, teraz to jeszcze z tydzień i dostaniecie zielone karty :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...