kasia-125 Napisano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 Ja też wypełniałem późno tzn pod koniec lipca, a mam numer 1XXX i dalej nie mam zaproszenia. Tyle że jak w tym tygodniu do nich pisałem to odpisali że dokumenty zostały zwrócone do ambasady do dalszego procesu, więc może luty/marzec będzie termin. Tak z ciekawości - 20000 zł na koncie do wyciągu powinno wystarczyć na rodzine dwuosobową, czy to za mało? Nie wiem jak często proszą o dokumenty finansowe - my mieliśmy przygotowane, ale nikt ich nie chciał oglądać :-)
serafina Napisano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 20000 powinno wystarczyc dla urzednika, ale w praktyce to za malo bedzie na start
SuperTraveller Napisano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 Tak z ciekawości - 20000 zł na koncie do wyciągu powinno wystarczyć na rodzine dwuosobową, czy to za mało? Tyle to moim skromnym zdaniem co najwyżej na jedną osobę, ale tu nie ma uniwersalnej odpowiedzi. Chodzi mi oczywiście jako o kwotę na rozpoczęcie nowego życia a nie o to czy to wystarczy by przekonać konsula do pozytywnej decyzji w sprawie GC.
sly6 Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 bo nie ma uniwersalnej prosze zobaczyc po postach dawnych wszystko rozbijalo sie na odpowiedziach a nie na tym ze mam iles tam tys dol i wiza w kieszeni bo jak nie masz planu to i z 10 tys dol nie dasz sobie rady w USA
karolamo Napisano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2014 Tak jak już wielokrotnie było tutaj pisane, należy w razie czego udowodnić urzędnikowi, a może bardziej przekonać go, że damy sobie radę w USA. Oczywiście nie zawsze trzeba go przekonywać. Urzędnik zazwyczaj po papierach czy odpowiedziach w czasie rozmowy widzi, że ktoś da sobie radę czy nie. Jeśli jest dobry zawód, wykształcenie czy konkretny plan itd. to nie powinni pytać o finanse.
sly6 Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2014 Jeśli jest dobry zawód, wykształcenie czy konkretny plan itd. to nie powinni pytać o finanse i tak sie dzieje czasami sie pytaja o takie zaswiadczenia finansowe lepiej przygotowac sie na rozmowe,na plany i duzo
juanita Napisano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2014 i jest biuletyn na styczeń. Proszę Państwa cut-off na luty: EUROPE 20,500
karolina_2311 Napisano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2014 i jest biuletyn na styczeń. Proszę Państwa cut-off na luty: EUROPE 20,500 Hej !! Czyli ten biuletyn łapie twoj nr Daj znać jak dostaniesz e-mail z zaproszeniem na interviu Nastrępny biuletyn powinien łapać mój nr............. 24xxx zobaczymy POZDRAWIAM
kwiatuszek160 Napisano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2014 My już z mężem po rozmowie w Ambasadzie , mieliśmy wczoraj , wszystko poszło bez problemowo. Wizy przyznane , także końcówką lutego lecimy do USA !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.