KaeR Napisano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2014 Nie wiem czy ktoś to już napisał, ale sprawdzanie swojego credit score negatywnie wpływa na wynik Jak Ty sprawdzasz to nie wpływa. Wpływa jak ktoś inny zapytuje o Twój CS. Jedyne co się powiela to wykorzystywanie limitu jedynie w 30% Experian mówi 16% czy 19 revolving.
Gość miqhs Napisano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2015 Today is my lucky day! Czyli mam nareszcie jako taki credit score! Jakis czas temu zalozylam konto w credit karma, ale moj credit score byl "to thin". Natychmiast po kupieniu auta na masakrycznym procencie i splacie jednej raty dostalam od nich maila, ze mam credit score. Ucieszylam sie jak dziecko! Trwalo to dokladnie ni mniej ni wiecej 6 miesiecy. Wybieram sie do banku po karte kredytowa. Jak szalec to szalec.
mi0706 Napisano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2015 hola hola! z kartą to może być problem, lepiej poczekaj aż dostaniesz jakąś ciekawą propozycję pocztą. Ostatnio dostałem kartę Discover bez opłaty rocznej i 14 miesięcy bez odsetek.
jkb Napisano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2015 Discover jest niezla. Ja zamiast 14 miesiecy bez odsetek mialem $150 cash-back za pierwsze $750 zaplacone karta. A teraz do konca marca 5% cashback na paliwo Tylko aby sie na Discover zalapac, credit score pewnie musi byc gdzies w okolichac 720+
pelasia Napisano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2015 No i należy wziąć pod uwage, ze wiele miejsc nie akceptuje AmericanExpress i Discover.
KaeR Napisano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2015 No i należy wziąć pod uwage, ze wiele miejsc nie akceptuje AmericanExpress i Discover. Mam discover i nie miałem większych problemów. Fakt, że trzeba mieć Visa na takie wypadki. Na terenie mojej szkoły tylko Visa i MasterCard. Można dostać discover poniżej 700. Limit będzie niski i nie będzie ofert na 0% APR.
Kwiatkowski Napisano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Chciałbym sie dowiedzieć co najlepiej zrobić aby historie kredytowa jak najszybciej zbudować... CC najlepiej wyrobić jak najszybciej,mjezeli jakikolwiek bank nam ja wyrobi... Poprzez limit na tej karcie budujemy historie... Tak to póki co rozumuje... A potem albo w trakcie nowy samochód na kredyt albo leasing?
KaeR Napisano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Budowę historii zaczyna się od płacenia rachunków na czas... Telefon, prąd, kablówka.
medeski Napisano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Moja żona zaaplikowala o Discover - jestesmy tu drugi miesiąc i oczywiscie nie mamy zadnej historii - i dostala wlasnie maila ze ja zaakceptowali z limitem 1500. Bardzo nas to zdziwilo biorąc pod uwagę te wszystkie historie ktore tu czytamy.
pelasia Napisano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2015 Moja żona zaaplikowala o Discover - jestesmy tu drugi miesiąc i oczywiscie nie mamy zadnej historii - i dostala wlasnie maila ze ja zaakceptowali z limitem 1500. Bardzo nas to zdziwilo biorąc pod uwagę te wszystkie historie ktore tu czytamy. Ja swoją pierwsza MasterCard kartę kredytowa dostałam bez historii kredytowej. Ale to było w 2006 roku. Widocznie aż tak dużo sie nie pozmieniało
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.