wiater Napisano 30 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 30 Maja 2014 Niestety, tamta oferta nie była aktualna, ale znalazłem nową. Pytanie te same: Czy w 2.40h zdążę się przesiąść na lotnisku w Londynie Heatrhorw? Lecę liniami British airways od Warszawy do Londynu i z Londynu do Chicago. Jak wygląda ogólnie taka przesiadka?
Mozaika Napisano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2014 Ja leciałam 10 lat temu z Warszawy do Amsterdamu, potem do Detroit, a następnie do Columbus. W Amsterdamie miałam 2 godziny i spokojnie zdążyłam, w Detroit miałam ok 35 minut i też się wyrobiłam. Z powrotem leciałam przez Boston, musiałam przejechać na inne lotnisko w ciągu niespełna 30 min i wpadłam do samolotu w ostatniej chwili, ale jednak zdążyłam 2,40 to spokojnie zdążysz, tym bardziej, że z tego samego lotniska
rzecze1 Napisano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2014 W Londynie 2.40 to takze baardzo duzo. Zwlaszcza, ze lecisz BA, a to ten sam terminal.
mathew75 Napisano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2014 W Londynie to nie jest dużo czasu, ale zdążysz. Z Warszawy przylecisz na t3 i musisz pojechać autobusem na t5 a potem na t5b lub t5c. Do kontroli dokumentów jest STRASZNA kolejka i do security druga. Mnie przesiadka zajęła dwie godziny. Gdy dotarłem do samolotu, wkrótce miał się zaczynać boarding. Pewnie ma też znaczenie pora dnia.
rzecze1 Napisano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2014 Mathew 75, ona leci do Londynu British Airways, nie Lotem. Lot uzywa terminalu 3, Terminal 5 jest wlasnie zadedykowany dla British Airways. W tym przypadku to kwestia przejscia od jednej bramki do drugiej.
rzecze1 Napisano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2014 Przepraszam, zignorujecie ostatniego posta. Sprawdzilem i rzeczywsicie dolatuje na T3. Dziwne troche, ale czasu tez powinno wystarczyc. Pzdr!
kzielu Napisano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2014 Nie wiem, raz lecialem przez LHR mając prawie 2h ledwo zdazylem - tam się absolutnie nikomu nie spieszyło - było to dość dawno, ale od tego czasu unikam jak mogę. Zdecydowanie wole CDG.
mathew75 Napisano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2014 Kolejki można ominąć przy przesiadce, ale trzeba zgłaszać obsłudze że masz mało czasu. Idziesz wtedy w kolejce dla priority. Tak zrobiłem gdy się zorientowałem, że minęła już ponad godzina:-) To jest drugie lub trzecie lotnisko świata, jeśli chodzi o liczbe podróżnych. Pierwsza jest Atlanta a potem chyba Pekin.
Paulina_89 Napisano 2 Marca 2015 Zgłoś Napisano 2 Marca 2015 Nie chcialam zakladac nowego tematu, wiec zapytam tu - czy ktos mial okazje przesiadac sie na lotniskach w Toronto i Vancouver? Pytam, poniewaz moge zabukowac bilety, gdzie na przesiadke bede miala po 1 h na kazdym lotnisku i zastanawiam sie czy zdaze.
andyopole Napisano 2 Marca 2015 Zgłoś Napisano 2 Marca 2015 Dwa tygodnie temu przesiadalem sie w YVR i mimo ze mój samolot z PDX sie spoznil to zdążyłem bez problemu w ciagu godziny.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.