haneczka019 Napisano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2015 moi rodzice dostali wizy!!! Dostalam info sekunde temu Odwiedzą mnie w połowie tego roku! Ekstra , wiesz już gdzie ich zabierzesz? Cytuj
Paulina_89 Napisano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2015 Dziękuję! Nawet nie wiecie jak się cieszę, że przyjadą! Ja w tym roku nie mogę ich odwiedzić, więc cieszę się jak dziecko Zapewne zabiorę ich nad ocean do Myrtle Beach, byc moze tez w Appalachy pojedziemy. Opcji jest mnostwo i wlasnie jestesmy w trakcie planowania Zaskoczył mnie jednak fakt, że konsul najwięcej o mnie wypytywał. Tzn. pytał moich rodziców w jakim celu lecą, gdzie pracują, a jak powiedzieli, ze leca odwiedzic corke, to duzo pytan na moj temat padło - co robie w USA, gdzie mieszkam, gdzie studiuje, co studiuje itp. Cytuj
lochraven Napisano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2015 Moja mama też niedawno poszła po wizę w Krakowie i pani konsul zdrowo ją podobno wymaglowała na mój temat, ale koniec końców dostała po co przyszła. Jej pierwsza wizyta w USA jak dobrze pójdzie na początku marca. Cytuj
Paulina_89 Napisano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2015 Moja mama byla w szoku, ze tak krotko trwala ta rozmowa z konsulem i dopiero po pol godzinie do niej dotarlo, ze dostala wize i sie poplakala. Cytuj
Paulina_89 Napisano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2015 A moi rodziciele ze względu na wiek i stan zdrowia już do mnie niestety nie przyjada nigdy, a tak bym chciał ich goscic. Dziadek mojego męża mieszka w Arizonie, ma 97 lat i lata do swojego brata, ktory mieszka w NYC i ma 100 lat prawie co roku Jedni to maja krzepe... Za to moi dziadkowie by sie na taka wycieczke nie wybrali, bo nie maja zdrowia, a sa znacznie mlodsi... Cytuj
sly6 Napisano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2015 no ba,,sa tacy ze chodza do agencji pewnych i trzeba im kupowac prezerwatywy bo zapominaja ze moga sie zarazic Znam takich ze maja 40 lat i nic nie moga a sa tacy ze majac te 90 lat chca nadal i to jest ciekawe... tez znam duzo przypadkow kiedy to ktos jezdzi,podrozuje a ma troche lat,sa tacy ze maja 70 lat i zaczynaja swoja przygode z USA i jada na stale dostaja GC przez malzenstwo no i pozniej obywatelstwo a do tego pracuja . Gratuluje Wam rodzicow jak i rodzicom Was za to ze chcecie sie widziec i poznawac i nadal utrzymywac kontakt Pamietajcie o jednym ze jest wiele rodzin,rodzicow,dzieci gdzie te wiezy wygasly lub tez poszlo cos nie tak i to nie z winy tych danych osob i nici z wyjazdow,wiz ja jestem w tej grupie ze cos nie idzie tak nawet jak sie smaruje chleb maslem i podaje z usmiechem,takie mam szczescie widac jednak czasami wyjazd zmienia ludzi na gorsze lub tez na lepsze Cytuj
Paulina_89 Napisano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2015 ewidentnie moja teściowa myśli, że w Polsce wciąż mamy komunę Cytuj
andyopole Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2015 ewidentnie moja teściowa myśli, że w Polsce wciąż mamy komunę Wg mnie wielu tubylców jest święcie przekonanych że w Polsce jeszcze ludzie mieszkają na drzewach. Cytuj
pelasia Napisano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2015 Ja lubie jak ludzie mi sie pytania, czy bym byla w stanie mieszkac w PL po tak długim pobycie w USA. Jakby conajmniej tutaj złoto z nieba spadało w PL jedzenia brakowało. Albo komentarze, ze w PL musi być zimno. Ja kuźwa mieszkam w górach w CO! Cytuj
andyopole Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2015 Ja lubie jak ludzie mi sie pytania, czy bym byla w stanie mieszkac w PL po tak długim pobycie w USA. Jakby conajmniej tutaj złoto z nieba spadało w PL jedzenia brakowało. Albo komentarze, ze w PL musi być zimno. Ja kuźwa mieszkam w górach w CO! Zavytuje klasyka: "to są prości ludzie". Prostak wie a mądry czlowiek wie że nie wie i zapyta. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi