Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
  W dniu 30.12.2020 o 20:13, Patipitts napisał:

Aha. No, ale w kazdym razie to co on teraz robi na pewno im nie pomaga w tym wyscigu w GA.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Rozwiń  

Nie wiem... ta propaganda republikanska jest bardzo silna, oni mase pieniedzy wydaja na te wybory (wiecej niz demokraci, ktorzy i tak wydaja fantastyczne sumy) i w koncu to jest GA. Deep South. Ja niczego dobrego od nich nie oczekuje... 

Napisano
  W dniu 30.12.2020 o 20:19, katlia napisał:
Nie wiem... ta propaganda republikanska jest bardzo silna, oni mase pieniedzy wydaja na te wybory (wiecej niz demokraci, ktorzy i tak wydaja fantastyczne sumy) i w koncu to jest GA. Deep South. Ja niczego dobrego od nich nie oczekuje... 

Mieszkam tu i powiem ci ze sa nastroje raczej wrogie. Przynajmniej w moim otoczeniu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Napisano

A ja wrzucam zdjęcie gęsi :D Na focie nie widać bo gęsia pierś jest ciemna, ale mięso było b. soczyste, choć ciut twardawe. Więc mąż pokroił w b. cienkie plastry i było ok :D Kapusta była jaskrawa, nie wiem czemu na zdjęciu wygląda jak purpurowe goowno, sorry!

ges.jpg

ges2.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
Napisano (edytowane)

A to moje flaczki. Już doprawione. Zapraszam na degustację 

edit: jedna połówka cytryny okazało się za mało. Z drugiej sok siknął mi prosto w oko. Auć..

20201231_125859.jpg

20201231_125940.jpg

Edytowane przez andyopole
  • Like 1
  • Upvote 1
Napisano
  W dniu 31.12.2020 o 21:33, andyopole napisał:

@Jackie, a to co przy mięsie i modrej (po śląsku) kapuście to co? Mash potato? 

Wygląda apetycznie. Zjedliscie wszystko?

Rozwiń  

Scalloped potatoes, zdecydowaliśmy się na nie bo można je było przygotować dzień przed Świętami, w Święta tylko wpakowaliśmy wszystko do piekarnika: gęś na parę godzin żeby się upiekła, ziemniaki i kapustę na 40 min coby się nagrzały :) Oj dobre jedzenie było! Gęsi, choć była spora, starczyło tylko na dwa obiady, cała masa kości i ścięgien w ptaszysku. Ale warto było!

@andyopole narobiłeś mi smaka na flaki jak nie wiem co.