andyopole Napisano 10 Marca Autor Zgłoś Napisano 10 Marca Godzinę temu, kzielu napisał: W sumie amerykanski to troche wstyd w Europie pokazywac a juz szczegolnie w Polsce. No chyba że na Konwencji PiS. Cytuj
Zuza007 Napisano 10 Marca Zgłoś Napisano 10 Marca 8 hours ago, kzielu said: W sumie amerykanski to troche wstyd w Europie pokazywac a juz szczegolnie w Polsce. Ej, nie stosujmy odpowiedzialności zbiorowej! w końcu połowa (a mam nadzieję, że ta liczba rośnie) to całkiem przyzwoici ludzie . BTW ciekawa jestem, czy ludzie głosujący na Republikanów (a są tacy wśród nas) odczuwają jakiś niepokój/zdziwienie z powodu działań PDT, czy bezkrytycznie uważają, że jego działania są przemyślane, rozsądne, moralne itp... Cytuj
Roelka v.2 Napisano 10 Marca Zgłoś Napisano 10 Marca 10 hours ago, kzielu said: W sumie amerykanski to troche wstyd w Europie pokazywac a juz szczegolnie w Polsce. Zdecydowanie też nie polecam teraz mieszkania w Europie będąc w wojsku US. Burdel to jest za mało powiedziane. Nie widzi nam się przeprowadzka na Węgry lol. Z drugiej strony na przyszły rok mamy teoretycznie się znowu przeprowadzać zgodnie z rotacja... nie wyobrażam sobie wracać do US. Cytuj
kzielu Napisano 10 Marca Zgłoś Napisano 10 Marca 2 hours ago, Zuza007 said: Ej, nie stosujmy odpowiedzialności zbiorowej! w końcu połowa (a mam nadzieję, że ta liczba rośnie) to całkiem przyzwoici ludzie . BTW ciekawa jestem, czy ludzie głosujący na Republikanów (a są tacy wśród nas) odczuwają jakiś niepokój/zdziwienie z powodu działań PDT, czy bezkrytycznie uważają, że jego działania są przemyślane, rozsądne, moralne itp... Wiekszosc moim zdaniem nie bardzo dopoki nie dotknie ich to personalnie - jak np. strata pracy. Wiekszosc nie rozumie mechanizmow rzadzacych gospodatka (i ze poprzednie dwa miesiace byly tragiczne z tego punktu widzenia w porownaniu do poprzednich 4 lat) a istota glosowania na trumpa jest zrobienie "tym drugim" na zlosc - wiec dopoki reszta jest niezadowolona to wszystko gra nawet jak poza tym jest totalna **ujnia. (Przyklad - powszechnie zadowolenie z utraty pracy przez pracownikow federalnych pomimo ze nikt nigdy tych pozornie zaoszczedzonych pieniedzy nie zobaczy ani nie zobaczy z nich zadnych korzysci). 1 Cytuj
Xarthisius Napisano 14 Marca Zgłoś Napisano 14 Marca Z kazdej strony mnie atakuja artykuly co zrobic zeby sie uchronic przed nadchodzacym kryzysem. Jedna rada tak mnie ujela, ze postanowilem sie z Wami podzielic: Quote If you don't have an adequate rainy-day fund, it's time to look for cuts, increase your income to help boost savings, or both. Mniej wydawaj i wiecej zarabiaj! Proste? No, k**wa proste! Uzbrojeni w te wiedze bierzcie sie zatem do roboty! Cytuj
andyopole Napisano 14 Marca Autor Zgłoś Napisano 14 Marca (edytowane) W dniu 10.03.2025 o 04:00, kzielu napisał: (Przyklad - powszechnie zadowolenie z utraty pracy przez pracownikow federalnych pomimo ze nikt nigdy tych pozornie zaoszczedzonych pieniedzy nie zobaczy ani nie zobaczy z nich zadnych korzysci). Na dodatek Ci zwolnieni pracownicy federalni trafia na rynek pracy, tworzac wieksza konkurencje. edit: Na poczatku grudnia spedzilem caly dzien w jednym z niewielkich oddzialow USDA w Texasie. Zajmuja sie oni zakupem a nastepnie dystrybucja naszych m.in. productow po calych USA. O ile na magazynach pracownicy jeszcze cos robili to w biurze (cztery osoby) nie robily nic. Co tam wszedlem to "klub dyskusyjny" przenosil sie z lunch roomu na lawke przed biurami. Z zaslyszanych fragmentow rozmow ludzie owi wcale nie dyskutowali o sprawach zawodowych. Edytowane 14 Marca przez andyopole Cytuj
Kleofas11 Napisano 14 Marca Zgłoś Napisano 14 Marca 2 godziny temu, Xarthisius napisał: Z kazdej strony mnie atakuja artykuly co zrobic zeby sie uchronic przed nadchodzacym kryzysem. Jedna rada tak mnie ujela, ze postanowilem sie z Wami podzielic: Mniej wydawaj i wiecej zarabiaj! Proste? No, k**wa proste! Uzbrojeni w te wiedze bierzcie sie zatem do roboty! Podobne hasło wyborcze (w kampanii prezydenckiej 2015) przedstawił urzędujący prezydent Bronisław Komorowski : " Zmień pracę, weź kredyt ! " Cytuj
SuperTraveller Napisano 14 Marca Zgłoś Napisano 14 Marca Warto dodać, że owo pytanie zadał człowiek podstawiony przez PiS. Cytuj
andyopole Napisano 14 Marca Autor Zgłoś Napisano 14 Marca 19 minut temu, SuperTraveller napisał: Warto dodać, że owo pytanie zadał człowiek podstawiony przez PiS. Podobnie jak Trzaskowskiemu podstawili gdzies na Podlasiu w czasie ktorejs poprzedniej kampanii Amerykanina mowiacego tylko po angielsku Trzaskowski za dobrze zna angielski i po akcencie od razu zorientowal sie ze to ani chybi jakis "sledzik" albo "kurp" co wyszlo natychmiast. Dokonczyli rozmowe, z tego co pamietam, juz po polsku. Cytuj
andyopole Napisano 19 Marca Autor Zgłoś Napisano 19 Marca No i żeby mnie tu więcej nie gadali ze w Oregon wciąż pada deszcz! Daleko nam do czołówki... https://labmonk.com/the-rainiest-states-in-the-us-ranked/?utm_campaign=RainyStatesAI01A&utm_content=RainyStatesAI01A|A14|US|AND|RPS6|HH|J475-1742212729&utm_term=RainyStatesAI01A|N333-1742212729&layout=gallery&slide=1&fbclid=IwY2xjawJINV1leHRuA2FlbQEwAGFkaWQBqxoeqf2YtAEdQpzYz_IDZeTXO-s6MgZTl0bL-YKrfMQzd-epc5d8C8xw1YYMb18NS8tO_aem_qQ5YjynjpgumxcQwE1XK4g Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi