Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@andyopole zdroweczka! Będzie dobrze!

@kinia2071 u nas rodeo jest raz w roku i niektórych kategorii osobiscie nie lubie, to atmosfera jest zawsze fajna i jak dla mnie warto się wybrać. Co prawda, jestem ciekawa jak PL by sprawę zorganizowała, bo to trochę obce klimaty, no ale się nie dowiemy. 

Napisano
6 hours ago, andyopole said:

Dziś pierwsze pół godziny Rehab. Pozdrowilem z okna na V pietrze zgromadzony na dole tlum!

Zdrowka!!

Pare zdjec z rozgrywek NFL w Dublinie. Wspaniala atmosfera, swietna organizacja,  super tailgate party, caly Dublin byl udekorowany pod ten mecz, pelno Amerykanow chodzilo caly weekend po miescie w koszulkach swoich druzyn (wiecej fanow Steelersow bylo zdecydowanie)  - generalnie football mnie nie interesuje zupelnie i bylam zaskoczona jak dobrze sie bawilam. :D

20250928_141533.jpg

20250928_142827.jpg

• Like 4
Napisano
23 hours ago, Roelka v.2 said:

Zdrowka!!

Pare zdjec z rozgrywek NFL w Dublinie. Wspaniala atmosfera, swietna organizacja,  super tailgate party, caly Dublin byl udekorowany pod ten mecz, pelno Amerykanow chodzilo caly weekend po miescie w koszulkach swoich druzyn (wiecej fanow Steelersow bylo zdecydowanie)  - generalnie football mnie nie interesuje zupelnie i bylam zaskoczona jak dobrze sie bawilam. :D

20250928_141533.jpg

20250928_142827.jpg

Prawie 30 lat w tym kraju a ja dalej za fooball nie przepadam. Jedyny sport amerykański który jako tako Lubie to baseball (Lubie grac bo oglądanie jest zbyt nudne)

Napisano
13 hours ago, cavscout said:

Prawie 30 lat w tym kraju a ja dalej za fooball nie przepadam. Jedyny sport amerykański który jako tako Lubie to baseball (Lubie grac bo oglądanie jest zbyt nudne)

Syn (chociaz tu sie urodzil/wychowal) tez nie przepada. Ale ma pasje do lacrossa... jeszcze jeden "tutejszy" sport.  

Napisano

Jak sie okazuje poza stanami sa wiecej niz dwie osoby ktore graja w Lacrosse (ku mojemu zdziwieniu) - moja znajoma z Xavier Univeristy (lokalny - katolicki/prywatny) wyjechala w zeszlym roku z zenska druzyna do Holandii i Portugalii i tam graly przeciwko lokalnym druzynom...

Napisano
2 hours ago, katlia said:

Syn (chociaz tu sie urodzil/wychowal) tez nie przepada. Ale ma pasje do lacrossa... jeszcze jeden "tutejszy" sport.  

Nasz Syn tez wyrazil chec (nie wiem czy on w zyciu widzial mecz lacrosse'a, chyba ze na yt), ale mieszkamy na wsi i w promieniu 100 mil nie ma... Byla jakas lokalna grupa/druzyna i oferowala zajecia dla dzieci, ale nie przetrwali pandemii.

Napisano

"Greatest country in the world".... meantime w Ohio :

"Cincinnati Public Schools (CPS) will be opening the Safe Sleep Lot on March 1, 2026, to provide a secure, temporary space for families with school-aged children living in their cars. Located outside Taft Elementary School, the lot will offer on-site bathrooms, security, and access to hygiene and food products"

Niech mi ktos powie w jakim cywilizowanym kraju dzieci w wieku szkolnym mieszkaja w samochodach i lokalne szkoly otwieraja dla nich parking...

W miedzy czasie gigantyczna kasa idzie na gestapo, zbrojenia, pomoc Argentynie i pare innych rownie niepotrzebnych rzeczy.