andyopole Napisano 16 Stycznia Autor Zgłoś Napisano 16 Stycznia 12 minut temu, Zuza007 napisał: Śląskie? To jeszcze jakieś dobre mięsko z sosikiem Schab w sosie cebulowo warzywnym. Schab trochę suchy, łopatka czy karkowka bylaby lepsza ale akurat takie mieso miałem. Cytuj
pelasia Napisano Niedziela o 22:14 Zgłoś Napisano Niedziela o 22:14 W zeszłym tygodniu się dowiedziałam, że moje źródło lokalnego miodu się skończyło. Starszy pan, Polak, który mieszkał w małym miasteczku, kolo mojego,w górach, miał swoje pszczółki i sobie spokojnie żył, został deportowany. Jego sąsiedzi, którzy są moimi znajomymi i do niego zaglądają, nie mogli go znaleźć i się okazało, że chwycił go ICE. Nie znam żadnych szczegółów ani jego statusu niestety. Ale nie wiem kto o zdrowych zmysłach, chce w obecnych czasach sie do USA przeprowadzać. 1 Cytuj
SuperTraveller Napisano Poniedziałek o 00:26 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 00:26 Ej, ale przecież Trump lubi Polaków. Cytuj
ilon Napisano Wtorek o 16:42 Zgłoś Napisano Wtorek o 16:42 On 1/16/2026 at 3:06 AM, andyopole said: Schab w sosie cebulowo warzywnym. Schab trochę suchy, łopatka czy karkowka bylaby lepsza ale akurat takie mieso miałem. Do klusek to musi byc rolada i modro kapusta 1 Cytuj
andyopole Napisano Wtorek o 18:06 Autor Zgłoś Napisano Wtorek o 18:06 Godzinę temu, ilon napisał: Do klusek to musi byc rolada i modro kapusta Joł wia dzioucha ino ni miał żech doma rindflajszu... 1 Cytuj
Joanna30 Napisano wczoraj o 16:49 Zgłoś Napisano wczoraj o 16:49 Apropos jedzenia, to wróciłam z objazdówki po Egipcie i już sobie zamówiłam u taty rosołek Po tym ciężkim, tłustym jedzeniu marzy mi się cały gar pysznego rosołku Cytuj
andyopole Napisano wczoraj o 17:46 Autor Zgłoś Napisano wczoraj o 17:46 57 minut temu, Joanna30 napisał: Apropos jedzenia, to wróciłam z objazdówki po Egipcie i już sobie zamówiłam u taty rosołek Po tym ciężkim, tłustym jedzeniu marzy mi się cały gar pysznego rosołku Będę gotował jutro. Zapraszam! 1 Cytuj
katlia Napisano 23 godziny temu Zgłoś Napisano 23 godziny temu 1 hour ago, Joanna30 said: wróciłam z objazdówki po Egipcie Zazdroszcze. Co Ci sie podobalo najbardziej? Ogolne wrazenia? Cytuj
Joanna30 Napisano 8 godzin temu Zgłoś Napisano 8 godzin temu 16 godzin temu, andyopole napisał: Będę gotował jutro. Zapraszam! Przyleciałabym, ale: 1) po naszym pierwszym spotkaniu wylądowałeś w szpitalu, więc nie chcę Cię mieć na sumieniu 2) po sprawdzeniu mojej aktywności w socjalach zawrócą mnie do domu od razu na lotnisku Cytuj
Joanna30 Napisano 8 godzin temu Zgłoś Napisano 8 godzin temu (edytowane) 15 godzin temu, katlia napisał: Zazdroszcze. Co Ci sie podobalo najbardziej? Ogolne wrazenia? No ogólnie te wszystkie starożytne rzeczy mnie urzekły Piramidy, grobowce, świątynie... Normalnie napatrzeć się nie mogłam. I zaskoczyło mnie, że Abu Simbel to nie tylko fasada, ale tam w środku są jeszcze bardzo ładne wnętrza. Zresztą w obu świątyniach, nie tylko w tej z siedzącymi Ramzesami na przedzie. Nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że to tylko fasada Rejs po Nilu był super, zresztą na statku mieliśmy najlepsze jedzenie. Najgorzej pod tym względem było w Kairze. Zaskoczyło mnie też, że pasy na jezdni to w Kairze tylko sugestia. Trzy pasy ruchu, a na drodze cztery, a czasem i pięć samochodów... Do tego ludzie przechodzący dosłownie centymetry obok auta... Że nie wdziałam żadnego wypadku śmiertelnego, to byłam w szoku Najmniej oczywiście podobało mi się to ciągle nagabywanie i "one dollar", "one dollar". Ale dało się to przeżyć. Generalnie wrażenia na plus. Choć w hotelach za dużo ruskich i w ostatni dzień pobytu już mi się deczko ulewało. Edytowane 8 godzin temu przez Joanna30 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi