andyopole Napisano Wtorek o 21:43 Autor Zgłoś Napisano Wtorek o 21:43 Godzinę temu, SuperTraveller napisał: Loteria wizowa jest póki co zablokowana, może decyzja sądu to odmieni. Cytujac klasyka: "srali muchy, bedzie wiosna". Jesli ktos uwaza ze AI wie lepiej od praktyka to powodzenia... Faktycznie, Forum wkrotce umrze. Cytuj
Kora83 Napisano wczoraj o 01:16 Zgłoś Napisano wczoraj o 01:16 Na tylu Polskow mieszkających w USA jest bardzo mało i starych wiadomości nt konkretnych stanów. W niektórych nie ma ani jednego komentarza. Forum o poszczegolnych stanach jest bardzo przydatne,a prawie nikt go tez juz nie odwiedza. Na kilkuset tysięcy członków,większość się w ogóle nie wypowiada,albo nie jest aktywny od kilku lat. Czasem widze na fb jakieś pytania o pracę,jak wyjechać legalnie do USA. Większość wątków na forum jest sprzed 10-5 lat. Myślę,że forum przestanie istnieć jeśli loteria zostanie na stałe zablokowana. Bo nie sadze,żeby dv28 ruszyło. I tez nie widzę za bardzo aktualnych wątków o innych typach wizach. Na fb sa trzy grupy poświęcone emigracji,I jedna z nich została wstrzymana,a w dwóch kolejnych nikt praktycznie się nie udziela. Sent from my SM-S916B using Tapatalk Cytuj
andyopole Napisano wczoraj o 05:09 Autor Zgłoś Napisano wczoraj o 05:09 Oczekujesz rozpraw na temat poszczególnych stanów? Tylko nie pytaj mnie o Main. Imigracja do USA ustaje. Kraj nie jest już tak atrakcyjny ekonomicznie jak kiedys. Dochodzi do tego nieprzewidywalny polglupek w Białym Domu. Ilu uczestników loterii uzyskało tutaj pełne i przede wszystkim poprawne porady a ilu podzieliło się swoimi przygodami po przylocie do USA? Pojedynczy. Czesc z nich tylko z lotniska napisalo ze juz po odprawie, ze poszlo sprawnie I tyle, znikali w czarnej, amerykanskiej dziurze. 1 Cytuj
mr.stylo Napisano wczoraj o 08:33 Zgłoś Napisano wczoraj o 08:33 3 godziny temu, andyopole napisał: Kraj nie jest już tak atrakcyjny ekonomicznie jak kiedys. Dokładnie takich przemów oczekuje wspomniany pan z WH i jego ekipa . A tak po za tym ,, świetnie " to już wszędzie było . Cała ,, zachodnia " ( włączając w to też azjatyckie kraje wysokorozwinięte ) cywilizacja - ma więcej jak jej potrzeba . 3 godziny temu, andyopole napisał: I tyle, znikali w czarnej, amerykanskiej dziurze. Bo 99,99% ludzi zajmuje się wyłącznie sobą . Cytuj
Kora83 Napisano wczoraj o 09:03 Zgłoś Napisano wczoraj o 09:03 Oczekujesz rozpraw na temat poszczególnych stanów? Tylko nie pytaj mnie o Main. Imigracja do USA ustaje. Kraj nie jest już tak atrakcyjny ekonomicznie jak kiedys. Dochodzi do tego nieprzewidywalny polglupek w Białym Domu. Ilu uczestników loterii uzyskało tutaj pełne i przede wszystkim poprawne porady a ilu podzieliło się swoimi przygodami po przylocie do USA? Pojedynczy. Czesc z nich tylko z lotniska napisalo ze juz po odprawie, ze poszlo sprawnie I tyle, znikali w czarnej, amerykanskiej dziurze.Nie oczekuje rozpraw nt poszczegolnych stanow,,a pomimo,że Polska gospodarka lepiej stoi,to i tak mnostwo ludzi chciałoby wyemigrować do USA. I nie kazdy kto chcialby emigrowac do stanow mieszka w Polsce. Nie każdy tez chce wracać do Polski,a i pewnie wielu tu zalogowanych,nie ma legalnego pobytu w USA,więc możliwe,że nie chca się "wychylać z tym na forum". Napisalam,co zauważyłam. Ja uważam nadal USA za atrakcyjny kraj,a jego wizerunek niestety psuje dzisiejsza jego administracja,i podjęte przez nią kroki. Tak porównując z polska rzeczywistością,są osoby,które tez maja problem ze znaleziem w Polsce dobrej pracy,lub nie potrafia się odnaleźć po powrocie. Skoro Polacy potrafia wyemigrować nawet dzisiaj do Hiszpani,gdzie bezrobocie jest wysokie,i ciężko jest znaleźć pracę,to i znajdzie się wiele osób,które mimo sytuacji w USA by wyjechali. Ale tak, ludzie dostaja tu pomoc,poczytają wątki,i nie interesuje ich aktywność. A szkoda forum jest fajne. Mógłby kiedys ktos zalozyc watek pt "opuszczam stany zjednoczone z powodu..."Sent from my SM-S916B using Tapatalk Cytuj
kzielu Napisano wczoraj o 10:49 Zgłoś Napisano wczoraj o 10:49 1 hour ago, Kora83 said: Nie oczekuje rozpraw nt poszczegolnych stanow,,a pomimo,że Polska gospodarka lepiej stoi,to i tak mnostwo ludzi chciałoby wyemigrować do USA. I nie kazdy kto chcialby emigrowac do stanow mieszka w Polsce. Nie każdy tez chce wracać do Polski,a i pewnie wielu tu zalogowanych,nie ma legalnego pobytu w USA,więc możliwe,że nie chca się "wychylać z tym na forum". Napisalam,co zauważyłam. Ja uważam nadal USA za atrakcyjny kraj,a jego wizerunek niestety psuje dzisiejsza jego administracja,i podjęte przez nią kroki. Tak porównując z polska rzeczywistością,są osoby,które tez maja problem ze znaleziem w Polsce dobrej pracy,lub nie potrafia się odnaleźć po powrocie. Skoro Polacy potrafia wyemigrować nawet dzisiaj do Hiszpani,gdzie bezrobocie jest wysokie,i ciężko jest znaleźć pracę,to i znajdzie się wiele osób,które mimo sytuacji w USA by wyjechali. Ale tak, ludzie dostaja tu pomoc,poczytają wątki,i nie interesuje ich aktywność. A szkoda forum jest fajne. Mógłby kiedys ktos zalozyc watek pt "opuszczam stany zjednoczone z powodu..." Sent from my SM-S916B using Tapatalk Jak chcesz cos wiedziec o jakims stanie to pytaj - a nikt rozprawek na ich temat nie bedzie pisal - poza tym praktycznie kazdy z tych stanow to duzo niczego i jakies miasto tu i tam - w wiekszosci przypadkow jak ktos pyta o stan to ma na mysli jakies wieksze miasto zupelnie nie zdajac sobie sprawy ze przecietny stan jest wielkosci polski i ogolnie niewiele w nim jest. 1 Cytuj
agatenka Napisano wczoraj o 13:26 Zgłoś Napisano wczoraj o 13:26 12 hours ago, Kora83 said: Na tylu Polskow mieszkających w USA jest bardzo mało i starych wiadomości nt konkretnych stanów. W niektórych nie ma ani jednego komentarza. Forum o poszczegolnych stanach jest bardzo przydatne,a prawie nikt go tez juz nie odwiedza. Na kilkuset tysięcy członków,większość się w ogóle nie wypowiada,albo nie jest aktywny od kilku lat. Czasem widze na fb jakieś pytania o pracę,jak wyjechać legalnie do USA. Większość wątków na forum jest sprzed 10-5 lat. Myślę,że forum przestanie istnieć jeśli loteria zostanie na stałe zablokowana. Bo nie sadze,żeby dv28 ruszyło. I tez nie widzę za bardzo aktualnych wątków o innych typach wizach. Na fb sa trzy grupy poświęcone emigracji,I jedna z nich została wstrzymana,a w dwóch kolejnych nikt praktycznie się nie udziela. Sent from my SM-S916B using Tapatalk Część z nas siedzi na tym forum od dekady albo i dwóch Ja mimo ze rzadko się udzielam dalej zaglądam raz na jakiś czas z przyzwyczajenia i sentymentu. I dv tego nie zmieni... Wtedy forum tętniło życiem, Stany byly na topie, setki tysięcy dzieciaków wyjeżdżało na wakacyjne programy szukając wszelkich informacji a social media dopiero co raczkowały. Czasy się trochę zmieniły, jest mniejsze zainteresowanie tym kierunkiem, filmiki/przewodniki z każdego miejsca na ziemi są dostępne na wyciągnięcie ręki a większość przerzuciło się np na grupy na fb. Forum ucichlo to na 100% ale z szybkim zamknięciem to bym nie przesadzała... 1 Cytuj
Zuza007 Napisano wczoraj o 13:42 Zgłoś Napisano wczoraj o 13:42 13 minutes ago, agatenka said: Część z nas siedzi na tym forum od dekady albo i dwóch Ja mimo ze rzadko się udzielam dalej zaglądam raz na jakiś czas z przyzwyczajenia i sentymentu. I dv tego nie zmieni... Wtedy forum tętniło życiem, Stany byly na topie, setki tysięcy dzieciaków wyjeżdżało na wakacyjne programy szukając wszelkich informacji a social media dopiero co raczkowały. Czasy się trochę zmieniły, jest mniejsze zainteresowanie tym kierunkiem, filmiki/przewodniki z każdego miejsca na ziemi są dostępne na wyciągnięcie ręki a większość przerzuciło się np na grupy na fb. Forum ucichlo to na 100% ale z szybkim zamknięciem to bym nie przesadzała... U mnie to stały punkt poranka - wejść na forum i poczytać co tam u innych . I to mimo tego, że dla mnie Stany to będzie już tylko kierunek turystyczny - właśnie niespełna pół roku temu ściągnęła mojego Amerykanina na emeryturę do ojczyzny . 1 Cytuj
andyopole Napisano wczoraj o 13:47 Autor Zgłoś Napisano wczoraj o 13:47 18 minut temu, agatenka napisał: Część z nas siedzi na tym forum od dekady albo i dwóch Aż sprawdziłem. Jestem tu od stycznia 2009! Cytuj
agatenka Napisano wczoraj o 13:49 Zgłoś Napisano wczoraj o 13:49 1 minute ago, andyopole said: Aż sprawdziłem. Jestem tu od stycznia 2009! Oct 5 , 2005 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi