agatenka Napisano 36 minut temu Zgłoś Napisano 36 minut temu U nas już rozpoczął się rok szkolny! Nigdy nie przyzwyczaję się do szkoły na początku sierpnia, ale człowiek przynajmniej ma chwilę na oddech i nadrobienie zaległości, więc za bardzo narzekać nie będę. Jak zwykle wakacje minęły zdecydowanie za szybko i jak to zawsze bywa, brakowało czasu na wszystko. Jak praktycznie co roku odwiedziliśmy Polskę na miesiąc. Po śmierci teściów kilka lat temu mam jakiś taki niepokój (bo nie chcę tego nazwać paniką) i bardzo zależy mi na tym, żeby moje dzieciaki spędziły z dziadkami jak najwięcej czasu. Dlatego Polska jest teraz naszym obowiązkowym punktem wakacyjnych planów czy byśmy chcieli czy nie. Na szczęście co roku udaje się znaleźć jeszcze chwilę, żeby zobaczyć coś nowego, innego i ciekawego. W tym roku było to Quito i Galapagos. Niesamowicie polecam ten kierunek! Wyspy są naprawdę niesamowite i co mnie zaskoczyło, dużo tańsze niż kiedyś mi się wydawało. Archipelag uchodzi za jedną z najdroższych destynacji na świecie i oczywiście można wybrać luksusowy jacht za kilkadziesiąt tysięcy dolarów od osoby, ale da się też zwiedzić Galapagos rodzinnie za dosłownie ułamek tej kwoty. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany, mogę napisać coś więcej, bo nie chcę tutaj za bardzo zaśmiecać. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi