andyopole Napisano 11 Sierpnia Autor Zgłoś Napisano 11 Sierpnia Godzinę temu, SuperTraveller napisał: Loteria wizowa jest póki co zablokowana, może decyzja sądu to odmieni. Cytujac klasyka: "srali muchy, bedzie wiosna". Jesli ktos uwaza ze AI wie lepiej od praktyka to powodzenia... Faktycznie, Forum wkrotce umrze. Cytuj
Kora83 Napisano 12 Sierpnia Zgłoś Napisano 12 Sierpnia Na tylu Polskow mieszkających w USA jest bardzo mało i starych wiadomości nt konkretnych stanów. W niektórych nie ma ani jednego komentarza. Forum o poszczegolnych stanach jest bardzo przydatne,a prawie nikt go tez juz nie odwiedza. Na kilkuset tysięcy członków,większość się w ogóle nie wypowiada,albo nie jest aktywny od kilku lat. Czasem widze na fb jakieś pytania o pracę,jak wyjechać legalnie do USA. Większość wątków na forum jest sprzed 10-5 lat. Myślę,że forum przestanie istnieć jeśli loteria zostanie na stałe zablokowana. Bo nie sadze,żeby dv28 ruszyło. I tez nie widzę za bardzo aktualnych wątków o innych typach wizach. Na fb sa trzy grupy poświęcone emigracji,I jedna z nich została wstrzymana,a w dwóch kolejnych nikt praktycznie się nie udziela. Sent from my SM-S916B using Tapatalk Cytuj
andyopole Napisano 12 Sierpnia Autor Zgłoś Napisano 12 Sierpnia Oczekujesz rozpraw na temat poszczególnych stanów? Tylko nie pytaj mnie o Main. Imigracja do USA ustaje. Kraj nie jest już tak atrakcyjny ekonomicznie jak kiedys. Dochodzi do tego nieprzewidywalny polglupek w Białym Domu. Ilu uczestników loterii uzyskało tutaj pełne i przede wszystkim poprawne porady a ilu podzieliło się swoimi przygodami po przylocie do USA? Pojedynczy. Czesc z nich tylko z lotniska napisalo ze juz po odprawie, ze poszlo sprawnie I tyle, znikali w czarnej, amerykanskiej dziurze. 1 Cytuj
mr.stylo Napisano 12 Sierpnia Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 3 godziny temu, andyopole napisał: Kraj nie jest już tak atrakcyjny ekonomicznie jak kiedys. Dokładnie takich przemów oczekuje wspomniany pan z WH i jego ekipa . A tak po za tym ,, świetnie " to już wszędzie było . Cała ,, zachodnia " ( włączając w to też azjatyckie kraje wysokorozwinięte ) cywilizacja - ma więcej jak jej potrzeba . 3 godziny temu, andyopole napisał: I tyle, znikali w czarnej, amerykanskiej dziurze. Bo 99,99% ludzi zajmuje się wyłącznie sobą . Cytuj
Kora83 Napisano 12 Sierpnia Zgłoś Napisano 12 Sierpnia Oczekujesz rozpraw na temat poszczególnych stanów? Tylko nie pytaj mnie o Main. Imigracja do USA ustaje. Kraj nie jest już tak atrakcyjny ekonomicznie jak kiedys. Dochodzi do tego nieprzewidywalny polglupek w Białym Domu. Ilu uczestników loterii uzyskało tutaj pełne i przede wszystkim poprawne porady a ilu podzieliło się swoimi przygodami po przylocie do USA? Pojedynczy. Czesc z nich tylko z lotniska napisalo ze juz po odprawie, ze poszlo sprawnie I tyle, znikali w czarnej, amerykanskiej dziurze.Nie oczekuje rozpraw nt poszczegolnych stanow,,a pomimo,że Polska gospodarka lepiej stoi,to i tak mnostwo ludzi chciałoby wyemigrować do USA. I nie kazdy kto chcialby emigrowac do stanow mieszka w Polsce. Nie każdy tez chce wracać do Polski,a i pewnie wielu tu zalogowanych,nie ma legalnego pobytu w USA,więc możliwe,że nie chca się "wychylać z tym na forum". Napisalam,co zauważyłam. Ja uważam nadal USA za atrakcyjny kraj,a jego wizerunek niestety psuje dzisiejsza jego administracja,i podjęte przez nią kroki. Tak porównując z polska rzeczywistością,są osoby,które tez maja problem ze znaleziem w Polsce dobrej pracy,lub nie potrafia się odnaleźć po powrocie. Skoro Polacy potrafia wyemigrować nawet dzisiaj do Hiszpani,gdzie bezrobocie jest wysokie,i ciężko jest znaleźć pracę,to i znajdzie się wiele osób,które mimo sytuacji w USA by wyjechali. Ale tak, ludzie dostaja tu pomoc,poczytają wątki,i nie interesuje ich aktywność. A szkoda forum jest fajne. Mógłby kiedys ktos zalozyc watek pt "opuszczam stany zjednoczone z powodu..."Sent from my SM-S916B using Tapatalk Cytuj
kzielu Napisano 12 Sierpnia Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 1 hour ago, Kora83 said: Nie oczekuje rozpraw nt poszczegolnych stanow,,a pomimo,że Polska gospodarka lepiej stoi,to i tak mnostwo ludzi chciałoby wyemigrować do USA. I nie kazdy kto chcialby emigrowac do stanow mieszka w Polsce. Nie każdy tez chce wracać do Polski,a i pewnie wielu tu zalogowanych,nie ma legalnego pobytu w USA,więc możliwe,że nie chca się "wychylać z tym na forum". Napisalam,co zauważyłam. Ja uważam nadal USA za atrakcyjny kraj,a jego wizerunek niestety psuje dzisiejsza jego administracja,i podjęte przez nią kroki. Tak porównując z polska rzeczywistością,są osoby,które tez maja problem ze znaleziem w Polsce dobrej pracy,lub nie potrafia się odnaleźć po powrocie. Skoro Polacy potrafia wyemigrować nawet dzisiaj do Hiszpani,gdzie bezrobocie jest wysokie,i ciężko jest znaleźć pracę,to i znajdzie się wiele osób,które mimo sytuacji w USA by wyjechali. Ale tak, ludzie dostaja tu pomoc,poczytają wątki,i nie interesuje ich aktywność. A szkoda forum jest fajne. Mógłby kiedys ktos zalozyc watek pt "opuszczam stany zjednoczone z powodu..." Sent from my SM-S916B using Tapatalk Jak chcesz cos wiedziec o jakims stanie to pytaj - a nikt rozprawek na ich temat nie bedzie pisal - poza tym praktycznie kazdy z tych stanow to duzo niczego i jakies miasto tu i tam - w wiekszosci przypadkow jak ktos pyta o stan to ma na mysli jakies wieksze miasto zupelnie nie zdajac sobie sprawy ze przecietny stan jest wielkosci polski i ogolnie niewiele w nim jest. 1 Cytuj
agatenka Napisano 12 Sierpnia Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 12 hours ago, Kora83 said: Na tylu Polskow mieszkających w USA jest bardzo mało i starych wiadomości nt konkretnych stanów. W niektórych nie ma ani jednego komentarza. Forum o poszczegolnych stanach jest bardzo przydatne,a prawie nikt go tez juz nie odwiedza. Na kilkuset tysięcy członków,większość się w ogóle nie wypowiada,albo nie jest aktywny od kilku lat. Czasem widze na fb jakieś pytania o pracę,jak wyjechać legalnie do USA. Większość wątków na forum jest sprzed 10-5 lat. Myślę,że forum przestanie istnieć jeśli loteria zostanie na stałe zablokowana. Bo nie sadze,żeby dv28 ruszyło. I tez nie widzę za bardzo aktualnych wątków o innych typach wizach. Na fb sa trzy grupy poświęcone emigracji,I jedna z nich została wstrzymana,a w dwóch kolejnych nikt praktycznie się nie udziela. Sent from my SM-S916B using Tapatalk Część z nas siedzi na tym forum od dekady albo i dwóch Ja mimo ze rzadko się udzielam dalej zaglądam raz na jakiś czas z przyzwyczajenia i sentymentu. I dv tego nie zmieni... Wtedy forum tętniło życiem, Stany byly na topie, setki tysięcy dzieciaków wyjeżdżało na wakacyjne programy szukając wszelkich informacji a social media dopiero co raczkowały. Czasy się trochę zmieniły, jest mniejsze zainteresowanie tym kierunkiem, filmiki/przewodniki z każdego miejsca na ziemi są dostępne na wyciągnięcie ręki a większość przerzuciło się np na grupy na fb. Forum ucichlo to na 100% ale z szybkim zamknięciem to bym nie przesadzała... 1 Cytuj
Zuza007 Napisano 12 Sierpnia Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 13 minutes ago, agatenka said: Część z nas siedzi na tym forum od dekady albo i dwóch Ja mimo ze rzadko się udzielam dalej zaglądam raz na jakiś czas z przyzwyczajenia i sentymentu. I dv tego nie zmieni... Wtedy forum tętniło życiem, Stany byly na topie, setki tysięcy dzieciaków wyjeżdżało na wakacyjne programy szukając wszelkich informacji a social media dopiero co raczkowały. Czasy się trochę zmieniły, jest mniejsze zainteresowanie tym kierunkiem, filmiki/przewodniki z każdego miejsca na ziemi są dostępne na wyciągnięcie ręki a większość przerzuciło się np na grupy na fb. Forum ucichlo to na 100% ale z szybkim zamknięciem to bym nie przesadzała... U mnie to stały punkt poranka - wejść na forum i poczytać co tam u innych . I to mimo tego, że dla mnie Stany to będzie już tylko kierunek turystyczny - właśnie niespełna pół roku temu ściągnęła mojego Amerykanina na emeryturę do ojczyzny . 1 Cytuj
andyopole Napisano 12 Sierpnia Autor Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 18 minut temu, agatenka napisał: Część z nas siedzi na tym forum od dekady albo i dwóch Aż sprawdziłem. Jestem tu od stycznia 2009! Cytuj
agatenka Napisano 12 Sierpnia Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 1 minute ago, andyopole said: Aż sprawdziłem. Jestem tu od stycznia 2009! Oct 5 , 2005 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi