katlia Napisano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2022 7 minutes ago, MeganMarkle said: Jak wyglada proces takiej wymiany prawka, wie ktoś ? Mozesz to zrobic online. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2022 26 minutes ago, katlia said: Mozesz to zrobic online. Uff, thank god... bo wizyta w DMV to najgorszy koszmar :/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 30 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2022 16 minut temu, MeganMarkle napisał: Uff, thank god... bo wizyta w DMV to najgorszy koszmar :/ Jeśli nie da się online jedź gdzieś na zadupie. U mnie w miescinie nie ma kolejek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2022 2 hours ago, MeganMarkle said: Polskie prawo jazdy mam bezterminowe a tutaj już po 5 latach expiry? Bez przesady, aż tak stara nie jestem... rozumiem 10 lat, ale 5? Jak wyglada proces takiej wymiany prawka, wie ktoś ? Nie masz niestety - te bezterminowe sie skoncza (beda niewazne) w 2027 zdaje sie wiec praktycznie juz bezterminowe nie sa. Bylo fajnie ale komus to przeszkadzalo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2022 1 minute ago, kzielu said: Nie masz niestety - te bezterminowe sie skoncza (beda niewazne) w 2027 zdaje sie wiec praktycznie juz bezterminowe nie sa. Bylo fajnie ale komus to przeszkadzalo... Czy rzeczywiscie tak fajnie? Ja uwazam ze kierowcy szczegolnie ci starsi powinni byc regularnie testowani czy sa w stanie bezpiecznie prowadzic pojazdy. Dasz takiemu bezterminowe prawo jazdy i bedzie jezdzil ledwo juz widzac i majac bardzo spowolniony czas reakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micham Napisano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2022 nie wiem czy wątek bedzie okej ale najwyzej ktoś przerzuci do odpowiedniego anyway Czy polecacie jakiegos operatora komorkowego ? i na jaki koszt sie szykowac miesiecznie chcąc miec abonament z duza iloscia danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 30 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, Roelka v.2 napisał: Czy rzeczywiscie tak fajnie? Ja uwazam ze kierowcy szczegolnie ci starsi powinni byc regularnie testowani czy sa w stanie bezpiecznie prowadzic pojazdy. Dasz takiemu bezterminowe prawo jazdy i bedzie jezdzil ledwo juz widzac i majac bardzo spowolniony czas reakcji. Ciekawe co mówią statystyki na temat wypadkowości w różnych grupach wiekowych? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 30 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2022 Godzinę temu, micham napisał: nie wiem czy wątek bedzie okej ale najwyzej ktoś przerzuci do odpowiedniego anyway Czy polecacie jakiegos operatora komorkowego ? i na jaki koszt sie szykowac miesiecznie chcąc miec abonament z duza iloscia danych Unlimited. Płacę ok. $70. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 30 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, kzielu napisał: Nie masz niestety - te bezterminowe sie skoncza (beda niewazne) w 2027 zdaje sie wiec praktycznie juz bezterminowe nie sa. Bylo fajnie ale komus to przeszkadzalo... 2027 do 2033, w tym czasie bezterminowcy (w tym ja) mają wymienić swoje prawka. Z tym ze w tych latach nie wygasają uprawnienia. Ważność utraci sam plastik, mają nam dawać na 15 lat. Mnie wystarczy, jeszcze u św. Piotra se pojeżdżę. Tu najbardziej chodzi o kasę, teraz to chyba kosztuje coś ok. 100 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Maja 2022 4 hours ago, Roelka v.2 said: Czy rzeczywiscie tak fajnie? Ja uwazam ze kierowcy szczegolnie ci starsi powinni byc regularnie testowani czy sa w stanie bezpiecznie prowadzic pojazdy. Dasz takiemu bezterminowe prawo jazdy i bedzie jezdzil ledwo juz widzac i majac bardzo spowolniony czas reakcji. No nie - racja jak najbardziej z tym ze i tak wszystkim beda dawac - tutaj mniej wiecej 1/3 nie powinna jezdzic a jezdzi. Fajnie bo jak sie przyjezdza do Polski i wypozycza samochod to PL prawo jazdy bardzo ulatwia zycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi