Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

do porannej kawy wcina sie yogurt z owocami, orzechami i miodem ;) nie sledzie :D

Śledzie są bardzo dobre jeśli je zrobię z jogurtem, rodzynkami, jabłkiem i miodem. Nawet na śniadanie.

Napisano

Mieszkam w jednym z tych miejsc (Oak Park) więc przeprowadzać się nie muszę :P

do porannej kawy wcina sie yogurt z owocami, orzechami i miodem ;) nie sledzie :D

Dla każdego coś innego. Jogurt - blee. Śledzik do porannej kawy? A i owszem :)

Napisano

Mieszkam w jednym z tych miejsc (Oak Park) więc przeprowadzać się nie muszę :P

Na tej liscie jest rowniez Richmond, wiec nie wiem czy jej ufac. :>

Napisano

Na tej liscie jest rowniez Richmond, wiec nie wiem czy jej ufac. :>

Oak Park to prześliczne miasteczko z przepiękną architekturą i z b. dobrym systemem komunikacji publicznej (jesteś w centrum Chicago w niecałe 30 min), ale czy naprawdę takie zajebiste miejsce do mieszkania? Tanio tu nie jest, podatki są masakryczne, miescowe atrakcje to w zasadzie muzeum Hemingwaya i dom Franka Lloyda Wrighta i niewiele poza tym, no i na pewno nie jest to miejsce dla singli ani osób które szukają "mocnych" ( ;) )wrażeń typu niezależne kino, dobre restauracje, bary, itp.

Ja lubię tu mieszkać ale już mój "drugi połówek", który wkrótce przeprowadza się tutaj z Lakeview, płacze po nocach że mu życie kulturalne zniknie i liczy czas do momentu gdy mój syn skończy HS i będziemy mogli zamieszkać w Chicago.

Napisano

Boulder Colorado jest na tej liscie -- i tez nie wiem czy sie zgadzam. Fakt, sliczne, uniwersyteckie masteczko u stop gor. Ale, bardzo malo diversity -- sami biali, troche azjatow/naukowcow -- ceny domow kosmiczne bo miasteczko jest modne, ale nie moze sie rozrosnac (jest otoczonym 'open space' na ktorym nie mozna budowac) -- duzo studentow wiec tez duzo transiency i frat parties -- daleko od lotniska -- daleko od najlepszych szpitali -- i na dodatek taki sens cultural superiority ze chce sie albo smiac alby rzygac :) Ja tam wole Denver gdzie jest i soul food/jazz, roznorodnosc i duzy wybor gdzie/jak/za ile mozna zyc. Nie do takiego stopnia jak w Chicago ale jest.

Napisano

... trochę smutno :(

I feel ya. Choc dzis wiele osob bylo zawiedzienych, akurat Tobie wspolczuje.

Sam bym nie odmowic wygranej, bo chetnie bym przestal byc zakladnikiem swojego pracodawcy...