andyopole Napisano 11 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2023 31 minut temu, Xarthisius napisał: Wydaja od dawien dawna, Pojecie wzgledne, (dla roznych grup wiekowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 11 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2023 18 minut temu, Xarthisius napisał: miasta Szczecina w naszym wypadku To Wy ze Szczecina? To moje miasto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2023 Dziekuje pieknie wszystkich, zalatwie to przez rodzicow i mam nadzieje ze nie bedzie zadnych problemow (z gory zawsze zakladam ze bedzie jakis problem z polskimi urzedami...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 11 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2023 5 minut temu, Roelka v.2 napisał: awsze zakladam ze bedzie jakis problem z polskimi urzedami. I slusznie! Wprawdzie dochodza mnie sluchy ze stare "biurwy" powoli podlegaja biologii a nowe sa znacznie przystepniejsze ale daj takiej biurko i pieczatke i natychmiast staje sie wazniejsza, musi jakos dokumentowac potrzebe wlasnego tkwienia "na urzedzie". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2023 1 hour ago, andyopole said: To Wy ze Szczecina? To moje miasto! Oj skleroza nie boli Juz kiedys ustalalismy, ze ulice Parkowa to ja z okien wiezowca widzialem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 11 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2023 32 minuty temu, Xarthisius napisał: Oj skleroza nie boli Juz kiedys ustalalismy, ze ulice Parkowa to ja z okien wiezowca widzialem ;-) Pamiec to ja mam bardzo dobra!!! Tylko krotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 12 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2023 @XarthisiusNo dobra, mam jeszcze jedno pytanie. Akt malzenstwa... to bedzie odpowiednik Certificate of Marriage (ten co wyglada jak taki ladny dyplom ) czy Marriage Registration form? Ktory dokument wy skladaliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 12 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2023 (edytowane) 42 minutes ago, Roelka v.2 said: @XarthisiusNo dobra, mam jeszcze jedno pytanie. Akt malzenstwa... to bedzie odpowiednik Certificate of Marriage (ten co wyglada jak taki ladny dyplom ) czy Marriage Registration form? Ktory dokument wy skladaliscie? My skladalismy akt urodzenia. Nie mam pojecia jak wyglada akt malzenstwa z USA... Ale np. @Patipitts bedzie pewnie wiedziala Edytowane 12 Stycznia 2023 przez Xarthisius 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 12 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2023 @Roelka v.2 - ja skladalam ten certyfikat. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 16 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 MIłego MLK weekendu wszystkim. W SoCal 3ci tydzień pada deszcz (a niby ma nie padać wg piosenki). Wyschnięte rzeki przypominają górskie potoki. Suche wzgórza pokryły się zieloną roślinnością, a tam gdzie się paliło w ostatnie lata to schodzą lawiny błotne. To chyba jest rok El Nino (ostatni taki pamiętam w 2017). A w okolicach lake Tahoe spadło w weekend 5-7 stóp śniegu. Znów będziemy mieć wody w zbiornikach na parę lat. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi