Xarthisius Napisano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2023 Ja sie dzisiaj bawilem. Smichy chichy, ale zaczynam sie bac o swoja przyszlosc. Kazalem mu napisac kod do rozwiazania bardzo konkretnego i bardzo niszowego problemu. Troche musialem poiterowac i posugerowac zmian, ale po 10m mialem cos co wygladalo jakbym ja to napisal... Cytuj
kzielu Napisano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2023 3 minutes ago, Xarthisius said: Ja sie dzisiaj bawilem. Smichy chichy, ale zaczynam sie bac o swoja przyszlosc. Kazalem mu napisac kod do rozwiazania bardzo konkretnego i bardzo niszowego problemu. Troche musialem poiterowac i posugerowac zmian, ale po 10m mialem cos co wygladalo jakbym ja to napisal... Mnie znajoma lekarka sie spytala czy uzywam - mowi ze trzech ostatnich pacjentow zdiagnozowal idealnie. Nie zdziwilbym sie jakby za chwile wszystkie telehealth appointments to byly z AI botami po drugiej stronie. Cost reduction znaczacy, w jakims korpo (ktorymi wszystkie "systemy" szpitali sa) musi ktos na to wpasc. Nawet problem liability rozwiazany (to komputer ) Cytuj
mola Napisano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2023 30 minut temu, kzielu napisał: Mnie znajoma lekarka sie spytala czy uzywam - mowi ze trzech ostatnich pacjentow zdiagnozowal idealnie. Nie zdziwilbym sie jakby za chwile wszystkie telehealth appointments to byly z AI botami po drugiej stronie. Cost reduction znaczacy, w jakims korpo (ktorymi wszystkie "systemy" szpitali sa) musi ktos na to wpasc. Nawet problem liability rozwiazany (to komputer ) Ja ostatnio zaliczyłam wizytę z bolącym gardłem w lokalnym urgent care, zadałam tam pytanie w temacie leków i dostałam odpowiedź, która mnie zmartwiła. Ale doktor google twierdził zupełnie coś przeciwnego i to nie słowami popularnych tiktokerów, ale CDC, WHO i paru innych agencji specjalizujących się w materii oraz tonę artykułów recenzowanych z twardymi danymi. Zapytałam właśnie ChatGPT co by doradził i dostałam też odpowiedź przeciwną do tego co mi powiedział człowiek. Z dopiskiem "However, it is always best to consult with your doctor before taking any medication" Cytuj
andyopole Napisano 30 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2023 7 minut temu, mola napisał: Ja ostatnio zaliczyłam wizytę z bolącym gardłem Polecam Propolis. Szkoda grosza na znachorow. Cytuj
Xarthisius Napisano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2023 Nie no lekarze pierwszego kontaktu to jest jakis dramat u nas. Ostatnia moja wizyta wygladala tak: Nurse: Co Panu dolega? Ja: Mam angine Nurse: Dobrze, zatem zrobimy panu test na RSV, Influenza A. Czy zyczy sobie Pan test na Covid-19? Ja: Nie. Moge dostac test na angine? Nurse: lekarz podejmie decyzje Lekarz: co panu dolega i jakie ma pan objawy? Ja: <recytuje objawy takie jak powinny byc zeby dostac najwiecej punktow w drzewku decyzyjnym> (osobiscie np. nigdy przy anginie nie mam goraczki) Lekarz: widze, ze odmowil pan testu na Covid-19, czy jest pan pewien? Ja: Tak Lekarz: OK, to jeszcze zrobimy test na angine Ja: Super ... po 5 min... Lekarz: Ma pan angine 1 Cytuj
andyopole Napisano 30 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2023 6 minut temu, Xarthisius napisał: Lekarz: Ma pan angine Propolis dziala tez na angine! Cytuj
mcpear Napisano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2023 OMG właśnie wpisałem w tego chata jedno z typowych pytań z tego forum, na które większość z nas jest już zmęczona odpowiadać. Brzmiało ono: "To ile trzeba miesięcznie $ żeby się utrzymać; wynajęcie mieszkania, media, żywność, inne na jedną osobę. Stany - Floryda, Karolina Płn., Maine, Illinois i miasta: NYC, LAC i Miami? " Zdanie wpisałem dosłownie tak jak wpisało się OP na forum. Bot odpowiedział mi po polsku: Koszty utrzymania w Stanach Zjednoczonych zależą od wielu czynników, takich jak miasto, region i styl życia. Poniżej znajdują się orientacyjne koszty utrzymania dla jednej osoby: Floryda: od około $1,500 do $2,500 Karolina Płn.: od około $1,800 do $2,500 Maine: od około $2,000 do $3,000 Illinois: od około $2,000 do $2,500 NYC: od około $3,000 do $4,500 LAC: od około $2,500 do $4,500 Miami: od około $2,500 do $3,500 Powyższe kwoty obejmują wynajęcie mieszkania, media, żywność, opiekę zdrowotną i inne wydatki, ale nie uwzględniają wydatków na rozrywkę i ubrania. Są to jedynie orientacyjne kwoty i rzeczywiste koszty utrzymania mogą się różnić w zależności od indywidualnych potrzeb i preferencji. Sprawdziłem również jedno z pytań, które stawiamy programistom przy przyjęciu do pracy - w zasadzie wygenerował bezbłędny kawałek kodu, co więcej zasugerował zmodyfikowanie pytania i zastosowanie pewnej biblioteki gotowej - i jest to też sugestia, której oczekujemy od naszych kandydatów zamiast pisania tego kodu. Pewnie byśmy go do pracy przyjęli:) Cytując klasyka: "The dark side clouds everything. Impossible to see, the future is." 2 Cytuj
andyopole Napisano 30 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2023 Dobre! To @Xarthisius juz nie bedzie potrzebny. ... Cytuj
mola Napisano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2023 No ale @mcpear z tym $3800 na LA to jednak prawdę mówiłeś Cytuj
Xarthisius Napisano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2023 23 minutes ago, mcpear said: Sprawdziłem również jedno z pytań, które stawiamy programistom przy przyjęciu do pracy - w zasadzie wygenerował bezbłędny kawałek kodu, co więcej zasugerował zmodyfikowanie pytania i zastosowanie pewnej biblioteki gotowej - i jest to też sugestia, której oczekujemy od naszych kandydatów zamiast pisania tego kodu. Pewnie byśmy go do pracy przyjęli:) No mnie najbardziej przerazil nie sam kod (bo w pierwszej iteracji byl taki sobie, a poza tym sam w sobie nie byl specjalnie skomplikowany), ale to ze od razu znalazl wlasciwe rozwiazanie problemu, ktore wymaga "wiedzy" poza-algorytmicznej. Jakbym mial to zrobic z zywym programista to bym conajmniej pol dnia spedzil na tlumaczeniu co, jak i gdzie, zanim programista zrozumialby czego sie od niego wymaga i na czym polega problem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi