andyopole Napisano 14 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Września 2023 33 minuty temu, Paulina_89 napisał: Jest tylko data wydania (2011) To Ty stary siofer jestes. A tak na marginesie, wg polskiego prawa Prawo Jazdy nie jest chyba dowodem tozsamosci rownoznacznym z DO czy paszportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 15 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2023 Chyba jest. Można z nim nawet głosować Przynajmniej w radio tak mówili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuza007 Napisano 15 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2023 20 hours ago, Roelka v.2 said: Jak ja pisałam do konsulatu w US to mi odpisali ze trzeba miec wazny dokument. znowu widac ze wszystko zalezy na kogos sie trafi... Mój facet musiał sobie na szybko wyrobić paszport w pandemii (nie mógł wjechać na amerykański a leciał na pogrzeb brata). Pokazał stary paszport i bez problemu dostał nowy - najpierw tymczasowy a później już docelowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 15 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2023 On 9/14/2023 at 4:26 AM, Paulina_89 said: Jak poradziliście sobie z odnowieniem polskiego paszportu który stracil waznosc podczas gdy wasz polski dowód osobisty również stracil waznosc? Chodzi mi o zdobycie nowego dokumentu przebywając w USA. Ja to przerabialam w listopadzie. No wiec, zlozylam o nowy dowod, później poszłam do urzed paszportowego, wyjaśniłam, że nie mam ważnego dowodu, ponieważ również odnawiam, pokazałam im stary paszport, który wygasl w 2017r, i moj amerykanski aktualny paszport. Kobietka pobiegła do przełożonego, sprawe wyjaśniła. On przyszedł i powiedział, że wezmą wniosek na podstawie amerykańskiego paszportu(na stary polski tylko spojrzal). Wezmą jego kopie, takze kopie potwierdzenia złożenia dokumentów o polski dowod i nie robili mi wiekszych problemow. Urząd w Poznaniu. Dokumenty odebralam w lipcu tez bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 15 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2023 5 godzin temu, Joanna30 napisał: Chyba jest. Można z nim nawet głosować Przynajmniej w radio tak mówili W najbliższych wyborach w Polsce nie można głosować nawet z paszportem z tego co słyszałem. Tylko DO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 15 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2023 2 hours ago, andyopole said: W najbliższych wyborach w Polsce nie można głosować nawet z paszportem z tego co słyszałem. Tylko DO. Nigdzie nie widzialem takiej informacji. BTW https://www.gov.pl/web/usa/wybory-i-referendum-2027 sa obwody wyborcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 15 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2023 (edytowane) 50 minut temu, Xarthisius napisał: Nigdzie nie widzialem takiej informacji. BTW https://www.gov.pl/web/usa/wybory-i-referendum-2027 sa obwody wyborcze. Moze sie wycofali z tego pomyslu bo krzyk sie podniosl wielki. Chodzilo o to zeby Polonusy przebywajace akurat w kraju nie mogly glosowac. edit: dopiero teraz zwrocilem uwage ze to link do glosowania za granica. W tym przypadku OK. W USA tylko paszport. DO tylko w tych krajach gdzie Polak moze wjechac bez paszportu, tylko przy okazaniu Dowodu Osobistego. To co napisalem na poczatku dotyczy wyborow w kraju. Edytowane 15 Września 2023 przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 15 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2023 (edytowane) Wczoraj ogloszono liste Komisji Wyborczych za granica. Spis lokali wyborczych w USA mozna znalezc na stronie 19 PDFa. edit: https://www.gov.pl/web/usa/wybory-i-referendum-2027 Edytowane 15 Września 2023 przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 16 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Września 2023 Przygotowanie Festiwalu trwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 17 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Września 2023 Pierwszy dzień Polskiego Festivalu w Portland zakończony potańcówką. 20230916_195712.mp4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi