Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Gratuluje :)

U nas tez za kazdym razem trzeba miec GC i SSN.

Za rok przetestuje Oregonskie DMV bo skończy mi się waznosc prawa jazdy. Wydali mi je bez GC i SSN to pewnie i tym razem nie zechca, zobaczymy.

Napisano

Dwa tygodnie, robimy tour de Oregon ;) Z lotniska prosto do Lincoln City przez Tillamook, potem Coos Bay, Bandon, Crater Lake, Bend - to wszystko w tydzien, a drugi tydzien Portland i okolice. W duzym skrocie: wybrzeze, gory, lasy, jeziora, rzeki i miejscowe browary ;)

Napisano

Dwa tygodnie, robimy tour de Oregon ;) Z lotniska prosto do Lincoln City przez Tillamook, potem Coos Bay, Bandon, Crater Lake, Bend - to wszystko w tydzien, a drugi tydzien Portland i okolice. W duzym skrocie: wybrzeze, gory, lasy, jeziora, rzeki i miejscowe browary ;)

Jadac z loniska do Tillamook przejezdzasz niemal kolo mojego domu. O której lądujecie? Koncze prace o 4pm wiec jeśli lądujecie na PDX +/- w tym czasie to zapraszam Was na swiezutkie sushi i inne azjatyckie frykasy, wystarczy "zboczyć" z Waszej trasy 1,5 mili. Podam Ci na PW mój nr telefonu to się domówimy. Jeśli trzeba to mogę wyjść trochę wcześniej z pracy.

edit: warto przemyslec, zamiast "Portland i okolice" przeznaczyć jeden dzień na polnocna Californie i zobaczyc "redwoods". Drzewa wprawdzie cieńsze w pasie od sekwoi ale za to wyższe (a może odwrotnie).

Napisano

O matko, oferta swiezutkiego sushi jest strasznie kuszaca! Niestety ladujemy ok. 11:20, jak tylko odbierzemy bagaze i samochod z wypozyczalni, co pewnie zajmie z godzine, ruszamy do REI i dalej na wybrzeze. Co do Redwoods National Park to moj maz bardzo naciska, zebysmy tam pojechali, wiec jeszcze zobaczymy (aczkolwiek plan mamy tak napiety, ze pewnie z wielu rzeczy trzeba bedzie zrezygnowac). Co do Portland i okolic to plan nie podlega juz negocjacji, wynajelismy na tydzien mieszkanie, zaliczka wplacona i wszystko prawie dopiete na ostatni guzik - gory, wodospady, Columbia River Gorge, Cannon Beach, moze nawet krotki wypad do Seattle :) Po 3,5 roku na florydzkiej plaszczyznie i bagnach nic mi sie tak nie marzy jak lasy i wspinaczka :)

Napisano

O matko, oferta swiezutkiego sushi jest strasznie kuszaca! Niestety ladujemy ok. 11:20, jak tylko odbierzemy bagaze i samochod z wypozyczalni, co pewnie zajmie z godzine, ruszamy do REI i dalej na wybrzeze. Co do Redwoods National Park to moj maz bardzo naciska, zebysmy tam pojechali, wiec jeszcze zobaczymy (aczkolwiek plan mamy tak napiety, ze pewnie z wielu rzeczy trzeba bedzie zrezygnowac). Co do Portland i okolic to plan nie podlega juz negocjacji, wynajelismy na tydzien mieszkanie, zaliczka wplacona i wszystko prawie dopiete na ostatni guzik - gory, wodospady, Columbia River Gorge, Cannon Beach, moze nawet krotki wypad do Seattle :) Po 3,5 roku na florydzkiej plaszczyznie i bagnach nic mi sie tak nie marzy jak lasy i wspinaczka :)

Troche za wcześnie bo mamy strasznie dużo roboty (pelnia sezonu) ale może zaliczymy te sushi w drugim tygodniu, wygląda na luźniejszy i latwiej będzie Wam wygospodarować ze dwie godzinki. telefon podalem na PW. gdybyście mieli jakies pytania dotyczące Oregonu - dzwon, sprobuje odpowiedzieć.

Napisano

Jeszcze mnie sie przypomnialo jedno fajne miejsce. Gdy juz bedziecie wracac na polnoc trasa przez Bend to tam po drodze (wygogluj sobie) sa Malowane Wzgorza (Painted Hills). Nie trzeba wiele zjechac z trasy a miejsce warte zobaczenia.