Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Marzy mi się Egipt (z pominięciem Sharm el Sheikh i Hurghady) oraz Jordania (Petra). Maroko też chodzi mi bardzo mocno chodzi po głowie – byłam  jako dziecko z rodzicami, ale niewiele wtedy zobaczyłam poza kurortami, więc teraz marzy mi się objazdówka. 

Jednak priorytetem jest Gwatemala! (Przede wszystkim Acatenango – bardzo chcę zobaczyć erupcję Fuego - mam słabość do wulkanów :rolleyes:).

Czy był ktoś tam może z dziećmi? Raczej marne są szanse, że wejdą na szczyt o własnych siłach. Rozważałam wjazd autem 4x4, które pokonuje 3/4 trasy, ale końcówkę i tak trzeba przejść pieszo. Nie wiem, czy nie porywam się z motyką na słońce (wysokość, temperatura, podejście), choć wiem, że maluchy byłyby zachwycone. Czy ktoś z Was był w tych rejonach i może coś doradzić?

• Upvote 1

Napisano

Nie wiem czy oglądasz vlog casha? On w 2021 próbował robić chyba dokładnie to co chcesz zrobić. Nie wiem czy z dziećmi bym się o to pokusił. Ale jak masz dzieci zaprawione w hike'ach to w sumie czemu nie. Dzieci często mają lepszą kondycję niż dorośli. On w końcu na sam szczyt nie wszedł. Bardzo narzekał na wysokościówkę. Ale erupcję Fuego zaliczył. 

Moja opinia: Jak ma się marzenia i priorytety - to trzeba je realizować! Życie jest za krótkie aby żałować że czegoś się nie zrobiło. Trzymam kciuki!!!