Nigella Napisano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2015 Roelka, mam podobny problem z psami, pietro nizej wprowadzili sie nowi sasiedzi, mlodzi ludzie. Maja dwa sliczne psy, jeden taki jakby labradorowaty, drugi pudelek. Sasiedzi wypuszczaja je na balkon i wtedy zaczyna sie ujadanie, jeden szczeka basem, drugi jak to pudel - jak wejdzie na wysokie tony to mozna dostac kota. W ciagu dnia nie ma problemu, jestesmy w pracy, a psy musza sie wyszczekac, ale raz dawaly czadu cala noc (wydaje mi sie, ze sasiadow nie bylo w domu), a poranne szczekanie w weekendy, tak kolo 7:00, to juz standard. Nie chce robic afery z administracja, bo boje sie, ze jesli ich przycisna to biedne psy skoncza gdzies w schronisku, z drugiej strony jakos nie czuje sie komfortowo, zeby do nich isc i prosic o cisze, brak asertywnosci totalny Dzisiaj cud, bo od rana nic nie slychac, ale najbardziej wkurzaja mnie soboty i niedziele, jedyne dwa dni, kiedy mozemy sobie pospac… nie wiem, chyba skonczy sie na zakupie zatyczek, ech. Cytuj
andyopole Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2015 1. BB gun 2. Wiadomo. Aczkolwiek gosc ktory dostal kulke ostatnio tu w Cinci zostal zatrzymany za brak tablicy rejestracyjnej z przodu (tez nie mam ) i akurat mu sie nie nalezalo..... Jeśli dobrze pamiętam to on dostal kulke nie za brak tablicy tylko za to ze znudzila mu się pogawedka z policjantem i postanowil odjechać. Żeby była jasność, nie uważam tutejszych policjantow za wzor godny naśladowania. Miałem wiele razy dyskusje z moim czarnoskórym kolega - podwładnym w pracy. Na zwrocona uwagę ze cos robi źle (stary chlop a rozumek dwunastolatka) reagowal od razu odzywka; "...czepiasz się mnie bo jestem czarny...". Kiedys już nie wytrzymalem i mu odpowiedziałem ze nie dlatego ze jest czarny tylko dlatego ze jest glupi. Na szczęście zaczal oszukiwać na godzinach i firma się z nim rozstala definitywnie. 1 Cytuj
jannapa Napisano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2015 bo latwo definicje naginac. a jednak widze to na kazdym kroku, ze bedac afro-amerykninem nie otrzymuje sie dokladnie tego samemo traktowania, jak bialy z europejskimi korzeniami. pewnie, ze ktos tam bedzie sie rasizmem zaslanial, jak to ze wszystkim bywa. ale wierze, ze warto ciagle dostrzegac fakt, ze black lives don't matter as much as white lives. ale to moja osobista refleksja 2 Cytuj
kzielu Napisano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2015 Jeśli dobrze pamiętam to on dostal kulke nie za brak tablicy tylko za to ze znudzila mu się pogawedka z policjantem i postanowil odjechać. Żeby była jasność, nie uważam tutejszych policjantow za wzor godny naśladowania. Drzwi zamknal. Odjechal jak juz dostal kulke i noga opadla na gaz. A nawet gdyby, to jest to wystarczajacy powod ? Gosc (ten ktory zginal) wzrorem do nasladowania nie byl, ale tez nie byl jakims gangsterem. Sprawa jest tu szeroko komentowana bo piersze to na miejscu, po drugie moze niektorzy pamietaja ale w Cincinnati w 2001 roku byly regularne zamieszki po podobnej akcji. Cytuj
KaeR Napisano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2015 Drzwi zamknal. Odjechal jak juz dostal kulke i noga opadla na gaz. A nawet gdyby, to jest to wystarczajacy powod ? Gosc (ten ktory zginal) wzrorem do nasladowania nie byl, ale tez nie byl jakims gangsterem. Sprawa jest tu szeroko komentowana bo piersze to na miejscu, po drugie moze niektorzy pamietaja ale w Cincinnati w 2001 roku byly regularne zamieszki po podobnej akcji. On już miał jedno wideo zrobione przez zatrzymanych przez niego jakiś kolesi... po języku oceniam, że czarnoskórych. Przyczepił się jak rzep do psiego ogona. Chciał od nich informacje, których oni mu nie musieli podawać, poprosili o wypisanie mandatu i danie im świętego spokoju. Skończyło się na wezwaniu supervisora, który sprawdził czy samochód był zamieszany w jakiś wypadek (chodziło o uszkodzony zderzak) i ich puścił. Ten policjant wyraźnie szukał dymu. Wideo trwa około 20 min. Cytuj
kzielu Napisano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2015 On już miał jedno wideo zrobione przez zatrzymanych przez niego jakiś kolesi... po języku oceniam, że czarnoskórych. Przyczepił się jak rzep do psiego ogona. Chciał od nich informacje, których oni mu nie musieli podawać, poprosili o wypisanie mandatu i danie im świętego spokoju. Skończyło się na wezwaniu supervisora, który sprawdził czy samochód był zamieszany w jakiś wypadek (chodziło o uszkodzony zderzak) i ich puścił. Ten policjant wyraźnie szukał dymu. Wideo trwa około 20 min. On kiedys (ten policjant) zdrowy wpierdol dostal od jakis kolesi (nie czarnych) zanim zostal policjantem Poza tym to byl UC (University of Cincinnati) cop. To tylko jeden stopien wyzej od mall cop, tyle ze niestety daja im bron. Cytuj
Dejmos Napisano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2015 Nie zebym kogos bronil, ale ten koles zapalil silnik i ruszyl, policjant "powiesil" sie na drzwiach, przystawil mu bron do glowy i strzelil (w czasie jazdy). Chyba widac to na filmiku (i wynika to z pozniejszej rozmowy policjantow). Reakcja policjanta oczywiscie nieadekwatna do zachowania, ale czy naprawde takie trudne jest wykonywanie polecen policjantow? Trzeba sie niestety liczyc z tym, ze glupie zachowanie w takich sytuacjach moze sie zle skonczyc. Cytuj
Paulina_89 Napisano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2015 Reakcja policjanta oczywiscie nieadekwatna do zachowania, ale czy naprawde takie trudne jest wykonywanie polecen policjantow? Trzeba sie niestety liczyc z tym, ze glupie zachowanie w takich sytuacjach moze sie zle skonczyc. No wlasnie. Nie przyszloby mi do głowy wsiadac w auto i odjezdzac, odchodzic czy uciekac zanim wszystko z policjantem zostaloby zalatwione i to on powiedzialby, ze moge odejsc/odjechac... Cytuj
Paulina_89 Napisano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2015 właśnie do mnie dotarło,że chyba dawno juz nie mialam okazji oglądac rozgwiezdzonego nieba... Cytuj
Magdalena S Napisano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2015 właśnie do mnie dotarło,że chyba dawno juz nie mialam okazji oglądac rozgwiezdzonego nieba... Dzisiaj jest dobra okazja, perseidy się pojawiają Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi