Asia77 Napisano 20 Września 2015 Zgłoś Napisano 20 Września 2015 wspolczuje uscis ;/ u mnie wszystko wskazuje na to, że za chwile uwolnie sie (na chwile) od uscis i nvc wlasnie dostalam list z zaproszeniem na interview 26 pazdziernika, czyli w listopadzie polacze sie w koncu z moja druga polowka pelnia szczescia! Rany Magdaleno jak burza lecisz..z tego co kojarze to koniec stycznia I-130 składałaś, my koniec pażdziernika składaliśmy i czekamy wciąż. załapałaś się na interview 26 pażdziernik, wnioskuje więc że my już na pażdziernik się nie załapiemy....czekamy na info z NVC to może chociaż na listopad...wie ktoś z jakim wyprzedzeniem układają grafik w ambasadzie? znając moje ślepe szczęście to pewnie poczekamy sobie:-( Grape-dzięki za ostatnią kawke:-) Jutro lecisz-powodzenia i odezwij sie czasem na forum jak ci tam jest:-) może w przyszłyym roku spotkamy sie znów w naszym rodzinnym mieście i pogadamy ( pewnie w większym gronie bo udało nam się i rodzinka nam sie powiększy :-)))). Cytuj
Misuzu Napisano 20 Września 2015 Zgłoś Napisano 20 Września 2015 Odmówił, czyli rozumiem, że nie znał języka ? U nas zaczęła się "cudowna" jesienna pogoda, po ostatnich upalnych dniach, teraz jest mokro, szaro, buro i ponuro . Język znał, potrafił się dogdać, pisac itd. po prostu czasami cięzko jest zrozumieć amerykanów przez telefon, albo jakiegokolwiek imigranta z akcentem. Wiadomo, że trzeba się przyzwyczaić, ja potrzebowąłam troche na to czasu, ale od tego jest "training". A tu facet się poddał... szkoda, bo do jakiejkolwiek pracy nie pójdzie to tego nie uniknie. Cytuj
Paulina_89 Napisano 20 Września 2015 Zgłoś Napisano 20 Września 2015 Oj widać, że dawno Cię nie było w Polsce :-) Ta niechęć to po prostu zwykła polska zazdrość i poczucie, że jest się gorszym :-) Ale w sumie to dobrze, że nie pamiętasz/ nie znasz już uczucia niechęci do osoby, której ,,się udało" ;-) Jeśli to jest powód by sie do mnie nie odzywac, to ... nie wiem co powiedziec oprocz tego, ze jest mi zwyczajnie przykro Język znał, potrafił się dogdać, pisac itd. po prostu czasami cięzko jest zrozumieć amerykanów przez telefon, albo jakiegokolwiek imigranta z akcentem. Wiadomo, że trzeba się przyzwyczaić, ja potrzebowąłam troche na to czasu, ale od tego jest "training". A tu facet się poddał... szkoda, bo do jakiejkolwiek pracy nie pójdzie to tego nie uniknie. No coz, nie do kazdego dociera, ze zeby sie rozwijac, to musi mu byc niewygodnie Cytuj
Magdalena S Napisano 21 Września 2015 Zgłoś Napisano 21 Września 2015 Rany Magdaleno jak burza lecisz..z tego co kojarze to koniec stycznia I-130 składałaś, my koniec pażdziernika składaliśmy i czekamy wciąż. załapałaś się na interview 26 pażdziernik, wnioskuje więc że my już na pażdziernik się nie załapiemy....czekamy na info z NVC to może chociaż na listopad...wie ktoś z jakim wyprzedzeniem układają grafik w ambasadzie? znając moje ślepe szczęście to pewnie poczekamy sobie:-( Grape-dzięki za ostatnią kawke:-) Jutro lecisz-powodzenia i odezwij sie czasem na forum jak ci tam jest:-) może w przyszłyym roku spotkamy sie znów w naszym rodzinnym mieście i pogadamy ( pewnie w większym gronie bo udało nam się i rodzinka nam sie powiększy :-)))). dokładnie, i-130 w styczniu, NVC dostało sprawę na początku lipca. Znając procesy wizowe w US to wydaje się, że szybko - ale fakt faktem 11 miesięcy to szmat czasu. Najlepsza próba dla związku Kiedy NVC dostało Waszą sprawę? Ja list dostałam w zeszłym tygodniu, może jeszcze nie mają całego października zapełnionego 3mam kciuki! I gratulacje powiększenia rodziny! Język znał, potrafił się dogdać, pisac itd. po prostu czasami cięzko jest zrozumieć amerykanów przez telefon, albo jakiegokolwiek imigranta z akcentem. Wiadomo, że trzeba się przyzwyczaić, ja potrzebowąłam troche na to czasu, ale od tego jest "training". A tu facet się poddał... szkoda, bo do jakiejkolwiek pracy nie pójdzie to tego nie uniknie. Ja też się momentami tego obawiam (w szczególności po tym jak spotkałam człowieka z małej miejscowości w MS. niby mówił po angielsku, ale nic a nic nie rozumiałam. Dodam, że człowiek wykształcony i pracujący w dosyć dużej firmie), ale trzeba się uprzeć i robić swoje. Inaczej nie ma szans na uzyskanie jakiejkolwiek płynności językowej - czy to w mówieniu czy w pisaniu czy w słuchaniu i rozumieniu ze słuchu. Cytuj
ilon Napisano 21 Września 2015 Zgłoś Napisano 21 Września 2015 Panowie a moze Panie, za kilka dni lece do Polski i w zwiazku z tym chcialabym cos kupic mojemu bratu. Z kazdego miejsca przywoze mu whiskey, a tym razem chcialabym kupic taka, jaka jest malo spotykana w Polsce. Nie chce po prostu kupic jakiejs, ktora juz ma, a ze ma tego mnostwo - nie wiem co kupic. Jest ktos kto moze doradzic? Cytuj
katlia Napisano 21 Września 2015 Zgłoś Napisano 21 Września 2015 Jest teraz moda na Artisanal (lub Craft) Whiskey. Moze wlasnie cos takiego? Tu jest lista gdzie mozna kupic w najrozniejszych stanach: http://whiskyadvocate.com/help/find-a-craft-distiller/ Cytuj
andyopole Napisano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Napisano 21 Września 2015 Moonshine ! The best! Właśnie jestem na etapie gromadzenia owoców. Spiritzavod startuje wkrótce. Cytuj
pelasia Napisano 21 Września 2015 Zgłoś Napisano 21 Września 2015 A ja wlasnie dostalam poczta swoje nowe prawko, bo mi ostatnie stracilo waznosc. Oooo matko ale wygladam na tym nowym zdjeciu Mam nadzieje, ze nie bedzie potrzeby chwalic sie tym dokumentem za czesto :-/ Cytuj
Paulina_89 Napisano 21 Września 2015 Zgłoś Napisano 21 Września 2015 A ja wlasnie dostalam poczta swoje nowe prawko, bo mi ostatnie stracilo waznosc. Oooo matko ale wygladam na tym nowym zdjeciu Mam nadzieje, ze nie bedzie potrzeby chwalic sie tym dokumentem za czesto :-/ wlasnie dlatego siedze przed lustrem i ukladam fryzure przez godzine zanim pojde na zdjecia Ja na swojej 10letniej zielonek karcie wygladam ... zle, ale to dlatego, ze sie nie spodziewalam foty na sciaganiu odciskow i pojechalam niewyspana w byle kucyku, na dodatek buzia mi sie swieci ja tym zdjeciu... fu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi