Patipitts Napisano 24 Marca 2018 Zgłoś Napisano 24 Marca 2018 Mam pytanie. Dzisiaj dostałam biometrics do mojego i-485 na 4kwietnia w jacksonville. W cholerę daleko ale juz trudno. Ale nie to mnie martwi. Dostałam we wtorek rejection letter do mojego ead, odesłałam im na drugi dzien, wg trackingu dopiero jutro ma byc dostarczona. A biometrics podobno sa i na ead i na i-485. I teraz pytanie, wyznacza mi jeszcze jeden dzien na biometrics? Dwa razy musze jechac 3,5h w jedna strone? swoja droga nie rozumiem czem7 akurat wybrali jacksonville, Montgomery i Atlantę mam bliżej... Cytuj
andyopole Napisano 24 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 24 Marca 2018 18 godzin temu, Roelka napisał: Haha powodzenia! Jakie macie plany na weekend? My świętujemy, mężu dostał długo oczekiwany awans na Staff Sergeant. Zupełnie nie znam amerykańskiej armii i nawet nie mam kogo zapytac. A tylko zapytać chciałem. Sierżant to ten co drze mordę do żołnierza stojąc twarzą 1 inch do jego twarzy? Na jakichś filmach widzialem. Domyślam się że zapewne mają też inne, równie odpowiedzialne zajęcia. Cytuj
kzielu Napisano 24 Marca 2018 Zgłoś Napisano 24 Marca 2018 34 minuty temu, andyopole napisał: A tylko zapytać chciałem. Sierżant to ten co drze mordę do żołnierza stojąc twarzą 1 inch do jego twarzy? Na jakichś filmach widzialem. To jest zdaje się drill instructor Cytuj
Gość Napisano 24 Marca 2018 Zgłoś Napisano 24 Marca 2018 4 godziny temu, andyopole napisał: Zupełnie nie znam amerykańskiej armii i nawet nie mam kogo zapytac. A tylko zapytać chciałem. Sierżant to ten co drze mordę do żołnierza stojąc twarzą 1 inch do jego twarzy? Na jakichś filmach widzialem. Domyślam się że zapewne mają też inne, równie odpowiedzialne zajęcia. Yep. Ten co krzyczy i ma dziwny kapelusz to Drill Sergeant. Staff Sergeant to 6 stopień kariery zaczynając od rekruta. Żołnierze zawodowi mogą dojść do maksymalnie 9 stopnia. Cytuj
andyopole Napisano 24 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 24 Marca 2018 1 minutę temu, Roelka napisał: Yep. Ten co krzyczy i ma dziwny kapelusz to Drill Sergeant. Staff Sergeant to 6 stopień kariery zaczynając od rekruta. Żołnierze zawodowi mogą dojść do maksymalnie 9 stopnia. Aaaa, czyli Drill Sergeant to 9 stopień? Na tego co ma 6 stopień drą mordę inni? 1 Cytuj
Gość Napisano 24 Marca 2018 Zgłoś Napisano 24 Marca 2018 (edytowane) 11 minut temu, andyopole napisał: Aaaa, czyli Drill Sergeant to 9 stopień? Na tego co ma 6 stopień drą mordę inni? Nie, Drill SGT nie jest właściwie stopniem. Każdy żołnierz który spełnia wymagania (i ma stopień od 4 do 7 bodajze) może iść na specjalne szkolenie i potem przez Max. 3 lata pełnić służbę jako Drill SGT. Na tego co ma 6 stopień zawsze może krzyczeć ten co ma 7. Edytowane 24 Marca 2018 przez Gość Cytuj
andyopole Napisano 24 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 24 Marca 2018 5 minut temu, Roelka napisał: Nie, Drill SGT nie jest właściwie stopniem. Każdy żołnierz który spełnia wymagania (i ma stopień od 4 do 7 bodajze) może iść na specjalne szkolenie i potem przez Max. 3 lata pełnić służbę jako Drill SGT. Na tego co ma 6 stopień zawsze może krzyczeć ten co ma 7. Sorry, trochę podokuczalem. Teraz poważnie. 9 stopień to też jeszcze sierżant? Tylko taki lepszy? Cytuj
Gość Napisano 24 Marca 2018 Zgłoś Napisano 24 Marca 2018 49 minut temu, andyopole napisał: Sorry, trochę podokuczalem. Teraz poważnie. 9 stopień to też jeszcze sierżant? Tylko taki lepszy? Właściwie tak. Wiadomo zwiększają się obowiązki i paychecki. I nie dokuczasz, lubię odpowiadać na takie pytania. Sama musiałam się tego wszystkiego nauczyć. O.o Cytuj
Łukasz90 Napisano 24 Marca 2018 Zgłoś Napisano 24 Marca 2018 Czyli co musi mąż zrobić by dojść dalej niż ten 9 poziom? Zaciekawiło mnie to określenie żołnierz zawodowy to znaczy ,że ochotnicy mogą zajść dalej w całej hierarchii? Co z stopniami nie wiem generalskimi,majora, pułkownika, porucznika itd. ? Cytuj
Gość Napisano 24 Marca 2018 Zgłoś Napisano 24 Marca 2018 (edytowane) 17 minut temu, Łukasz90 napisał: Czyli co musi mąż zrobić by dojść dalej niż ten 9 poziom? Zaciekawiło mnie to określenie żołnierz zawodowy to znaczy ,że ochotnicy mogą zajść dalej w całej hierarchii? Co z stopniami nie wiem generalskimi,majora, pułkownika, porucznika itd. ? Aby awansować musi spełniać wymagania co do doświadczenia, edukacji, treningów, misji etc. Jak uznają że spełnia wymagania to go awansują dalej. W przypadku stopni e1 do e6 awansuje się na podstawie punktów. Generalnie wojsko ma podział na Enlisted, Officers i Warrant Officers. Enlisted to ci zawodowi żołnierze, Officers ci co skończyli szkoły oficerskiej tak samo jak Warrant Officers. To są 3 różne ścieżki kariery i oficerowie mają możliwość osiągnięcia tych najwyższych stopni. Enlisted mogą tylko dojść do E9. No i są jeszcze wojska rezerwy. Tam jest tak że bodajże tylko dwa weekendy w miesiącu pełnią służbę i raz w roku wyjeżdżasz na trening. No i płaca jest dość niska. Za to dalej można mieć benefity jak darmowa edukacja no. Ps. https://www.federalpay.org/military/army/ranks Edytowane 24 Marca 2018 przez Gość Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi