andyopole Napisano 15 Września 2014 Zgłoś Napisano 15 Września 2014 Z automatu nie, musisz wyslac I-90. N-400 na podstawie 5 (lub wiecej) rezydencji jest stosunkowo malo upierdliwe (co prawda trzeba egzamin zdac) wiec moze sie sam zagon... Jakos jasniej? Co tzn. 5 lub wiecej rezydencji? Egzamin to pryszcz. Wprawdzie jestem len ale zdolny wiec stosuje zasade 3Z.
mesio007 Napisano 15 Września 2014 Zgłoś Napisano 15 Września 2014 To znaczy ze musisz byc rezydentem przez przynajmniej 5 lat (badz 3 lata jezeli GC dostales na podstawie malzenstwa z USC). Dokumenty mozna wyslac na 3 miesiace przed tymi 3 czy 5 lat. Oczywiscie jest jeszcze kupa innych wymogow, ale to juz sobie w instrukcjach doczytasz. A egzamin latwy, troche poczytasz i bez problemu zdasz.
andyopole Napisano 15 Września 2014 Zgłoś Napisano 15 Września 2014 To znaczy ze musisz byc rezydentem przez przynajmniej 5 lat (badz 3 lata jezeli GC dostales na podstawie malzenstwa z USC). Dokumenty mozna wyslac na 3 miesiace przed tymi 3 czy 5 lat. Oczywiscie jest jeszcze kupa innych wymogow, ale to juz sobie w instrukcjach doczytasz. A egzamin latwy, troche poczytasz i bez problemu zdasz. heh, myslalem ze trzeba miec 5 kolejnych, dziesiecioletnich rezydencji Jako forumowy matuzalem juz bym nie doczekal. . 5 lat to juz mam, moze sie za to zabiore, w przyszlym roku. Jak mam placic I wypelniac kwity na kolejna GC to juz chyba lepiej ten paszport robic. Nie sa to jakies wielkie koszty ale zawsze lepiej wydac na jakies przyjemniejsze zbytki. Aaaa, macie moze jakis link do tego procesu? edit: juz sobie linka znalazlem
andyopole Napisano 15 Września 2014 Zgłoś Napisano 15 Września 2014 Sorry, jakoś nie dopisalem lat... Ja sobie nie musze dopisywać, mam dość...
KaeR Napisano 15 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 15 Września 2014 To ja z innej beczki. Zalozmy, ze ktos dostal GC w trybie, ktory wymaga 5 lat do USC, np. przez prace, ale potem niestety sie ozenil z Amerykanka... lub Amerykaninem. Czy wtedy moze wystapic o obywatelstwo po 3 latach czy liczy sie wedlug trybu GC?
andyopole Napisano 15 Września 2014 Zgłoś Napisano 15 Września 2014 To ja z innej beczki. Zalozmy, ze ktos dostal GC w trybie, ktory wymaga 5 lat do USC, np. przez prace, ale potem niestety sie ozenil z Amerykanka... lub Amerykaninem. Czy wtedy moze wystapic o obywatelstwo po 3 latach czy liczy sie wedlug trybu GC? Na logikę to ożenek zmienia Twoje statusy, wg mnie wystarczy trzy lata. Ale wiadomo, w Państwach totalitarnych logika nie zawsze ma rację...
kzielu Napisano 15 Września 2014 Zgłoś Napisano 15 Września 2014 Mozesz po 3 latach bez wzgledu na to jak dostales GC - pod warunkiem ze malzonka jest obywatelka przez te cale 3 lata.
sly6 Napisano 16 Września 2014 Zgłoś Napisano 16 Września 2014 Kaer jak malzenstwo bedzie trwac krocej niz 3 lata to czekasz 5 lat
KaeR Napisano 16 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 16 Września 2014 Mozesz po 3 latach bez wzgledu na to jak dostales GC - pod warunkiem ze malzonka jest obywatelka przez te cale 3 lata. Rozumiem, ze chodzi o to, ze jesli ma GC na poczatku to zegar tyka od kiedy ma USC? Kaer jak malzenstwo bedzie trwac krocej niz 3 lata to czekasz 5 lat Krocej niz 3 lata, ale liczac do ktorego momentu? Aplikacji? Zakladajac, ze ktos dostaje GC zaraz po slubie, to w momencie aplikacji po 3 latach i tak malzenstwo trwa 3 lata. Sorry, jest rano a ja jeszcze kawy nie pilem. Przegapilem cos?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.