Skocz do zawartości

Ślub Z Obywatelką Usa A Karalność W Pl

annaz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jestem obywatelka USA ( po rodzicach ) obecnie mieszkajaca w polsce . Wzielam slub z mezczyna ktory byl karany za dokladnie handel narkotykami oczywiscie bylo to juz dawno temu gdy byl glupi i mlody. Jest on obywatelem Polski. Mamy 2 letnia corke i 3 miesiecznego syna, ktorzy automatycznie beda mieli obywatelstwo USA po mnie. Ale do rzeczy, czy moj maz moze miec jakies problemy z wyjazdem do stanow z powodu tego, ze byl w wiezieniu mimo tego, ze jestesmy po slubie? Jakie to moga byc problemy? Obecnie mieszkamy w polsce wszystko bedzie zalatwiane w polsce, ale planujemy nasza przyszlosc w stanach. Bardzo mi zalezyly na odpowiedzi dlatego zalozylam tutaj konto.. Nigdzie nie moge znalesc podobnej sytuacji, a gdy dzwonie do ambasady nikt nie potrafi mi na to pytanie odpowiedziec i daja mi inne numery tel. pod ktore kaza mi sie kontaktowac, a linia jest CIAGLE zajeta.

Napisano

Oczywiście że będziecie mieli problemy i to gigantyczne. Handel narkotykami to dozywotnie inadmissability bez możliwości waivera (o ile dobrze pamiętam). Ślub z obywatelem nic tu nie zmieni ani nie pomoże.

Napisano

Moze byc BARDZO ciezko -- prawdopodobnie nie dostanie nigdy zielonej karty; naogol jedyna szansa w takim przypadku to jezeli on mial mniej niz 18 lat kiedy popelnil to przestepstwo. Nizej poczytasz wiecej na ten temat. To jest absolutnie sprawa dla (dobrego!) prawnika ktory sie dokladnie zna na ten temat.

http://www.alllaw.com/articles/nolo/us-immigration/can-you-get-green-card-have-criminal-record.html

Napisano

Katlia jak sie ma mniej niz 18 lat a przestepstwo nie jest ciezkie to pozostaje poprawczak a nie wiezienie

chyba ze ktos myli poprawczak z wiezieniem.

Byl kiedys dobrze opisywany przypadek chlopaka co mial mniej niz 18 lat,nie byl w poprawczaku-wiezieniu ,dostal kuratora-dozor Policyjnyi nie dostal GC za sprawy z narkotykami ..rozmowa byla w Polsce.

Dziwne tez jest to ze dzwonisz do Ambasady a moze dzwonisz na infolinie aby umowic sie na rozmowe o wize a tam za wiele nie wiedzam

Mozesz napisac do Ambasady e-mail i jako obywatelka dostaniesz odpowiedz :)

to sprawa dla dobrego prawnika jak to dobrze zrobic i pamietaj ze jesli ma zakaz na wjazd na stale to i na turystyczna wize tak samo..kazdy wjazd ma zakaz i kazda wize.

a jak ktos Wam powie ze mozecie isc,ze nic np w zaswiadczeniu o niekaralnosci moze nic nie byc to pamietaj ze za klamstwo to Wy odpowiedziecie a nie ktos inny.a to moze wyjsc teraz,pozniej ...ze wpisana byla nie prawda .

ps dzwonisz do dzialu imigracyjnego a tam jest tak ze ciagle jest zajete :)

Twoj maz ma skarb a nawet moze tego nie wiedziec a moze WIE a jesli wie to ok

Napisano

Katlia jak sie ma mniej niz 18 lat a przestepstwo nie jest ciezkie to pozostaje poprawczak a nie wiezienie

chyba ze ktos myli poprawczak z wiezieniem.

Skąd wiesz że to w Polsce było?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...