pelasia Napisano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2015 Czyli morał z tego, ze lepiej zostać w Polsce jesli sie wolności szuka.
kzielu Napisano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2015 Wielu ludzi nie myśli, że to czym i jakimi ludźmi się otaczamy wpływa na nasze życie. Jeżeli będziemy popadać w paranoję i myśleć, ze potrzebujemy broni aby być bezpiecznym i na dodatek robimy kolejny krok w tym kierunku bo nasza paranoja się powiększa - kupimy ją w innym stanie niż naszym, bo jest ją łatwiej tam dostać to czy na zdrowy rozsądek nie jest to paranoją???? Szczerze mowiac to ja zaczynam troche tak myslec obserwujac osoby z mojego otoczenia kupujace kolejny model, dostajace CCW permit i bedace wg. mojej oceny niezbyt stabilne... Generalnie to jedyny powod zeby miec to zeby tanio skory nie sprzedac jak przyjdzie cos do czego. Poza tym to jezeli chodzi o badania itd to sie absolutnie zgadzam, ale rzeczywistosc jest jaka jest, kwestia 2-giego ammendmentu jest praktycznie nie do ruszenia, zwroc uwage jaki krzyk sie podniosl ja chcieli ograniczyc dostep do assualt rifled po masakrze w Sandy Hook - nie do broni w ogole ale to karabinow ! Generalnie to sobie dalem spokoj i jak sie kiedys uzbroje to jak pisalem wyzej ;-)
jkb Napisano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2015 ktos wspomnial stany wolnosviowe i indiane w tym kontekscie. zapraszam. w ramach wolnosci do jazdy bez kasku dostaniesz do tego zakaz sprzedazy alkoholu w niedziele. wolnosc, c'nie? No zakaz sprzedazy alkoholu w niedziele to niestety porazka. Ja przytoczylem Indiane tylko dlatego, ze ktos wczesniej wspomnial o koniecznosci posiadania kasku.
Dejmos Napisano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2015 ktos wspomnial stany wolnosviowe i indiane w tym kontekscie. zapraszam. w ramach wolnosci do jazdy bez kasku dostaniesz do tego zakaz sprzedazy alkoholu w niedziele. wolnosc, c'nie? Skrajne przypadki to gdy np po jednej stronie ulicy mozna kupic, a po drugiej juz nie bo to inne county:)
andyopole Napisano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2015 Może wykorzystując ten wątek podajcie jakieś dziwne przepisy prawa które obowiązują w waszych stanach. W Oregonie na ten przykład nie można mieć w samochodzie odpieczetowanej butelki alkoholu. Nieważne że wszyscy w samochodzie trzeźwi jak niemowlęta.
andyopole Napisano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2015 Eeee, poszedles na latwizne. Jestem pewien ze jest więcej i jeszcze głupszych niż te.
Paulina_89 Napisano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2015 Eeee, poszedles na latwizne. Jestem pewien ze jest więcej i jeszcze głupszych niż te. Polnocna Karolina: Podczas gry w bingo nie wolno serwować alkoholu. Posiadacze nielegalnych substancji są zobowiązani zapłacić za nie podatek. Nie wolno fałszować podczas śpiewania. Zabrania się wykorzystywania słoni do orania pola pod uprawę bawełny. Pary zatrzymujące się na noc w hotelu muszą spać w pokoju z dwoma łóżkami oddalonymi od siebie o dwie stopy (ok. 61 cm). wiekszosc z tego to i tak pewnie martwe prawo
Sweet Napisano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2015 Polnocna Karolina: Podczas gry w bingo nie wolno serwować alkoholu. Posiadacze nielegalnych substancji są zobowiązani zapłacić za nie podatek. Nie wolno fałszować podczas śpiewania. Zabrania się wykorzystywania słoni do orania pola pod uprawę bawełny. Pary zatrzymujące się na noc w hotelu muszą spać w pokoju z dwoma łóżkami oddalonymi od siebie o dwie stopy (ok. 61 cm). wiekszosc z tego to i tak pewnie martwe prawo Ciekawe czy policjanci sa przeszkoleni muzycznie by oceniac kto falszuje a kto nie przy wystawianiu mandatu ha ha i co robia wprzypadku jak ktos falszuje ale jest swiecie przekonany ze spiewa doskonale:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.