zielonywkarty Napisano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2015 ok super. bo wlasnie troche mnie to zmylilo ze sie czeka na przywozke badan z laboratowium a to pewnie w tym samym budynku
ilon Napisano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2015 No ale poza badaniami musisz sie tez umowic na wizyte u lekarza. W ten sam, albo inny dzien, zalezy jak pasuje.
zielonywkarty Napisano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2015 tak tak. dzwonilem do nich juz 2 razy ale jeszcze nie maja grafiku tej lekarki na pozny styczen
glimi Napisano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2015 jak ktos chce miec wizyte w tym samym dniu to musi doplacic 50zl za dowoz tam i z powrotem bo nie robia badania krwi na miejscu
ilon Napisano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2015 Troche zrozumialam Twojego posta jakby to mnie mieli wozic w te i spowrotem, a nie krew i wyniki. XD
adrek1111 Napisano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2015 My już po.Szybko, łatwo, przyjemnie. Zgodnie z tym co opisywali poprzednicy nie było problemów. W okienku nr 13 oddaliśmy po 2 zdjęcia (podpisane), paszporty, akty zupełne urodzenia, akty małżeństwa, zaświadczenia o niekaralności, badania od dr Gaiera i najwyższy dyplom studiów żony.Miałem przygotowany AOS, akt notarialny posiadania nieruchomości etc. Nie było wymagane.Rozmowa z konsulem miała miejsce przed okienkiem nr 12. Jedyne zaskoczenie, że mój syn, skończone 14 lat, też musiaał złożyć przysięgę przed konsulem. Córka 5 lat bawiła się w kąciku zabaw, jej obecność nie była konieczna.Konsul zadał 2 pytania: Gdzie i kiedy?Dobra rada w sprawie opłat za wizy, jeżeli możeccie to płaćcie złotówkami. Ja swoje kupiłem dzzień wcześniej w kantorze, część z nich była lekko popisana, kasjerka sporo ssię nagadała, że ich nie przyjmie.Wizyta w ambasadzie od 8.00 do 9.30. O 10 byliśmy już w domu.
SMA Napisano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2015 My już po. Szybko, łatwo, przyjemnie. Zgodnie z tym co opisywali poprzednicy nie było problemów. W okienku nr 13 oddaliśmy po 2 zdjęcia (podpisane), paszporty, akty zupełne urodzenia, akty małżeństwa, zaświadczenia o niekaralności, badania od dr Gaiera i najwyższy dyplom studiów żony. Miałem przygotowany AOS, akt notarialny posiadania nieruchomości etc. Nie było wymagane. Rozmowa z konsulem miała miejsce przed okienkiem nr 12. Jedyne zaskoczenie, że mój syn, skończone 14 lat, też musiaał złożyć przysięgę przed konsulem. Córka 5 lat bawiła się w kąciku zabaw, jej obecność nie była konieczna. Konsul zadał 2 pytania: Gdzie i kiedy? Dobra rada w sprawie opłat za wizy, jeżeli możeccie to płaćcie złotówkami. Ja swoje kupiłem dzzień wcześniej w kantorze, część z nich była lekko popisana, kasjerka sporo ssię nagadała, że ich nie przyjmie. Wizyta w ambasadzie od 8.00 do 9.30. O 10 byliśmy już w domu. Ile dni przed rozmową robiliście badania dzieciom? Chodzi oczywiście o testy IGRA. Na zdjęciach oprócz imienia i nazwiska trzeba coś jeszcze dopisać np. data urodzenia?
adrek1111 Napisano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2015 Ile dni przed rozmową robiliście badania dzieciom? Chodzi oczywiście o testy IGRA. Na zdjęciach oprócz imienia i nazwiska trzeba coś jeszcze dopisać np. data urodzenia? Badania w Wilanowie robiliśmy 18 listopada. Odczyt 20 listopada. Na zdjęciach tylko imię i nazwisko.
anka103 Napisano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2015 Witajcie, Przekroczyliśmy granice stanów juz 2 tygodnie temu, kilka dni temu przyszły nasze numery Social Security. Ale zielonych kart nie ma dalej. Jak myślicie trzeba cos z tym robić czy jeszcze trochę poczekać?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.