aesculap Napisano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2015 No to Katarzyna chyba jednak nie jedzie...
glimi Napisano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2015 Kasiu do Ciebie to chyba nawet zaproszenie na rozmowe nie dojdzie
Joanna30 Napisano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2015 Niestety, jako osoba wylosowana, nie spełniasz minimalnych wymagań do otrzymania wizy imigracyjnej, jak i również nie spełniałaś minimalnych wymagań do udziału w loterii.
daisy1 Napisano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2015 Wyprowadźcie mnie z błędu, jeśli się mylę, ale czy Katarzyna nie może się ubiegac o wizę jeśli ma przepracowane minimum dwa lata w ciągu ostatnich pięciu lat w jednym z preferowanych zawodów? Od 2010 roku prowadzę własną działaność gospodarczą, mam dochody, wszystko się kręci i tak dalej... Ale czy to wystarcza aby dostać wizę? Czy w ogóle zwracają uwagę na męża czy tylko na osobę wylosowaną? Bo zapłacę kupę kasy przed rozmową za całą rodzinkę i wyjdę z kwitkiem Jeżeli od 5 lat prowadzi firmę, to może profil będzie pasował do wymogów?
Joanna30 Napisano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2015 Prowadzenie firmy raczej nie podpada po minimalne wymagania. Zawody kwalifikujące do loterii można znaleźć tutaj: http://www.onetonline.org/ Muszą być w Job Zone 4 or 5, classified in a Specific Vocational Preparation (SVP) rating of 7.0 or higher.
Katarzyna_jedzie_do_USA Napisano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2015 Ok, dlatego napisałam zapytanie. Rozumiem że mąż w ogóle nie jest brany pod uwagę? Wyczytałam że albo wyższe wykształcenie albo minimum 2 lata doświadczenia. No to mam 5,5 lat doświadczenia własnej firmy i jeszcze kilka lat pracowałam u kogoś.
gosc333 Napisano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2015 Rozumiem że mąż w ogóle nie jest brany pod uwagę? Nie jest. Tylko osoba ktora zostala wylosowana jest brana pod uwage.
Joanna30 Napisano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2015 Wyczytałam że albo wyższe wykształcenie albo minimum 2 lata doświadczenia. No to mam 5,5 lat doświadczenia własnej firmy i jeszcze kilka lat pracowałam u kogoś. Minimum 2 lata doświadczenia w odpowiednim zawodzie. Nie wystarczy 2 lata doświadczczenia w czymkolwiek. W jakim zawodzie masz to doświadczenie?
sly6 Napisano 13 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2015 To ze życie bylo jakie bylo to racja Za od wczesnych lat 90 tych możesz sama nadal się szkolić.uczyc
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.