mifok Napisano 16 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2015 Hej, Nie udzielam się tutaj często, ale pokątnie czytuję forum od wielu lat. W ostatnim miesiącu naszło mnie na napisanie serii artykułów o moim dzieciństwie w Polsce, przygodach imigracyjnych w USA, i o rozmaitych kontrastach, które rzuciły mi się w oczy po wielu latach życia na obu kontynentach. Oczywiście podobnych wpisów na sieci nie brakuje, ale starałem się wyjść poza szablon - i pomyślałem, że komuś ta seria może się spodobać albo przydać przy snuciu planów życiowych :-) Link do spisu treści (najlepiej czytać chronologicznie): http://lcamtuf.blogspot.com/2015/07/poland-and-united-states-wrapping-up.html Oczywiście takie notatki są siłą rzeczy bardzo subiektywne i doświadczenia innych ludzi potrafią być bardzo różne, co zauważyłem zarówno na forum, jak i w rozmowach z innymi Polakami i z imigrantami z innych krajów. Tak czy tak... :-)
mifok Napisano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Napisano 16 Lipca 2015 blog w j.angielskim Zawsze mogę przetłumaczyć, ale na razie nie wiem, czy warto ;-)
bright Napisano 16 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2015 Zawsze mogę przetłumaczyć, ale na razie nie wiem, czy warto ;-) Gwarantuję Ci, że więcej osób na tym forum posługuje się lepiej j. polskim niż angielskim.
KaeR Napisano 16 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2015 Gwarantuję Ci, że więcej osób na tym forum posługuje się lepiej j. polskim niż angielskim. Zaskoczony byłbym gdyby było inaczej. Zawsze rodzimym językiem posługujemy się lepiej.
rzecze1 Napisano 16 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2015 Ciekawe, i bardzo dobrze napisane. Dzięki!
andyopole Napisano 16 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2015 blog w j.angielskim On jest glownie dla mieszkancow USA zeby wiedzieli co ich czeka po przyjezdzie do tego kraju.
kzielu Napisano 16 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2015 Doskonale napisane i od ręki widać że autor faktycznie poznał Amerykę a nie głosi "prawdy" na jej temat po miesiącu od przyjazdu. Subiektywne ale bardzo wyrażone i że wszystkim co przeczytalem (nie mialem czasu przeczytać wszystkiego) prawie całkowicie się zgadzam.
jkb Napisano 18 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2015 W wolnej chwili chetnie przeczytam Swoja droga widze, ze coredump nadal po tylu latach smiga
mifok Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2015 No dobra, to przetłumaczyłem pierwszy wpis: http://lcamtuf.coredump.cx/pl_us/ Ciągnąć to dalej?;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.