Skocz do zawartości

Dv-2017

Morav

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A nie ma wątpliwości ze Amerykanska albo zachodnio europejska biedota zyje na poziomie wyzszym niz nasza klasa średnia.

O Jezusie...Hit tego forum, jak dla mnie!!!

Nie dość, że Kolega ma fobie na kraj swoich marzeń ;), to jeszcze TAKIE ma pojęcie o życiu i świecie.

Chylę czoła.

• Odpowiedzi 360
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

@Big - błagam naucz się znaczenia słów jakie używasz, bo to kolejny raz piszesz o fobii w zdecydowanie błędnym znaczeniu:

fobia to paniczny, paraliżujący często, strach przed czymś.

Nie sądzę aby pacio177 panicznie bał się Ameryki, wynosząc z jego wpisów.

Na punkcie czegoś (np danego kraju, teorii itp) można mieć obsesję.

Co do zdjęcia - nie wiem czy to zaważy na ewentualnych problemach przy uzyskaniu wizy w razie wylosowania. Zawsze robię nowe zdjęcie, bo nie widzę w tym żadnego problemu - koszt niewielki (w Warszawie to 16 złotych za zdjęcie w formacie cyfrowym lub 18 za 4 zdjęcia drukowane) a przynajmniej nie mam się nad czym zastanawiać ;)

Napisano

Jest wiele osób cierpiących na amerykofobie ( ja równiez do nich nalezę). (...) ja od dziecka jestem zakochany w Ameryce , byłem we wspołczesnej ameryce 3 lata temu i ja kocham ten kraj , mimo ze nie jest tam tak kolorowo. Kocham styl zycia jaki tam panuje i wiem ze tam czułbym sie jak ryba w wodzie.

@Big - błagam naucz się znaczenia słów jakie używasz, bo to kolejny raz piszesz o fobii w zdecydowanie błędnym znaczeniu:

fobia to paniczny, paraliżujący często, strach przed czymś.

Nie sądzę aby pacio177 panicznie bał się Ameryki, wynosząc z jego wpisów.

Na punkcie czegoś (np danego kraju, teorii itp) można mieć obsesję.

Dragony, moze najpierw Ty nauczysz sie czytac ze zrozumieniem?

I to nie takim, wynikajacym ze skladania literek, a wynikajacym z kontekstu?

Koles pisze takie bzdury, ze "urywa glowe", a Ty masz cos mnie do powiedzenia?

LITOSCI.

I nie wiem jaki "kolejny raz", bo jesli ktos tutaj moze kogos poprawiac, to na pewno nie Ty mnie.

Wiec "blagam", znaj swoje miejsce.

Napisano

Ok, ok pomyliłam ludzi - ten pierwszy raz to właśnie pisał pacio77 używając błędnie słowa "amerykanofobia"

Natomiast użycie przez Ciebie słowa "fobia" w kontekście bez odnośnika do postu pacio77, a tym samym nie mogąc domyśleć się że użyłeś tego słowa specjalnie, można odnieść wrażenie, że nie bardzo wiesz jakich słów używasz ;)

Z tym odnośnikiem rozumiem, że było to zamierzone użycie słowa fobia.

Co do tego co pisze pacio77 - wiele osób wypisuje znacznie większe bzdury... to tylko bzdury umiarkowane ;)

Napisano

Mam śmieszne z pozoru pytanie: czy załączone zdjęcie może mieć wpływ na odrzucenie już wylosowanej aplikacji?

Chodzi o to, że przez 4 lata zawsze załączałem to samo zdjęcie, mimo iż instrukcja mówi wyraźnie, jakie zdjęcie to ma być.

Nigdy nie myślałem o czymś takim, ale brak sukcesów w losowaniu spowodował, że przyszło mnie do głowy coś takiego śmiesznego ;)

Odpowiadałem już komuś więc i ciebie uspokoję.

Jestem z DV-2015 i moje szczęśliwe losowanie to było 3 rok z rzędu z tym samym zdjęciem, oczywiście pstryknięte w domciu jakimś prostym cyfrakiem.

I udało się i wizy były przyznane.

falcon

Napisano

Dragony,

I nie wiem jaki "kolejny raz", bo jesli ktos tutaj moze kogos poprawiac, to na pewno nie Ty mnie.

Wiec "blagam", znaj swoje miejsce.

A co ty jakaś kura złote jaja znosząca?

Tekst o swoim miejscu mnie po prostu rozwalił.

Napisano

Mam śmieszne z pozoru pytanie: czy załączone zdjęcie może mieć wpływ na odrzucenie już wylosowanej aplikacji?

Chodzi o to, że przez 4 lata zawsze załączałem to samo zdjęcie, mimo iż instrukcja mówi wyraźnie, jakie zdjęcie to ma być.

Nigdy nie myślałem o czymś takim, ale brak sukcesów w losowaniu spowodował, że przyszło mnie do głowy coś takiego śmiesznego ;)

Nie ma.

Napisano

A co ty jakaś kura złote jaja znosząca?

Tekst o swoim miejscu mnie po prostu rozwalił.

A mnie o kurze - widzisz jakis zwiazek? LOL.

Napisano

Big pisałem już to wcześniej - wystarczy wykasować ze zdjęcia "exify" zapisać i masz stare jako nowe, bez danych czym i kiedy pierwotnie zostało zrobione.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...