Skocz do zawartości

Dv-2017

Morav

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 360
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ja jestem z ubiegłorocznej loterii i za 4 razem udalo sie zobaczyć, że jestem wylosowana, także życzę powodzenia i moze do zobaczenia za wielką wodą.Trzymam kciuki

Napisano

maksymalnie rok najczęściej do 9 miesiecy. Masz 6 miesięcy na wyjazd od otrzymania zezwolenia i to od ciebie zależy ile ten czas wyniesie.

6 miesiecy czas wyjazdu ale nie od decyzji tylko od badan lekarskich bo sa wazne 6 miesiecy. Dlatego najczesniej badania sie robi zaraz przed rozmowa w ambasadzie(aczkolwiek trzeba to zrobic z glowa)

Jezeli chodzi o czas prodecury itd to zalezy jak szybko wyslecie DS'a i jaki numer CN przy wylosowaniu dostaniecie

:)

Napisano

Cześć ponownie. To już jutro :) Ale u nas to pierwszy raz więc marne szanse. Raczej nie nastawiam się na powodzenie choć kto wie ;-) W międzyczasie co kilka miesięcy służbowo latam w różne miejsca w USA i tylko robię sobie smaka.... powodzenia, oby jak najwięcej forumowiczów jutro miało powód do radości!

Napisano

moze jakis mily czlowiek powiedziec orientacyjnie ile w najlepszym i najgorszym wypadku trwaja wszystkie procedury od momentu wylosowania do wylotu?

mozesz na rozmowe czekac od 6 miesiecy od 1.5 roku albo i nawet wcale jej sie nie doczekac.

Napisano

.... powodzenia, oby jak najwięcej forumowiczów jutro miało powód do radości!

wczesniej czy pozniej tutaj przypelzna zwyciezcy zielonego kartonika. ja wczesniej za czasow workow tu zagladalem a potem po zielonej karcie

Napisano

Cześć ponownie. To już jutro :) Ale u nas to pierwszy raz więc marne szanse. Raczej nie nastawiam się na powodzenie choć kto wie ;-) W międzyczasie co kilka miesięcy służbowo latam w różne miejsca w USA i tylko robię sobie smaka.... powodzenia, oby jak najwięcej forumowiczów jutro miało powód do radości!

Tak fajnie jest?

Napisano

Cześć ponownie. To już jutro :) Ale u nas to pierwszy raz więc marne szanse.

Czy pierwszy czy 10-ty raz, to nie ma wplywu na szanse. Czasem te szanse sa wieksze lub mniejsze z uwagi na ilosc aplikantow, ale myslenie za sie uda za n-tym razem, bo sie nie udalo do tej pory nie jest poprawne. Wyrzucenie orla 10 razy z rzedu nie oznacza, ze szanse na wyrzucenie reszki rosna. Sa wciaz takie same - 50%. Kasyna sa zbudowane na tym mylnym pojeciu prawdopodobienstwa.

Napisano

Czy pierwszy czy 10-ty raz, to nie ma wplywu na szanse. Czasem te szanse sa wieksze lub mniejsze z uwagi na ilosc aplikantow, ale myslenie za sie uda za n-tym razem, bo sie nie udalo do tej pory nie jest poprawne. Wyrzucenie orla 10 razy z rzedu nie oznacza, ze szanse na wyrzucenie reszki rosna. Sa wciaz takie same - 50%. Kasyna sa zbudowane na tym mylnym pojeciu prawdopodobienstwa.

Owszem, sa to zdarzenia niezalezne. Niemniej jednak szansa, ze w pieciu rzutach wypadnie minimum jedna reszka wynosza blisko 97% ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...