gosia_a Napisano 2 Maja 2016 Zgłoś Napisano 2 Maja 2016 Ja jestem z ubiegłorocznej loterii i za 4 razem udalo sie zobaczyć, że jestem wylosowana, także życzę powodzenia i moze do zobaczenia za wielką wodą.Trzymam kciuki
szaman Napisano 2 Maja 2016 Zgłoś Napisano 2 Maja 2016 maksymalnie rok najczęściej do 9 miesiecy. Masz 6 miesięcy na wyjazd od otrzymania zezwolenia i to od ciebie zależy ile ten czas wyniesie. 6 miesiecy czas wyjazdu ale nie od decyzji tylko od badan lekarskich bo sa wazne 6 miesiecy. Dlatego najczesniej badania sie robi zaraz przed rozmowa w ambasadzie(aczkolwiek trzeba to zrobic z glowa) Jezeli chodzi o czas prodecury itd to zalezy jak szybko wyslecie DS'a i jaki numer CN przy wylosowaniu dostaniecie
picasso Napisano 2 Maja 2016 Zgłoś Napisano 2 Maja 2016 Ja tam mam od kilku lat takiego pecha we wszystkim i ze wszystkim, że nawet nie zakładam możliwości wygranej hehehe
cassiopeia Napisano 2 Maja 2016 Zgłoś Napisano 2 Maja 2016 Cześć ponownie. To już jutro Ale u nas to pierwszy raz więc marne szanse. Raczej nie nastawiam się na powodzenie choć kto wie ;-) W międzyczasie co kilka miesięcy służbowo latam w różne miejsca w USA i tylko robię sobie smaka.... powodzenia, oby jak najwięcej forumowiczów jutro miało powód do radości!
glimi Napisano 2 Maja 2016 Zgłoś Napisano 2 Maja 2016 moze jakis mily czlowiek powiedziec orientacyjnie ile w najlepszym i najgorszym wypadku trwaja wszystkie procedury od momentu wylosowania do wylotu? mozesz na rozmowe czekac od 6 miesiecy od 1.5 roku albo i nawet wcale jej sie nie doczekac.
zielonywkarty Napisano 2 Maja 2016 Zgłoś Napisano 2 Maja 2016 .... powodzenia, oby jak najwięcej forumowiczów jutro miało powód do radości! wczesniej czy pozniej tutaj przypelzna zwyciezcy zielonego kartonika. ja wczesniej za czasow workow tu zagladalem a potem po zielonej karcie
picasso Napisano 2 Maja 2016 Zgłoś Napisano 2 Maja 2016 Cześć ponownie. To już jutro Ale u nas to pierwszy raz więc marne szanse. Raczej nie nastawiam się na powodzenie choć kto wie ;-) W międzyczasie co kilka miesięcy służbowo latam w różne miejsca w USA i tylko robię sobie smaka.... powodzenia, oby jak najwięcej forumowiczów jutro miało powód do radości! Tak fajnie jest?
KaeR Napisano 2 Maja 2016 Zgłoś Napisano 2 Maja 2016 Cześć ponownie. To już jutro Ale u nas to pierwszy raz więc marne szanse. Czy pierwszy czy 10-ty raz, to nie ma wplywu na szanse. Czasem te szanse sa wieksze lub mniejsze z uwagi na ilosc aplikantow, ale myslenie za sie uda za n-tym razem, bo sie nie udalo do tej pory nie jest poprawne. Wyrzucenie orla 10 razy z rzedu nie oznacza, ze szanse na wyrzucenie reszki rosna. Sa wciaz takie same - 50%. Kasyna sa zbudowane na tym mylnym pojeciu prawdopodobienstwa.
jkb Napisano 2 Maja 2016 Zgłoś Napisano 2 Maja 2016 Czy pierwszy czy 10-ty raz, to nie ma wplywu na szanse. Czasem te szanse sa wieksze lub mniejsze z uwagi na ilosc aplikantow, ale myslenie za sie uda za n-tym razem, bo sie nie udalo do tej pory nie jest poprawne. Wyrzucenie orla 10 razy z rzedu nie oznacza, ze szanse na wyrzucenie reszki rosna. Sa wciaz takie same - 50%. Kasyna sa zbudowane na tym mylnym pojeciu prawdopodobienstwa. Owszem, sa to zdarzenia niezalezne. Niemniej jednak szansa, ze w pieciu rzutach wypadnie minimum jedna reszka wynosza blisko 97% ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.