Skocz do zawartości

Boję Się Pytanie O Rodzinę W Usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcę po raz pierwszy aplikować o wizę turystyczną ale boję się pytania o rodzinę w USA.

Chodzi o to, że mam tam kuzynkę, która siedzi tam już od 2000 roku nielegalnie, nie mam z nią prawie żadnego kontaktu ale obawiam się co odpowiedzieć na pytanie czy mam już tam kogoś.

Takie pytanie zapewne padnie i co wtedy? Jak odpowiem prawdę to może to mieć wpływ na decyzję czy dostanę wizę. Z drugiej strony pytanie czy oni mają tak stare dane w komputerze jeszcze przed 11 września? Jeśli nie mają i ja ich poinformuję o tej kuzynce to ją wkopię i mogą się nią zainteresować. Nie zamierzam do niej lecieć a jedynie z dziewczyną zwiedzić jakieś parki narodowe

Co Wy byście zrobili na moim miejscu?

Napisano

Nie patrzyłem bo czytałem tutaj wątek "wasze rozmowy..." i widziałem, że takie pytanie się pojawia. Sądziłem, że to nie ma znaczenia bo rodzina to rodzina. To o jakie pokrewieństwo chodzi o które mogą zapytać?

Napisano

Pytają tylko o najbliższa rodzine. Ciotki, kuzynki itp sie nie liczą, każdy z nas ma jakiegoś tam wujka czy ciotkę w USA. Jak padnie pytanie czy masz kogoś z rodziny to odpowiedz nie. Kuzynka z która nie masz kontaktu sie nie liczy.

Napisano

A nie ma we wniosku takiego czegos, ze pierwsze pytanie jest o najblizsza rodzine, gdzie po zaznaczeniu opcji, ze najblizsza rodzina jest w USA trzeba wpisac jej dane i status, a drugie pytanie czy ma sie jakichkolwiek krewnych/dalsza rodzine, bez wpisywania danych? Nie jestem pewna na stowke, ale cos mi swita, mozliwe ze sie myle.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...