Damianq Napisano 14 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 Witam, Mam zamiar wybrać się z narzeczoną na pół roku do USA w celach turystycznych. Oczywiście pół roku pod warunkiem dostania wizy na 6 miesięcy. Okres: połowa marca - połowa września. Stwierdziliśmy, że warto by zapobiegawczo wykupić jakieś ubezpieczenie. Zwracam się z pytanie do Was. Wykupował ktoś z Was takie ubezpieczanie? Jaką firmę wybrać? Jaki pakiet? Powiem szczerze, że dopiero w tym tygodniu chce odwiedzić placówki ubezpieczycieli i rozeznać się w temacie jednak wcześniej może ktoś wyrazi swoją opinie na ten temat. Pozdrawiam
Joanna30 Napisano 14 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 https://www.polisaturystyczna.pl/porownaj/
ilon Napisano 14 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 Moja rodzina wykupywala ubezpieczenie z AIG - Travel Guard, za posrednictwem esky, jak rezerwowali bilety lotnicze. Za pol roku pewnie troche zaplacisz, ale jak mozesz sobie pozwolic na polroczne wakacje w Ameryce to nie powinno byc problemu. ;>
sly6 Napisano 14 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 Sa dodatki do takich ubezpieczeń jak np sporty.praca
Lx13 Napisano 14 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 Pół roku turystycznie z Rzeszowa, he he he. A na immigration siedzą idioci. Powodzenia.
Damianq Napisano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 @Lx13 Dziękuje za obszerną wypowiedź. Specjalnie nie napisałem nic o sobie bo byłem ciekawy ile czasu potrwa aż znajdzie się ktoś tak uprzejmy i wścibski. Jak Ci żal dupę ściska z ciekawości to wystarczy zapytać. Dla Twojej wiadomości oboje z narzeczoną mamy polowe rodziny w USA, latamy już od 4 lat na całe wakacje (3 miesiące) co roku. W zeszłym roku nie byliśmy bo to był ostatni rok studiów i chcieliśmy spokojnie zaliczyć obrony. Teraz gdy, się z tym uporaliśmy mamy w planach wybrać się po raz ostatni zanim zaczniemy normalne dorosłe życie. Mamy ku temu warunki bo rodzina jest duża i mieszkać też jest gdzie. W portfel Ci nie zaglądam więc nie interesuj się moim. A co do 6 miesięcy, przez 4 lata za każdym razem zarówno ja i moja narzeczona mieliśmy wbite 6 miesięcy, ale wracaliśmy po 3, teraz mamy zamiar zostać 6 jeśli tyle nam wbiją. Osobom, które udzieliły rzeczowych informacji bardzo dziękuje. Jeśli ktoś ma coś jeszcze do dodania chętnie poczytam.
Lx13 Napisano 14 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 Jaki żal i jaka dupę? Skąd te wnioski? A skoro taki oblatany jestes to skąd takie proste pytanie? Widzisz mistrzu, kupy sie to nie trzyma. Leć na 6 miesięcy wakacji, tylko lamentuj potem ze cie nie chcą kolejny raz wpuścić. Fotka rodzinna na ścianę jest zalecana
Damianq Napisano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 Wnioski wyciągnąłem z Twojego ironicznego posta. To, że ktoś leci na 6 miesięcy i jest z Rzeszowa to oznacza coś złego? Mam do tego warunki i mogę z tego korzystać więc dlaczego nie? Rozumiem, że większości na tym forum pobyt w Stanach dłuższy niż tydzień czy dwa jest czymś nadzwyczajnym, ale szufladkowanie ludzi i wrzucanie ich do jednego wora z imigrantami bez papierów jest delikatnie mówiąc niestosowne. Posty pokroju Twojego nie wnoszą nic do tematu, a pisząc je w celu szufladkowania ludzi masz z tego satysfakcje czy jak? Nie wiem... Może jesteś prawilnym imigrantem z "grin kard" lub obywatelem i brzydzisz się nielegalnymi bo miałeś kiedyś szczęście w życiu i losowaniu lub siedzisz w Polsce, nie mając warunków na dłuższy pobyt w USA i porostu zazdrościsz. Nie interesuje mnie to, ale nie oceniaj książki po okładce. W Twojej opinii proste pytanie nie trzyma się kupy bo przy naszych wcześniejszych wyjazdach nie zastanawialiśmy się nigdy nad ubezpieczeniem. Przypadek dziewczyny kuzyna, która była ostatnio u niego na święta dał nam do myślenia. Dziewczyna się czymś zatruła i wylądowała na obserwacji. Co było dalej pewnie możesz się domyśleć. Ubezpieczenia nie miała. Nam się udało kilka razy, ale teraz w zamiarach mamy dłuższy pobyt więc głupi ból zęba może być problemem. To, że ktoś pozwala mi u siebie mieszkać za friko nie znaczy, że będzie mi płacił za leczenie. Stać nas na wyjazd i swoje potrzeby, miski też mi tam nikt nie odmówi więc tak jak pisałem mam warunki to korzystam. PS. Nie twierdze, że mnie wpuszczą bo wiem jak jest. Ale z drugiej strony skoro nie złamałem prawa i nikt mi tego nie udowodnił to na jakiej podstawie mają mnie nie wpuścić? Bo byłem już 4 razy? Żaden argument,
Lx13 Napisano 14 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 Nie rozumiem po co te nerwy i epitety. Niczego ci nie zazdroszczę, ja wręcz zawsze ludziom kibicuje i staram sie pomoc dając dobra radę. W moim poście - ironicznym - także jest ona zawarta. Oczywiście ze cie wposzcza, na 99% nikt cie nawet nie spyta o długość pobytu. Dostaniesz 6 miesięcy jak 99.99% wszystkich wjeżdżających. Schody sie zaczną przy kolejnym wjeździe. Będziesz musiał wyjaśnić ze ciebie stać i rodzine stać na to żebyś siedział sobie z narzeczona 6 miesięcy na tarasie i pachniał. Ja wiem ze sie da, problem ze większość imigracyjnych z założenia tego nie kupi. Nawet jesli to prawda. Powtarzam, nie ten wjazd bedzie problemem ale każdy następny. A ubezpieczenie to mądre posunięcie.
pelasia Napisano 14 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2016 Przecież napisał, ze wybierają sie ostatni raz " zanim zaczną normalne dorosłe zycie ". Juz przestańcie sie o klocki kłócić.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.