sly6 Napisano 27 Marca 2016 Zgłoś Napisano 27 Marca 2016 Jest takie coś możliwe.musisz mieć napisane w entres literę M.
Lx13 Napisano 27 Marca 2016 Zgłoś Napisano 27 Marca 2016 Ja widze to tak: facet leci do USA w "odwiedziny". Po miesiącu wraca do polski na ślub kolegi a potem znowu myk to USA - kontynuacja odwiedzin. Obawiam sie ze na lotnisku mogą tego nie "kupić", tzn odwiedzin Kolego, posłuchaj. Nie ma ograniczeń w ruchu miedzy USA a Europa. Mozesz latać ile chcesz i kiedy chcesz. Problemem moze byc udowodnienie na granicy ze nie jestes nielegalnym imigrantem lub nie starasz sie uzyskać pobytu w sposób "wątpliwy" tzw nie ujęty we właściwej procedurze.
adrian14_03 Napisano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2016 Witam mam dwa pytania odnośnie swojego wyjazdu w czerwcu do LA -Kiedy dostawałem 5 lutego wizę miałem szkołę i studia.Dziś sytuacja zmieniła się diametralnie zwolniłem się nie dawno bo po powrocie mam już załatwioną inną prace a w starej chciałem wykorzystać urlop a ze studiów zrezygnowałem.Mój wyjazd jest nadal tylko i wyłącznie turystyczny ale jak się to ma do gościa od emigracji na lotniku.Czy nadal jestem sprawdzany po kątem tego co robię w Polsce czy to tylko rutynowa rozmowa przed wjazdem do USA? -czy mogę się posługiwać swoim tel w USA dzwonić do polski i na terenie stanów?czy kupuje się tam kartę typu co w europie np.Lebare
Joanna30 Napisano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2016 1. Jeśli Twój cel się nie zmienił, to nie masz się czym przejmować. 2. Na 99% twój telefon będzie działał w USA.
Lx13 Napisano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2016 Muszę zmienić posta. Praca ani szkoła nie jest wymogiem. Ważne żebyś wrócił na czas i był prawdziwym turysta.
aniala Napisano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2016 Jednak warto się dowiedzieć o roaming, ja o tym nie pomyślałam i nie miałam wcale zasięgu. A więc ani nie mogłam nigdzie dzwonić, ani nikt nie mógł dzwonić do mnie.
andyopole Napisano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2016 W USA tak bywa ze nawet w miastach komorki slabo lapia signal, taki to juz kraj. Poza miastami to juz calkiem porazka. Kiedys bylem na grzybach nad Pacyfikiem i tam zadzwonila moja komorka, mialem telefon z Polski akurat. Sam sie zdziwilem ze zlapalem signal.
mathew75 Napisano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2016 Sprawdź też sobie, czy Twój telefon pracuje w paśmie 1900 MHz. Prawie wszystkie pracują (choć w Polsce standardem jest 900MHz i 1800MHz) w tym paśmie choć dawniej mógł być z tym kłopot. W USA, technologia GSM używa dwóch częstotliwości : 850MHz i 1900MHz.
glimi Napisano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2016 Dzisiejsze telefony sa pelno zakresowe w GSM.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.