Skocz do zawartości

Wjazd Do Usa - Wiza B2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No wlasnie, ja mam US paszport, wiec odczucia mam, ze to troche bez sensu. Tym bardziej, ze przechodze przez bramke,urzednika i gdzies tam dalej po drodze stoi koles i zabiera te wydruki kioskowe. Nawet nie wiem czy na nie zerknal. W kolejce nadal musze swoje wystac :P No ale jest jak jest :)

• Odpowiedzi 26
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Andy... Please...

A co do kiosków. Bo to działa tak ze albo kiosk wypluwa kartkę ze "ok to go" albo z takim dużym X. Duży X oznacza serie pytań dodatkowych, właśnie od tego oficera. Działa to podobnie w przypadku obywateli, rezydentów i turystów z esta. Jedynie seria pytań dodatkowych jest rożna.

Napisano

Andy... Please...

A co do kiosków. Bo to działa tak ze albo kiosk wypluwa kartkę ze "ok to go" albo z takim dużym X. Duży X oznacza serie pytań dodatkowych, właśnie od tego oficera. Działa to podobnie w przypadku obywateli, rezydentów i turystów z esta. Jedynie seria pytań dodatkowych jest rożna.

Jest dokładnie tak jak piszesz. "Visitors" (jak i Ci pierwszy raz wjezdzający przez ESTA) nie mogą korzystac z kiosków. Są one jednak ogromnym ułatwieniem zycia takze dla nich, jakoze zmniejszają kolejkę. Zwłaszcza jeśli leci się z linią amerykańską z kraju objętego ruchem bezwizowym.

Napisano

Jest dokładnie tak jak piszesz. "Visitors" (jak i Ci pierwszy raz wjezdzający przez ESTA) nie mogą korzystac z kiosków. Są one jednak ogromnym ułatwieniem zycia takze dla nich, jakoze zmniejszają kolejkę. Zwłaszcza jeśli leci się z linią amerykańską z kraju objętego ruchem bezwizowym.

Ostatni raz na O'Hare pobawiłam się 10 min przy kiosku i potem tylko machnęłam wydrukiem smutnemu panu. Ponieważ miałam tylko (jak zawsze) jedynie bagaż podręczny, wyjście z lotniska zajęło mi 20 min. Leciałam z Londynu. Jak dla mnie super! :D

• 1 miesiąc później...
Napisano

Witam wszystkich,

mam wizę B2 i wylatuję do Stanów w czwartek.

To jak dobrze rozumiem, to po prostu wsiadam normalnie do samolotu - a potem na lotnisku w stanach wypełniam w "kiosku" formularz wjazdowy?

Przed wylotem mnie nic nie interesuje?

Pozdrawiam

Napisano

To ja się tutaj podepnę, bo nie znalazłem tematu do mojego pytania.

Jak wygląda sprawa wjazdu do USA a ciąży? Słyszałem, że mogą zawrócić, co jest logiczne bo ludzie znajdują różne sposoby na legalizację pobytu ;) Dostaliśmy niespodziankę i w momencie planowanego wyjazdu będzie to 4-4,5 miesiąca. Teoretycznie da się urodzić przed końcem 6-miesięcznego pobytu, ale my tylko na 3 tygodnie. Czy urzędnik będzie pytał który miesiąc? Jakieś dokumenty chciał? Od razu zawróci?

Pozdro

Napisano

Moze sie spytać, ale z tego co wiem 4-4.5 miesiąca to ledwo co widać... Przecież nie podejdziesz do oficera i nie wypalisz do niego: Hi, I'm pregnant... ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...