pelasia Napisano 21 Marca 2016 Zgłoś Napisano 21 Marca 2016 No wlasnie, ja mam US paszport, wiec odczucia mam, ze to troche bez sensu. Tym bardziej, ze przechodze przez bramke,urzednika i gdzies tam dalej po drodze stoi koles i zabiera te wydruki kioskowe. Nawet nie wiem czy na nie zerknal. W kolejce nadal musze swoje wystac No ale jest jak jest
Lx13 Napisano 21 Marca 2016 Zgłoś Napisano 21 Marca 2016 Andy... Please... A co do kiosków. Bo to działa tak ze albo kiosk wypluwa kartkę ze "ok to go" albo z takim dużym X. Duży X oznacza serie pytań dodatkowych, właśnie od tego oficera. Działa to podobnie w przypadku obywateli, rezydentów i turystów z esta. Jedynie seria pytań dodatkowych jest rożna.
rzecze1 Napisano 24 Marca 2016 Zgłoś Napisano 24 Marca 2016 Andy... Please... A co do kiosków. Bo to działa tak ze albo kiosk wypluwa kartkę ze "ok to go" albo z takim dużym X. Duży X oznacza serie pytań dodatkowych, właśnie od tego oficera. Działa to podobnie w przypadku obywateli, rezydentów i turystów z esta. Jedynie seria pytań dodatkowych jest rożna. Jest dokładnie tak jak piszesz. "Visitors" (jak i Ci pierwszy raz wjezdzający przez ESTA) nie mogą korzystac z kiosków. Są one jednak ogromnym ułatwieniem zycia takze dla nich, jakoze zmniejszają kolejkę. Zwłaszcza jeśli leci się z linią amerykańską z kraju objętego ruchem bezwizowym.
Jackie Napisano 24 Marca 2016 Zgłoś Napisano 24 Marca 2016 Jest dokładnie tak jak piszesz. "Visitors" (jak i Ci pierwszy raz wjezdzający przez ESTA) nie mogą korzystac z kiosków. Są one jednak ogromnym ułatwieniem zycia takze dla nich, jakoze zmniejszają kolejkę. Zwłaszcza jeśli leci się z linią amerykańską z kraju objętego ruchem bezwizowym. Ostatni raz na O'Hare pobawiłam się 10 min przy kiosku i potem tylko machnęłam wydrukiem smutnemu panu. Ponieważ miałam tylko (jak zawsze) jedynie bagaż podręczny, wyjście z lotniska zajęło mi 20 min. Leciałam z Londynu. Jak dla mnie super!
Lx13 Napisano 25 Marca 2016 Zgłoś Napisano 25 Marca 2016 15 minute na JFK i byliśmy z dziećmi w toalecie po drodze. Terminal BA i AA.
kacpwr Napisano 20 Maja 2016 Zgłoś Napisano 20 Maja 2016 Witam wszystkich, mam wizę B2 i wylatuję do Stanów w czwartek. To jak dobrze rozumiem, to po prostu wsiadam normalnie do samolotu - a potem na lotnisku w stanach wypełniam w "kiosku" formularz wjazdowy? Przed wylotem mnie nic nie interesuje?Pozdrawiam
sly6 Napisano 21 Maja 2016 Zgłoś Napisano 21 Maja 2016 Nie wypełniasz tego.. Wypełniasz w samolocie deklaracje celną
Lx13 Napisano 21 Maja 2016 Zgłoś Napisano 21 Maja 2016 A po wyjściu udajesz sie do kolejki "Visitors". Dostaniesz 2-3 pytania, skan palców, zdjęcie, pieczątka i wio.
traper Napisano 22 Maja 2016 Zgłoś Napisano 22 Maja 2016 To ja się tutaj podepnę, bo nie znalazłem tematu do mojego pytania. Jak wygląda sprawa wjazdu do USA a ciąży? Słyszałem, że mogą zawrócić, co jest logiczne bo ludzie znajdują różne sposoby na legalizację pobytu Dostaliśmy niespodziankę i w momencie planowanego wyjazdu będzie to 4-4,5 miesiąca. Teoretycznie da się urodzić przed końcem 6-miesięcznego pobytu, ale my tylko na 3 tygodnie. Czy urzędnik będzie pytał który miesiąc? Jakieś dokumenty chciał? Od razu zawróci? Pozdro
Lx13 Napisano 22 Maja 2016 Zgłoś Napisano 22 Maja 2016 Moze sie spytać, ale z tego co wiem 4-4.5 miesiąca to ledwo co widać... Przecież nie podejdziesz do oficera i nie wypalisz do niego: Hi, I'm pregnant...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.