sly6 Napisano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 są strony www gdzie pisze jakie masz prawa nawet jak tak to wynajmujesz np przez neta.
sly6 Napisano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 agencje fair i strona z prawami Twoimi https://portal.hud.gov/hudportal/HUD?src=/states/florida/homeownership/fairhsg
Dublin Napisano 6 Maja 2017 Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 Ciekawy filmik wyjasniajacy temat wiz i nie tylko czy zgadzacie sie?
sly6 Napisano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 jesteś znany a jeszcze dobry to będą załatwiać wizę. Podobnie pojechał mój znajomy,najpierw po za USA robił później go ściągnęli do USA. To o czym czasami pisze by ludzie brali udział w projektach i ktoś Ich zauważy.
KaeR Napisano 6 Maja 2017 Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 Odnosnie wideo. Z tymi podatkami na H-1B nie rozumiem. Co ma IRS do wizy? Nigdzie sie nie wpisuje statusu. Wiza H-1B jest na 3+3 nie 5+3. Wyniki wiz H-1B nie sa w pazdzierniku. Losowanie jest konieczne. STEM, wrong. STEM to bylo extension OPT na 17 miesiecy. Teraz juz chyba STEM nie ma, bo OPT jest na 3 lata. STEM przyslugiwal tylko po kierunkach STEM. Poza tym tylko praca w specjalizacji studiow. Samosponsoring na GC: doktorat? Nieprawda. Ogloszenie w szesciu miejscach? Nieprawda. Przed EB-1 robilem EB-2 i ogloszenie bylo w dwoch miejscach. Reforma w kongresie? Gdzie? Koles wie, ze gdzies dzowni, ale nie wie, w ktorym kosciele.
vlade Napisano 6 Maja 2017 Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 Godzinę temu, KaeR napisał: Koles wie, ze gdzies dzowni, ale nie wie, w ktorym kosciele. Jedno co mnie ciekawi, to ze google robilo mu praktycznie osobista rekrutacje, a to zazwyczaj oznacza body shop. Jesli na miejscu nie ma zwierzchnika z wlasnej firmy i google bezposrednio kieruje jego praca to jest to nielegalne.
Dublin Napisano 7 Maja 2017 Zgłoś Napisano 7 Maja 2017 W filmiku autor tlumaczy jaka wiza do czego i jest tez omowiona wiza L1 ktora jasno tlumaczy na jakich zasadach jest ona prznawana joanna30 jednego uzytkownika musiala przyblokowac bo sial zament i wygladalo to na probe scamu w dluzszej perspektywie...
Sparrow Napisano 7 Maja 2017 Zgłoś Napisano 7 Maja 2017 Myślę, że temat odpowiedni Studia planowo kończę pod koniec lutego a mój case numer : 23XXX i DS-260 wysłałem 4 maja. W ds nie wpisałem żadnego doświadczenia zawodowego gdyż pracowałem jedynie dorywczo a najdłuższy okres pracy wynosił z 2 miesiące. Może to mieć wpływ na otrzymanie wizy i karty stałego rezydenta ? Kiedy mogę się spodziewać informacji na temat rozmowy z konsulem ? P.S. To normalne, że po wypełnieniu DS-260 nie dostałem żadnego maila ???
LuckyMan Napisano 7 Maja 2017 Zgłoś Napisano 7 Maja 2017 32 minuty temu, Sparrow napisał: Myślę, że temat odpowiedni Studia planowo kończę pod koniec lutego a mój case numer : 23XXX i DS-260 wysłałem 4 maja. W ds nie wpisałem żadnego doświadczenia zawodowego gdyż pracowałem jedynie dorywczo a najdłuższy okres pracy wynosił z 2 miesiące. Może to mieć wpływ na otrzymanie wizy i karty stałego rezydenta ? Kiedy mogę się spodziewać informacji na temat rozmowy z konsulem ? P.S. To normalne, że po wypełnieniu DS-260 nie dostałem żadnego maila ??? Hej, Spokojnie, zdążysz skończyć studia, oczywiście jeśli piszesz o DV2018. Z Twoim numerem spodziewałbym się rozmowy Kwiecień-Maj, może nawet później. Ja miałem 20XXX i miałem w połowie Kwietnia, ale potem to już leci Co do doświadczenia zawodowego to miałem podobnie, ale nie jest ono wymagane w przypadku ukończenia średniego wykształcenia i zdania matury, a Ty dodatkowo będziesz miał dyplom wyższej uczelni, więc super. Informację o rozmowie z konsulem przysyłają tak około ponad miesiąc wcześniej także spoko. Z tego co pamiętam to normalne, dostaje się mail tylko o rozmowie i o wizie, która została przekazana kurierowi (już po rozmowie i pozytywnym rozpatrzeniu sprawy). Jeśli wygrałeś w DV2017 no to za niedługo powinieneś otrzymać zaproszenie, no i nie przedstawisz wyższego wykształcenia w Ambasadzie, ale poza tym nic się nie zmienia. P.S. Gratuluję i życzę powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.