Skocz do zawartości

Gdyby Hilary I Donald Znalezli Się Na Bezludnej Wyspie....

rzecze1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 240
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Dnia 19/11/2016 o 14:29, motorolnik napisał:

Ja wczoraj wieczorem w ramach eksperymentu założyłem swój własny "fake news" portal.

Obawiam się, ze nastolatkowie z tego miasteczka w Macedonii trochę Cię wyprzedzili (sto kilkadziesiątk fałszywych portali?), ale z drugiej strony na głupocie ludzkiej zawsze da się zarobic, zatem kto wie, moze jeszcze się złapiesz na falę :)

Napisano

No właśnie na nich próbuję się wzorować. Na razie w kieszeni ma 4 grosze z reklam :D, ponad 1000 wyświetleń. Może właśnie a propos fali muszę poczekać aż powędruję w górę w wyszukiwarkach.
Non-stop pojawiają się jakieś wiadomości, które można przeinaczyć, albo wymyślić przedłużenie w jakąś absurdalną stronę. Np. raz jak po tym jak pojawiła się historia ze starbucksem to od razu wymyśliłem fałszywą historię pod wyborców trumpa. Potem jak był ostatni odcinek SNL i Trump z Baldwinem wymienili tweety to też wymyśliłem zmyśloną historię o Baldwinie. Cały czas jest inspiracja. Wczoraj myślałem żeby wykorzystać strzelaninę w San Antonio do tego żeby napisać newsa że to był wyborca Hilary, ale zrezygnowałem bo to by była już przesada, żerowanie na czyjejś tragedii.

• 2 tygodnie później...
Napisano
2 godziny temu, sly6 napisał:

Na razie to zrobili dokładnie odwrotnie i wynagrodzili Carriera który miał tą produkcję wynieść. Dobrze że nie mieszkam w Indianie bo bym się nieźle wk******ił.

Carriera - a konkretnie United Technologies zrobiło tych idiotów w balona bo nie dość że dostali obniżkę podatków, to na 99% da im to przewagę w staraniu się o rządowe kontakty (P&W). Wygrani - UT. Przegrani - podatnicy Indiany...

• 3 tygodnie później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...