Dublin Napisano 27 Października 2016 Zgłoś Napisano 27 Października 2016 Kiedy bedzie mozna poznac liczbe zgloszonych wnioskow na dv-2018 ?
sly6 Napisano 28 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 28 Października 2016 Ile zostało wylosowanych to po majowym losowaniu wtedy takie dane są podawane.
Christina Napisano 28 Października 2016 Zgłoś Napisano 28 Października 2016 Przejrzałam sporo internetów, ale odpowiedzi jednoznacznej nie znalazłam. Jeżeli mój mąż pochodzi z Egiptu, mieszka na stałe w Katarze, jest moim mężem (Polka), to w jaki sposób wypełnić pytanie związane z 'przynależnością' przywileju składania wniosku o Zieloną Kartę? Ma wypełniać na podstawie Egiptu czy tego, że jesteśmy małżeństwem podczepiam go pod Polskę żebyśmy w razie czego poszli razem na rozmowę o wizę w Polsce? Zupełnie nie wiem jak to poprawnie rozwiązać.
Joanna30 Napisano 29 Października 2016 Zgłoś Napisano 29 Października 2016 Ty go podczepiasz do siebie (czyli pod Polskę), a on Ciebie pod siebie (czyli pod Egipt). Przynajmniej tak mi się wydaje na zdrowy rozsądek. Ale Twój mąż może wskazać, że chce rozmowę w Polsce, jeśli ma tu legalny status.
sly6 Napisano 29 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 29 Października 2016 Ty swojego męża zaznaczasz a On Ciebie jesli Egipt bierze udział w loterii. A co do rozmowy to w maju pomyślicie Jest to każde Państwo gdzie jest Konsulat lub Konsulat który obejmuje swoim działaniem inne Państwa.
wojtekbp Napisano 29 Października 2016 Zgłoś Napisano 29 Października 2016 U mnie standardowo, walizki spakowane już czekają na wyniesienie z domu Teraz musi się udać.
koko_dżambo Napisano 30 Października 2016 Zgłoś Napisano 30 Października 2016 hej mam pytanie jak moje zdjęcie na 600x600 pikseli i 152 kb to muszę je przerobić w tym foto tool czy jest ok? i moja głowa ogólnie mieści się w tych zielonych linach
beata123 Napisano 30 Października 2016 Zgłoś Napisano 30 Października 2016 Hej mam mały problem z wypełnieniem formularza zgłoszeniowego na zieloną kartę. Od września tego roku jestem na studiach w USA, jest to mój pierwszy rok, w Polsce starałam się o wizę i jestem tu leganie na wizie studenckiej. Przy punkcie 8, gdzie jest pytanie o Mailing Address, mam wpisać polski adres, czyli tam gdzie jestem zameldowana czy lepiej wpisać amerykański? I w punkcie 9 w pytaniu o Country where you live today, rozumiem że mam wpisać USA? Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź, bo niby są to proste pytania ale jednak boję się, że przez taką głupotę mogą odrzucić moje zgłoszenie
sly6 Napisano 30 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 30 Października 2016 wpisz adres amerykanski i ze jestes w USA wpisz adres amerykanski i ze jestes w USA
cyganq Napisano 31 Października 2016 Zgłoś Napisano 31 Października 2016 Witam. w pytaniu nr 8 b c d(CHODZI O ADRES). Jeśli mieszkam na wsi Kobylniki 17 to jak powinnam to wpisac tylko w 8c (miejscowosc) czy rowniez w 8a. Proszę o pomoc u nas nie ma ul. a ja juz się pogubialam Witam. w pytaniu nr 8 b c d(CHODZI O ADRES). Jeśli mieszkam na wsi Kobylniki 17 to jak powinnam to wpisac tylko w 8c (miejscowosc) czy rowniez w 8a. Proszę o pomoc u nas nie ma ul. a ja juz się pogubialam Witam. w pytaniu nr 8 b c d(CHODZI O ADRES). Jeśli mieszkam na wsi Kobylniki 17 to jak powinnam to wpisac tylko w 8c (miejscowosc) czy rowniez w 8a. Proszę o pomoc u nas nie ma ul. a ja juz się pogubialam Witam. w pytaniu nr 8 b c d(CHODZI O ADRES). Jeśli mieszkam na wsi Kobylniki 17 to jak powinnam to wpisac tylko w 8c (miejscowosc) czy rowniez w 8a. Proszę o pomoc u nas nie ma ul. a ja juz się pogubialam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.